Saturday, March 1, 2008

Σοκαριστική παγκόσμια ψύξη και πομπηιακή αδιαφορία...


Μακάρι η καταγεγραμμένη στον πίνακα κατακόρυφη κάθοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 0,6 βαθμούς τον τελευταίο χρόνο, να δει τα κανιβαλικά γκοράκια και να σταματήσει, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις ασχολούνται με την εξουθένωσή μας (με τζόγο, χαζοκούτια, αρένες...), ορισμένες δε, όπως η κινεζική, με ακόμα πιο επικίνδυνη αύξηση του υπερπληθυσμού-υπερκαταναλωτισμού... Αν η ..."υπερθέρμανση" συνεχίσει τις φονικές παγωνιές της, μόνο μια "λύση" ξέρουν: τον κανιβαλισμό.Μακάρι, έστω και τώρα, να αρχίσει οπουδήποτε συζήτηση για την κατεπείγουσα ανάγκη για Διεθνή Εκεχειρία και αποκέντρωση των βαβυλώνων σε μικρές πόλεις με αυτάρκη αγροκτήματα.

Ο "Under Control" σχολιάζει:
"Το προβλημα ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο μια καταγραφη της θερμοκρασιας τα τελευταια 50 χρονια. Υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως τα CO2, NOx, ακτινοβολια, τα αιωρουμενα σωματιδια και αλλα πολλα.
Η δυναμικη αποκριση αυτων των συστηματων ειναι πολυ λιγο ΓΝΩΣΤΗ.
Προσωπικα σαν επιστημονας σε μια περιοχη πολυ κοντα στο περιβαλλον δεν δεχομαι καμια ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ του προβληματος.
Μπορει το συστημα να ειναι πραγματι κοντα σε μια μεταβαση προς μια κατασταση η οποια δε θα ειναι βιωσιμη για τμημα του ανθρωπινου γενους ή να το πω καλυτερα, τμημα του πλανητη δε θα ειναι βιωσιμο για το ανθρωπινο γενος, ΑΛΛΑ αυτο ειναι απαραιτητο να μελετηθει σε ολη του την εκταση και λεπτομερεια.
Για την αμεση δραση, με βρισκετε συμφωνο αν αυτη ειναι γενικευμενη και με κυριο γνωμονα την κατανοηση απο ολους της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ συνεισφορας στο προβλημα και της αλλαγης του τροπου ζωης. (π.χ. πριν 100-200 χρονια ο ανθρωπος καταναλωνε λιγοτερο απο 50-100 κιλα βιομαζα το χρονο, ενω σημερα το ποσο ανερχεται σε 500-600 και αυξανεται εκθετικα, το ιδιο και με τον πληθυσμο-και τα δυο μεγεθη αναμενεται να φτασουν ενα πλατο στον αιωνα αυτο, ή ετσι ελπιζουμε)".
Ευγνώμων για τη συνεισφορά!

Labels: ,

14 Comments:

Anonymous Anonymous said...

οι εξελιξεις ερχονται ειτε "απο πανω" (= απο μια κεντρικη εξουσια που σχεδιαζει και εκτελει) ειτα "απο κατω" (= απο την πλεμπα που αποφασιζει πληρωνοντας το οποιο τιμημα βεβαιως να ζησει οπως γουσταρει και να πεταξει στον καιαδα τους μαεστρους της ζωης της)

ποιο ειναι το προβλημα: σημερα η πλεμπα περιμενει τα παντα απο πανω... να τα δουν καποιοι να ξεκινησουν συζητηση να αποφασισουν να σχεδιασουν να επιβαλλουν...!!!

μα αν οι σχεδιασμοι ερθουν απο το κεντρο, ποιανου τα συμφεροντα θα εξυπηρετουν?

;)

March 1, 2008 at 11:24 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Ακριβώς γι΄αυτό, ανώνυμε, πρέπει όσοι δεν εμπιστευόμαστε τα καταστροφικά ιερατεία να κάνουμε τις συζητήσεις και να ασκήσουμε τουλάχιστον μερικά παιδιά να αντιμετωπίσουν όσο ψυχραιμότερα μπορέσουν ό,τι κι αν τύχει!

