Sunday, April 6, 2008

Ο ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ:

ΑΠΟ ΤΟ http://xortofagia.blogspot.com 02 April 2008
"Ο Μίλαν Κούντερα για τη στάση μας προς τα ζώα:



"Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη.

Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία της (η οποία βρίσκεται βαθειά θαμμένη από την θέα), αποτελείται από τη στάση της απέναντι σε εκείνους που είναι στο έλεός της:
τα ζώα.

Και από αυτή την άποψη η ανθρωπότητα έχει υποστεί μια θεμελιώδη πανωλεθρία, μια πανωλεθρία τόσο θεμελιώδη που όλες οι άλλες πηγάζουν από αυτήν."

Milan Kundera,
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι"

Σκέψεις, καθώς ακονίζουμε τα μαχαίρια μας για τις σφαγές αρνιών και όχι μόνο, το Πάσχα, μια καθαρά πνευματική γιορτή. Ο Χριστός συμφωνεί;




«Έως ότου συνειδητοποιήσουμε τη βαθιά συγγένειά μας με τα υπόλοιπα θνητά όντα που μοιράζονται μαζί μας τον ήλιο και τη σκιά της ζωής πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, δεν υπάρχει ελπίδα για κανένα είδος, δεν υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον, δεν υπάρχει ελπίδα για μας!». Jon Wynne Tyson, συγγραφέας

2 Comments:

Blogger resident said...

Τα είπε όλα!
Και μια άλλη μετάφραση:
"Η αληθινή καλοσύνη του ανθρώπου δεν μπορεί να φανερωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνον απέναντι σ’ αυτούς που δεν εκφράζουν καμιά δύναμη. Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας (η πιο ριζική, που είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά ώστε να ξεφεύγει από το βλέμμα μας), είναι οι σχέσεις μας με αυτούς που είναι στο έλεος μας:τα ζώα.Κι εδώ είναι που τοποθετείται η μεγαλύτερη αποτυχία του ανθρώπου, μια καταστροφή βασική από την οποία απορρέουν όλες οι υπόλοιπες."

April 6, 2008 at 3:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΚΑΛΟ!...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

April 6, 2008 at 4:13 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home