Saturday, April 5, 2008

Ο Ιπποπόταμος και η Χελώνα


Ένας ιπποπόταμος-μωρό που επέζησε από τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Κένυας έχει δημιουργήσει έναν σχυρότατο δεσμό με μια γιγαντιαία αρσενική εκατονταετή χελώνα σε ένα πάρκο ζώων στην πόλη Μομπάσα.


Ο ιπποπόταμος που ονομάζεται Owen και ζυγίζει περίπου 300 κιλά παρασύρθηκε από τον ποταμό Sabaki στον Ινδικό Ωκεανό και εκβράστηκε στην ακτή όταν τσουνάμι έπληξε την Κένυα ,όπου και τελικά διασώθηκε.



Αφ’ότου παρασύρθηκε μακριά και έχασε τη μητέρα του, ο ιπποπόταμος έπρεπε να ψάξει για μια « αναπληρωματική» μητέρα .

" .. Ευτυχώς, βρήκε την χελώνα και μεταξύ τους αναπτύχθηκε ένας δυνατός δεσμός.
Κολυμπούν, τρώνε και κοιμούνται μαζί ,λέει η οικολόγος Paula Kahumbu, υπεύθυνη στο πάρκο Lafarge.
« ο ιπποπόταμος ακολουθεί την χελώνα όπως ακριβώς θα ακολουθούσε την μητερα του . Εάν κάποιος πλησιάσει την χελώνα , ο ιπποπόταμος γίνεται επιθετικός,όπως ακριβώς θα προστάτευε την βιολογική του μητέρα " προσθέτει η Kahumbu


"Το μωρό έμεινε μόνο σε μια πολύ τρυφερή ηλικία .Από τη φύση τους οι ιπποπόταμοι είναι κοινωνικά ζώα και συνηθίζουν να μένουν με τις μητέρες τους μέχρι τα τέσσερα χρόνια τους " εξηγεί.



Τα παραπάνω είναι μια πραγματική ιστορία που δείχνει ότι οι διαφορές μας είναι ασήμαντες όταν χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Θα μπορούσαμε όλοι να πάρουμε ένα μάθημα από αυτά τα δύο πλάσματα.





"Κοιτάξτε πέρα από τις διαφορές και βρείτε έναν τρόπο να πορευθούμε μαζί."

2 Comments:

Blogger gmoikology said...

πολύ συγκινητικό!!!

April 6, 2008 at 10:10 PM  
Blogger drakator said...

Είναι εντυπωσιακό που (όπως φαίνεται από τις τελευταίες ειδικά φωτογραφίες) και η χελώνα ανταποκρίνεται σ’ αυτή τη σχέση, η οποία δεν είναι και θηλαστικό.
Όμορφο θέμα και ωραίες φωτογραφίες

April 7, 2008 at 2:46 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home