March 1, 2008 at 12:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Βλεπω καθαρα το σκοπο σας και με βρισκει απολυτα συμφωνο η βιωσιμοτητα του πλανητη.
Μπορειτε ομως να μου πειτε ποια ακριβως ειναι τα συμπερασματα (δικα σας, ειτε των επιστημονων που εκαναν την ερευνα);
Καλο ειναι να μην τρομοκρατουμε τον κοσμο με πομπωδης και νοστραδαμικους (αυτο δεν αναφερεται σε εσας προσωπικα) τιτλους.
Εξηγω, ως επιστημονας που ασχολειται με παρομοια δεδομενα και εχει πειρα απο επεξεργασια και αναλυση δεδομενων φυσικων φαινομενων.
Τα παρακατω ερωτηματα ας θεωρηθουν απλα ενστασεις(προς αυτους που εκαναν την συγκεκριμενη αναλυση των δεδομενων), αποριες και σχολια:
1) Παρομοια πτωση παρατηρειται και μεταξυ 1990-1992 (περιπου 0.6C)
2) Ανοδος της ιδιας περιπου τιμης παρατηρειται μεταξυ 1996-1998
3) Το ενδιαφερον για το αρθρο σας μου κινησε το γεγονος οτι μεχρι τωρα οι περισσοτεροι μιλουν για ανοδο της θερμοκρασιας λογω του φαινομενου του θερμοκηπιου και οχι για πτωση.
4) Η ποιοτητα και η ποσοτητα των δεδομενων δεν επιτρεπει την εξαγωγη καποιας συγκεκριμενης τασης αυξησης ή μειωσης της θερμοκρασιας. Για παραδειγμα, φανταζομαι θα γνωριζετε το φαινομενο της εμφανισης των παγετωνων καθε 100 χιλιαδες περιπου χρονια και τη διατηρηση τους για περιπου 10 χιλιαδες χρονια. Αυτο εχει συμβει τουλαχιστον 10 φορες το τελευταιο 1 εκ. χρονια. Η αρκουδα και ο ανθρωπος (με πολυ λιγοτερα μεσα) καταφερε να επιβιωσει απο τουλαχιστον 1-2 τετοια φαινομενα.
5) Φανταζομαι να γνωριζετε καποιους απο τους γνωστους μηχανισμους αναδρασης που συναντωνται στη φυση. Το συστημα ελεγχου της θερμοκρασιας του πλανητη ειναι αρκετα πολυπλοκο και ο αριθμος των μηχανισμων ελεγχου που γνωριζουμε αυξανεται διαρκως.
6) Επισης, καλο ειναι να λαμβανεται υπ' οψη (και στην ερευνα αλλα και απο εσας) η εννοια της ευρωστιας του κλιματικου συστηματος.
Η εννοια αυτη εχει να κανει με το ευρος ενος μεγεθους (της θερμοκρασιας στη συγκεκριμενη περιπτωση) μεσα στο οποιο ενας οργανισμος ή μια διεργασια δεν ειναι ασταθης ή καταστροφικη.
Ο ανθρωπος για παραδειγμα μπορει να επιβιωσει σε κλιμα απο -40C(αυτη ειναι η θερμοκρασια εξω απο το παραθυρο μου αυτη τη στιγμη) μεχρι και +40C.
Ασφαλως, αντιλαμβανομαι οτι οσο καλυτερα κι αν προσπαθησουμε να προβλεψουμε την επιδραση που μπορει να εχει ακομη και μια ανοδος +1C στο κλιμα οι γνωσεις μας ειναι αρκετα περιορισμενες και δε επιτρεπω στον εαυτο μου να ακουει απο τον καθε λογης κλιματο-ληπτο καταστροφικες θεωριες. Γι' αυτο σας συστηνω την προσοχη στην αξιολογηση και κριτικη των οσων γραφονται.
Εαν βεβαιως εχετε την κριτικη και γνωση των φαινομενων (μπορει να εισαστε απο αποφοιτος λυκειου μεχρι και καθηγητης Περιβαλλοντολογιας, κατι ομως που δε γνωριζω) τοτε ελπιζω το μηνυμα μου να προκαλεσει περισσοτερο συζητηση.

