Saturday, April 5, 2008

SOS ART, MY ASS! SOS

!SOS! ART MY ASS !SOS!

Το 2007 ο Guillermo Vargas Habacuc, ένας αποκαλούμενος 'καλλιτέχνης' πήρε έναν αδέσποτο σκύλο από το δρόμο,τον μετέφερε σε μια γκαλλερί όπου τον έδεσε στον τοίχο. Τον άφησε εκεί έτσι ώστε να πεθάνει από δίψα και από πείνα.Για τις επόμενες μέρες, οι επισκέπτες της γκαλλερί γίνονταν μάρτυρες αυτής της παρωδίας 'τέχνης' χωρίς να αντιδράσει κανείς.Εν τέλει το δύστυχο ζώο πέθανε υποφέροντας, διψώντας και πεινώντας. Αυτό το συμβάν σας φαίνεται σωστό? Είναι τέχνη?Δυστυχώς το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Η περιώνυμη Central American Biennial of Art αποφάσισεότι αυτή η κτηνωδία είναι όντως 'τέχνη', και έτσι ο 'καλλιτέχνης' Guillermo Vargas Habacuc προσκλήθηκε να επαναλάβει το 'έργο' του στην Biennial το 2008.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Σας παρακαλούμε να λάβετε μέρος στην συλλογή υπογραφών εδώ

και να απαιτήσουμε την μη βράβευση/συμμετοχή/αποδοχή του εν λόγω ανθρώπου.

Το petition είναι στα Ισπανικά και λέει οτι δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές.Ας μην ξεχνάμε οτι πολλοί εγκληματίες ξεκίνησαν την 'καριέρα' τους φερόμενοι βάναυσα σε ζώα...Αν αντέχετε, στο Google θα βρείτε και υλικό του ακατανόμαστου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ HOAX


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

NAVIDAD

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

http://www.petitiononline.com/13031953/

7 Comments:

Blogger Unknown said...

Οχι αυτο δεν ειναι τεχνη ειναι κτηνωδια και απορω ποιος μπορει να εχει το θαρρος να βραβευσει τετοιους ανθρωπους.

April 5, 2008 at 12:23 PM  
Blogger ATHENA said...

TΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Ο ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΟΥ 2008!

April 5, 2008 at 4:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

διαβαστε το ανωτέρω σχόλιο του Κούντερα....τα λέει όλα....
μπουρλότοοοοοο.....που έλεγε κι η συγχωρεμένη Σαπφώ Νοταρά....
θα ξεράσω που ανήκω σ' αυτό το είδος.....αυτόν τον ιό της φύσης που καταστρέφει τα πάντα στη γη και θα αυτοκαταστραφεί επιτέλους, όπως δείχνουν τα πράγματα....
Εύχομαι να έχει την ίδια μοίρα κι ο..."καλλιτέχνης"
αλλά και στη χώρα μας, πού είναι οι καλλιτέχνες; παράγουν με πάθος υποκουλτούρα και υποβάθμιση αξιών για το λαό, συνεργάζονται με τα ΜΜΕ αδιαμαρτύρητα, αυτοπροβάλονται κι αυτο-αλληλο-λιβανίζονται μόνο, απέχουν από κοινωφελείς δραστηριότητες, άντε να πουν κάτι για τα ΑΜΕΑ και τ' αδέσποτα.....ματαιοδοξία, τίποτ' άλλο, λάιφ-στάιλ κλπ, π.χ. ηθοποιός σημαίνει φως, σου λέει ο άλλος....ναι....τελευταία μοντέλα για επίδειξη....

April 6, 2008 at 1:05 AM  
Blogger gmoikology said...

Εδώ μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πόσο το γελοίο και το έγκλημα μπορεί να περάσει ακόμα και σαν τέχνη.
Θα μπορούσαν όμως οι φιλοζωικές οργανώσεις να κάνουν αγωγή.
Μπορείς να κάνεις τέχνη μέχρι το σημείο που δε βλάπτεις πλέον κάποιον. Τα ζώα έχουν δικαίωμα εκ του νόμου. Αλίμονο!
Σε λίγο αυτοί οι αλήτες θα σκοτώνουν και ανθρώπους στη γκαλερί και θα το ονομάζουν τέχνη. (για μένα βέβαια δεν έχει διαφορά μια εγκληματική πράξη προς το ζώο ή προς τον άνθρωπο. Και οι δύο είναι το ίδιο καταδικαστέες.)
Μια αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα όμως θα είχαν σώσει το σκυλάκι.
Θα ήθελα όμως να σταθώ και στο θέμα της κουλτούρας που περνά κυρίως μέσα από το αμερικάνικο σινεμά όπου το πρότυπο του επαγγελματία δολοφόνου (πρωταγωνιστή σχεδόν σε μία από τις δέκα ταινίες!) ή ενός που σκοτώνει για ψύλλου πήδημα, κυριαρχεί.
Τα κινούμενα σχέδια περιέχουν ακόμη περισσότερη βία.
Σε λίγο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κόλαση. Ο νόμος είναι λειτουργικός εκεί που οι συνειδήσεις αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά του. Εκεί που ο νόμος είναι έρμαιο των διαθέσεών μας παύει να έχει την αποδοχή μας παρά μόνο επιλεκτικά και εκεί που μας συμφέρει. Εκεί όμως που χάνει την ισχύ του ο νόμος έρχεται ο νόμος του δυνατότερου και επιβάλει τη φρίκη της εξουσίας μέσω του φόβου.

