Saturday, May 31, 2008

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Το πρώτο δημόσιο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο στην Ελλάδα.
Ο Δήμος Περιστερίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία και ήδη, δημιούργησε το πρώτο «Πράσινο Σπίτι» που λειτουργεί πλήρως ενεργειακά αυτόνομα.
Το «Πράσινο Σπίτι» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, κυρίως όμως στα παιδιά της πόλης του Περιστερίου, με στόχο τη μόρφωση, την ενημέρωση και την εκπαιδευτική τους παιδεία σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας κ.λ.π.
Είναι μια κατασκευή η οποία από μόνη της σηματοδοτεί την έννοια «φιλικό με το περιβάλλον».
Το «Πράσινο Σπίτι» εγκαινιάζεται και τίθεται σε λειτουργία στις 5 Ιουνίου στις 9 το πρωί, παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και βρίσκεται Αγ. Βασιλείου 62 στο Περιστέρι.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Οι προύχοντες γράφουν στο διαφημιστικό τους:
"Είναι ένα κτίριο που κατασκευάστηκε, χωρίς τσιμέντο, με θερμομονωτικά τοιχώματα και θερμομονωτική στέγη.
Οι λειτουργίες του υποστηρίζονται από φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ενέργειας".
Μήπως έχουν μια σταλιά ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, να απαντήσουν στην αφελή ερώτηση τι παραπλανητική-παρελκυστική τής Αυτάρκειας πρόταση είναι αυτή που τα υλικά της, φτιαγμένα με χρήση πετρελαίου που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ, και σε ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΦΟΡΑ;
Η παρεμπόδιση στην εκπαίδευση των παιδιών στη συμφιλιωτική αυτάρκεια, είναι η αιτία όλων των πολέμων, αλλά ποσώς ενδιαφέρουν τα διδάγματα του παρελθόντος τους ψευτοοικολόγους αρχομανείς.
Αν επιδίωκαν τη βελτιωτική κριτική, θα φρόντιζαν οι ίδιες οι ανακοινώσεις τους να ενθαρρύνουν τους πάντες στις συλλογικές αποφάσεις αυτάρκειας, κι όχι στον αδιέξοδο καταναλωτισμό-με-ανακύκλωση, που ελάχιστα μόνο καθυστερεί την ολοκληρωτική κατάρρευσή του.

May 31, 2008 at 10:35 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home