Μια επιπλεον παρακληση ειναι να προβαλεται περισσοτερο την ιδιωτικη πρωτοβουλια για την προστασια του περιβαλλοντος. Λιγα νουμερα περι αυτου: ο πληθυσμος της γης αυξανεται εκθετικα - η καταναλωση φυσικων πορων, η παραγωγη ρυπων ανα ατομο αυξανεται επισης εκθετικα. Η συνεισφορα των δυο καταλαμβανει σημαντικο κομματι στην πιτα. Καλο ειναι λοιπον να προβαλλεται περισσοτερο η προσωπικη προσπαθεια που πρεπει να καταβαλουμε σε καθημερινο επιπεδο.

Ισως και να το εχετε κανει ηδη καθως μολις ανακαλυψα το μπλογκ σας και τωρα ξεκιναω να σας εξερευνω.

Συνεχιστε

March 1, 2008 at 7:20 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Ευχαριστώ πολύ για την συνεισφορά!
Η ομάδα μας δεν είμαστε οπαδοί καμιάς επιβολής τυραννίας ούτε λόγω υπερθέρμανσης ούτε λόγω ψύξης, αλλά φιλειρηνικής δημιουργίας Συνομοσπονδιών Αυτάρκειας, ανεξάρτητα από το απρόβλεπτο, προς το παρόν, κλίμα, με κύριο επιχείρημα ότι είναι η πιο δοκιμασμένη επιτυχώς λύση, όταν εδώ και 6.000 χρόνια που άρχισαν οι πόλεμοι, τα φοβικά συστήματα που τους ξεκίνησαν είναι ανίκανα να τους σταματήσουν...
Στις 2 τελευταίες σοβαρές κλιματικές αλλαγές (ερημοποίηση Σαχαρασίας και Μικρή Παγετώδης), οι αρχομανείς ΔΕΝ άφησαν την υπερπληθυσμιακή ανθρωπότητα να προσαρμοστεί...
Τουλάχιστον ας μαθευτεί!
Ποιός θέλει να αιφνιδιαστεί από οποιαδήποτε καιρική/κλιματική αλλαγή και από τον πόλεμο κατά της Αυτάρκειας, που γίνεται πια και με ψευτοοικολογική μεταμφίεση;

March 1, 2008 at 10:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ασφαλως και δεν υποστηριζω καμια τυρρανια.
Οι πολεμοι δεν ειναι ο μονος λογος για την διαταραξη του κλιματος και σιγουρα οχι ο σημαντικοτερος.
Επισης το κλιμα ειναι εν μερει απροβλεπτο κι αυτο οφειλεται ειτε στην αγνοια μας ειτε γιατι ετσι ειναι εκ της φυσης και ακομη και πληρη γνωση να εχουμε παλι απροβλεπτο θα παραμενει.
Η ερημοποιηση της Σαχαρας νομιζω οτι συνεβει περιπου 5000 χρονια πριν οποτε οι "αρχομανεις" στους οποιους αναφερεσαι ειναι καποιοι που εζησαν το 3000 π.Χ. Δε γνωριζω κατι γι' αυτους. Θα μπορουσες να εξηγησεις;

Στο προηγουμενο μου σχολιο θα ηθελα να προσθεσω το εξης:
Ενα καλυτερο γραφημα της θερμοκρασιας μπορεις να βρεις εδω http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Vostok-ice-core-petit.png
οποτε θα δεις οτι η μεση πτωση της θερμοκρασιας κατα τις περιοδους των παγετωνων ειναι περιπου 8C.

Ευχαριστω για την συζητηση

March 2, 2008 at 7:45 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Κι εμένα με τιμά η συνεισφορά σου, Under Control!
Για την αρχή (και το τέλος) των πολέμων:
http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/9998.html.
Επειδή συμφωνούμε για τον υπερπληθυσμό και την κοινωφελή ατομική-συλλογική προσφορά, δε μένει παρά η συνεργασία !
Εμείς διοργανώνουμε επισκέψεις σε αγροκτήματα αυτάρκειας, αντιδιαβρωτικές-αναδασωτικές σπορές, συζητήσεις για το παρελθόν και το μέλλον της ανθρωπότητας κοκ.
Μας ενδιαφέρει οτιδήποτε συμφιλιωτικό!

March 2, 2008 at 10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Στο πρωτο σχολιο γινεται αναφορα για καποια κεντρικη εξουσια (γενικα και αοριστα), στο δευτερο για καταστροφικα ιερατεια, στο τεταρτο για τους αρχανθρωπους και στο τελευταιο για το πατριαρχικο συστημα της οικογενειας.