April 6, 2008 at 10:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Διάγνωση κάθε μανίας και επιθετικότητας με μαγνητοεγκεφαλογραφία .
Αν σιγά-σιγά μια ομάδα πίεσης, ίσως και με γιατρούς ανάμεσά της, ζητούσε από ελλαδίτικα ή διεθνή όργανα να προσκομίζεται μαγνητοεγκεφαλογραφία όσων ζητούν προβολή, η οποία μάλιστα να αναρτάται στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν δεν το κατάφερνε σύντομα, θα διέδιδε με ειρηνικό τρόπο ότι επιδειξιομανείς και συνένοχοι είναι επικίνδυνα ανισόρροποι! (και δωρεάν, αφάρμακα θεραπεύσιμοι!!!)
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15153&m=H03&aa=1

http://www.bcm.edu/psychiatry/?PMID=3896

April 7, 2008 at 3:25 AM  
Blogger Wolf said...

This comment has been removed by the author.

April 7, 2008 at 11:41 AM  
Blogger Wolf said...

Πρόχειρη μετάφραση της Συλλογής Υπογραφών, συγχωρείστε με, για τυχόν λάθη.


Προς: Bienal Centroamericana Hondura 2008

προς: Μπιενάλε Κεντρικής Αμερικής,
Ουνδούρα 2008

Στις 14 Σεπτρμβρίου 2007, διαβάσαμε στην Εφημερίδα Del diario da Nacion της Κόστα Ρίκα
http://www.nacion.com/ln_ee/2007/septiembre/14/aldea1239344.html

Εν μέσω αντιπαραθέσεων της Μπιενάλε των Οπτικών Τεχνών της Κόστα Ρίκα του 2007 6 καλλιτέχνες διαλέχθησαν για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Αυτοί ήσαν οι Errol Barrantes, Guillermo Habacuc Vargas , Oscar Figueroa, Mimiam Hsu, Esteban Piedra και το δίδυμο Sila Chanto - Jhafis Quintero.

Οι κριτές αποτελούμενοι από τους Ana Sokoloff (Κολομβία), Oliver Debroise (Μεξικό) και Rodolfo Kronfle Chambers (Ισημερινός), διάλεξαν τα έργα με την υψηλοτερη ποιότητα και την καλύτερη εκτέλεση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η Μπιενάρτε διοργανώνεται από τους επιχειρηματίες για την Τέχνη.


Έις εκ των 'καλλιτεχνών', Guillermo Habacuc Vargas
( http://www.marcaacme.com/blogs/analog/index.php/2007/08/22/5_piezas_de_habacuc )
επιτρέπει τον θάνατο ενός σκύλου,
από ασιτεία κατά τη διάρκεια του
δρώμενου.
Είναι απαράδεκτη, η καταπίεση των διακιωμάτων αυτού του ζώου από τον 'καλλιτέχνη' που αφήνει το ζώο να πεθάνει δεμένο με λουρί, ενώ υπάρχει κάθε ευκαιρία για να μην γίνει αυτή η πράξη και το ζώο, να σωθεί.

Αντίγραφο από το blog του Rodrigo Peνalba

http://www.marcaacme.com/blogs/analog/index.php/2007/08/22/5_piezas_de_habacuc

Σύμφωνα με όσα γνωρίζω, ο σκύλος πέθανε από ασιτεία. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, ο σκύλος ευρέθη έπειτα από καταδίωξη στην τενεκεδούπολη, στην γειτονιά Managua. 5 Παιδιά, συνέλαβαν τον σκύλο και τους εδώθησαν 10 κόρντομπας (τοπικό νόμισμα). Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, κάποιοι ζήτησαν το σκυλί, να αφεθεί ελεύθερο, πράγμα που ο 'καλλιτέχνης', αρνήθηκε.
Το όνομα του σκύλου είναι (ήταν) Νatividad, και αφέθηκε να πεθάνει καθώς όλοι, είτε χειροκροτούσαν, είτε έβλεπαν ενοχλημένοι.

Δεν μπορούμε τίποτε να κάνουμεγια αυτόν τον σκύλο, παρά μόνο, να παραπονεθούμε στους διοργανωτές της Κεντροαμερικάνικης Μπιενάλε του 2008 στην Ουνδούρα, ώστε να μην δεχθούν τον βασανιστή 'καλλιτέχνη'.
Ζητώ από όλους εσάς, να διαδώσετε αυτό το μύνημα, ώστε να ασκηθεί βέτο ενάντια σε αυτήν την εκδήλωση.

April 7, 2008 at 11:42 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home