Wednesday, April 9, 2008

να καθαρίσουμε τον πνεύμονα των Εξαρχείων

Όλοι μας έχουμε τα Εξάρχεια μέσα στην καρδιά μας.. .
... καιρός, λοιπόν, να καθαρίσουμε και τον πνεύμονά τους!


O βασικός πνεύμονας των Εξαρχείων, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι o λόφος τον Στρέφη. H εγκατάλειψή του εδώ και χρόνια από το Δήμο είναι ορατή. Κομμένα δέντρα, ανύπαρκτη συντήρηση της παιδικής χαράς και του γηπέδου, κατεστραμμένα πέτρινα τοιχία και σκαλοπάτια, έλλειψη πυρασφάλειας, κλειστά κατεστραμμένα κτίρια (αναψυκτήρια) και πολλά πεταμένα σκουπίδια γίνονται αντιληπτά από όλους τους επισκέπτες του λόφου. Αποφασίζουμε, λοιπόν, πριν πάψει να μας προσφέρει την ευεργετική του ανάσα, να τον καθαρίσουμε!


Την Κυριακή 13 Απριλίου Θα βρεθούμε στις 10 π.μ. στο Θεατράκι τον λόφου για έναν συμβολικό καθαρισμό τον χώρου.

H πράξη μας δεν υποκαθιστά με κανέναν τρόπο την απραξία του Δήμου, τον οποίο και εγκαλούμε για την απραξία και ανυπαρξία του. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι σακούλες με τα σκουπίδια Θα μεταφερθούν τη Δευτέρα, 14 Απριλίου, 6 μ.μ. ημέρα δημοτικού συμβουλίου, από το λόφο του Στρέφη στο Δημαρχείο Αθηνών, (πλ. Κοτζιά) απαιτώντας από το Δήμο πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας εξοπλισμένου κατάλληλα, δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων στην περιοχή των Εξαρχείων και συντήρηση των υπαρχόντων. H πορεία θα ξεκινήσει από το Θεατράκι τον λόφου του Στρέφη.
Όλοι χρειαζόμαστε την ανάσα πού μας προσφέρουν οι πράσινοι ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη μας.

Ας τους διεκδικήσουμε!

Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων
Για περισσότερα εδώ

Labels: ,

2 Comments:

Blogger phlou...flis said...

Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο. Μόνο με τη δική μας συμμετοχή επιτυγχάνονται τα μέγιστα!

April 9, 2008 at 7:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Πολύ καλή η πρωτοβουλία, αλλά την ίδια μέρα είναι και η συμβολική δενδροφύτευση στον Ελαιώνα! Δεν προλαβαίνουμε και τα δύο!

April 9, 2008 at 12:33 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home