Οταν πολεμας καποιον, καλο ειναι να γνωριζεις οσα περισσοτερα μπορεις για τον εχθρο σου. Απο τα παραπανω σχολια βγαινω περισσοτερο μπερδεμενος και δε βλεπω καποια συνδεση μεταξυ των μηνυματων.

March 2, 2008 at 10:49 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, για να βελτιωνόμαστε! Τα συνοπτικά γραπτά δυσκολεύουν.
Κατ΄ αρχάς για τη διακύμανση των θερμοκρασιών τα έχω υπόψη μου από δεκαετίες. Δε φοβάμαι ότι θα έρθουν αύριο παγετώνες, αλλά με στεναχωρεί ότι μας έχουν φτάσει οι επιτήδειοι πολεμοκάπηλοι στα 6,6 εξουθενωμένα δις, χωρίς αυτάρκεια (όταν δεν μπορεί να αποκλειστεί μικρή ψύξη από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη...), χωρίς στοιχειώδεις ασκήσεις εκκένωσης των τσιμεντοβαβυλώνων, χωρίς συνεχή δημόσιο διάλογο για διεθνή εκεχειρία...
Αν η ιστορία τής ανθρωπότητας ειδωθεί σαν προσαρμογή στις αντιξοότητες (γεωκλιματικές, επιθετικότητα ορισμένων κλπ), τότε αξίζει να μαθαίνουμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, ώστε, αν ο μη γένοιτο, επαληθευτεί είτε η θεωρία της υπερθέρμανσης είτε της ψύξης, να έχουμε προετοιμάσει αρκετά παιδιά στη συμφιλίωση και την αυτάρκεια, κατά το παράδειγμα της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στη Μικρή Παγετώδη, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατό καλύτερα τη συνεχή επιδείνωση της συμπεριφοράς των αρχομανών.

March 2, 2008 at 8:03 PM  
Blogger gmoikology said...

Τι λέτε ρε παιδιά;!!!! Εχω μείνει άναυδος με την αντίληψη που έχετε για τα πράγματα.
Σ' ένα λεωφορείο έχει λυθεί το χειρόφρενο και καθώς το έχει πάρει η κατηφόρα, αυτοί που βρίσκονται μέσα φοβούνται ότι θα πέσει στο γκρεμό που βρίσκεται παρακάτω. Μέχρι να βρεθεί στο γκρεμό όμως πρέπει να διανύσει κάποιες εκατοντάδες μέτρα.
Κάποιοι αρχίζουν και ανησυχούν σοβαρά και μερικοί πανικοβάλλονται. Μερικοί λένε δε μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εκείνη την ώρα διακόπτεται η κατηφόρα και για λίγα μέτρα εμφανίζεται μια μικρή ανηφόρα που προσωρινά αλλάζει από κατηφορική σε ανηφορική την πορεία του λεωφορείου.
Αυτοί που έλεγαν ότι δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο φωνάζουν: "Είδατε που σας το λέγαμε!"
Αλλά το λεωφορείο έχει τέτοια ορμή που η μικρή ανηφόρα δεν μπορεί να ανακόψει την τρελή του πορεία.
Ο νοών νοείτω.

March 3, 2008 at 6:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Επαναλαμβανω για να ξεκαθαρισω τη θεση μου.
Το προβλημα ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο μια καταγραφη της θερμοκρασιας τα τελευταια 50 χρονια. Υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως τα CO2, NOx, ακτινοβολια, τα αιωρουμενα σωματιδια και αλλα πολλα.
Η δυναμικη αποκριση αυτων των συστηματων ειναι πολυ λιγο ΓΝΩΣΤΗ.

