Monday, April 21, 2008

Σιωπηλή διαμαρτυρία αύριο στο Σύνταγμα γαι τη σφαγή των αρνιών.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Σταματήστε τη σφαγή των αμνών» Κάλεσμα σιωπηλής διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος -έξοδος Μετρό, σιντριβάνι- για αύριο στις 12 το μεσημέρι απευθύνουν τρεις οργανώσεις στους πολίτες που δεν επιθυμούν πλέον να βλέπουν την «παρέλαση φρίκης» με τα σφαγιασμένα αμονοερίφια στα κρεμασμένα τσιγκέλια. Η ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής), το GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Ζώων τονίζουν τα εξής: «Κάθε χρόνο πριν από το Πάσχα γύρω στα 20 χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Να επαναλαμβάνεται, δηλαδή, στη μικρή οθόνη η παρέλαση σφαγιασμένων ζώων και να χαλάει ο κόσμος με τις βαπτίσεις των αμνοεριφίων (ελληνοποιήσεις). Φέτος ίσως γλιτώσουμε τα βαφτίσια γιατί μας διαβεβαιώνουν ότι τα σφαγμένα ζωντανά θα έχουν ταυτότητα».

Το ζήτημα όμως είναι να σταματήσει ο βασανισμός τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους, ιδίως κατά την εντατική μαζική παραγωγή-σφαγή σε σφαγεία που δεν πληρούν και τις προδιαγραφές υγιεινής, κάτι που τουλάχιστον μας αφορά όλους. Οι τρεις οργανώσεις επικαλούνται μια μελέτη των Ηνωμένων Εθνών του 2006 που βρίσκει ότι η βιομηχανική παραγωγή κρέατος προκαλεί περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου απ' ό,τι όλα τα αυτοκίνητα (σ.σ. το θεωρώ κάπως υπερβολή, αλλά είναι και ένα ζήτημα) και ζητούν από τους πολίτες να συμμετάσχουν στο ίδιο κάλεσμα για τον ίδιο λόγο και στις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στην ίδια πλατεία. Επίσης, απευθύνουν και ένα χριστιανικό μήνυμα: «Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες "πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία" (Κ.Δ. Ματθαίος, κεφ. 9, 13 και 12, 7)».

Φ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/04/2008

4 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Okay...Το ακουσαμε και αυτο...Okay...

April 21, 2008 at 10:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Άντε καιρός να βγούμε για βοσκή!!Άν βρούμε τίποτα βέβαια με την ανομβρία που υπάρχει.

April 21, 2008 at 11:36 AM  
Blogger gmoikology said...

Ενοχληθήκατε παίδες; Ίσως γιατί δε πρόκειται να σφαχτήτε εσείς.
Σίγουρα όμως αυτοί οι άνθρωποι που θα πάνε στο Σύνταγμα για να ακούσουν ειρωνίες σαν τις δικές σας δεν το κάνουν από γραφικότητα αλλά από συμπόνια για τα ζώα.
Τι είναι συμπόνια;
Ε μη σας προβληματίζουμε κιόλας. Γιατί να βγείτε από την άνεση των αυτονόητών σας.
Η ανθρωπιά μας είναι όμως αυτή που μας κάνει ανθρώπους και όχι ότι περπατάμε με τα δύο μας πόδια ή μιλάμε ανθρώπινη γλώσσα. Και η ανθρωπιά είναι πάνω από όλα συμπόνια.
Λυπάμαι για την ειρωνία, αλλά δεν είμαι αυτός που την ξεκίνησε.

April 21, 2008 at 12:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://accutro6112.livejournal.com/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:51 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home