Το τελευταιο παραδειγμα ειναι εξαιρετικα απλοποιημενη αποδοση του προβληματος. Προσωπικα σαν επιστημονας σε μια περιοχη πολυ κοντα στο περιβαλλον δεν δεχομαι καμια ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ του προβληματος.
Μπορει το συστημα να ειναι πραγματι κοντα σε μια μεταβαση προς μια κατασταση η οποια δε θα ειναι βιωσιμη για τμημα του ανθρωπινου γενους ή να το πω καλυτερα, τμημα του πλανητη δε θα ειναι βιωσιμο για το ανθρωπινο γενος, ΑΛΛΑ αυτο ειναι απαραιτητο να μελετηθει σε ολη του την εκταση και λεπτομερεια.
Για την αμεση δραση, με βρισκεται συμφωνο αν αυτη ειναι γενικευμενη και με κυριο γνωμονα την κατανοηση απο ολους της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ συνεισφορας στο προβλημα και της αλλαγης του τροπου ζωης. (π.χ. πριν 100-200 χρονια ο ανθρωπος καταναλωνε λιγοτερο απο 50-100 κιλα βιομαζα το χρονο, ενω σημερα το ποσο ανερχεται σε 500-600 και αυξανεται εκθετικα, το ιδιο και με τον πληθυσμο-και τα δυο μεγεθη αναμενεται να φτασουν ενα πλατο στον αιωνα αυτο, ή ετσι ελπιζουμε)

Συμφωνω απολυτα (και) με το τελευταιο σχολιο του afoviahappiness για τους τσιμεντουπολεις-εκτρωματα, καθε ομως σχολιο σου πιστευω οτι απομακρυνεται ολο και περισσοτερο απο το κλιματολογικο προβλημα.

March 3, 2008 at 8:09 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Συμφωνούμε στην ανάγκη να αλλάξουμε ως υπερπληθυσμιακή ανθρωπότητα στάση, ανεξάρτητα από την πορεία τού, προς το παρόν, απρόβλεπτου κλίματος. Είναι θέμα χρόνου να φανεί αν είναι ασφαλέστερος ο τρόμος που επιδιώκουν οι φοβικοί εχθροί τής Αυτάρκειας ή η φιλειρηνική συνεργασία που μπορεί να θεραπεύσει, και να προλάβει τα χειρότερα.
Είναι επίσης φανερό ποια από τις 2 πλευρές επιδιώκει δημόσιο διάλογο και ποια νομίζει ότι τα προβλήματα λύνονται με τον πανικό.
Συνάδελφε gmoikology, δε σου κάνει καθόλου εντύπωση ότι το θέμα τής Διεθνούς Εκεχειρίας και της Αυτάρκειας απουσιάζει μόνιμα από το έργο των κολλητών τού πάμπλουτου γενοκτόνου Γκορ;
Σας ευχαριστώ πολύ για την κριτική!

March 3, 2008 at 7:46 PM  
Blogger gmoikology said...

Απαντώ πως ο ίδιος ο ΟΗΕ απάντησε μέσα από την επιστημονική επιτροπή που συγκρότησε για να εξετάσει το ζήτημα (παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα) ότι οριστικά πλέον αποδεικνύεται πως η ανθρώπινη συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι δεδομένη.
Επειδή underground είσαι και σχετικός επιστήμονας, και επειδή συμφωνώ με την επιφυλακτικότητα του επιστήμονα στο να δεχθεί άκριτα το οτιδήποτε και ασφαλώς όπως είπες με την οποιαδήποτε απλοποίηση αλλά και επειδή εδώ δεν είναι τσατρουμ, για να αναπτύσσομαι όσο θέλω, ρωτάω: διαφωνείς με τα μοντέλα που δείχνουν ότι αυξάνεται η θερμοκρασία και ότι πρόκειται να αυξηθεί 3-5 βαθμούς πχ γαι την Ελλάδα ως το 2050 και γιατί; Λόγω της χαοτικότητας που παρουσιάζουν; Ή λόγω της χωρητικότητας της ατμόσφαιρας και της ικανότητας του πλανήτη να απορροφήσει τα ανθρωπογενή θερμοκηπικά αέρια με κάποιο τρόπο και ποιο;
Γιατί όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις η αδράνεια της θάλασσας να παρακολουθήσει την άνοδο της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας είναι περίπου 30 χρόνια. Η κύρια θερμοκρασιογενής διαστολή της είναι που θα δημιουργήσει και τα σοβαρότερα προβλήματα. Πχ καταστροφή υποδομών σε λιμάνια.

Και στο κάτω κάτω κανένα πανικό δε βλέπω στον κόσμο! Συνεχίζει με την ίδια αξιοπερίεργη αδράνεια και αδιαφορία την τεράστια κατανάλωση πετρελαίου, την αύξηση του πληθυσμού των μητροπολιτικών πόλεων, χωρίς ριζοσπαστικές πολιτικές μείωσης της ρύπανσης και της καταστροφής της βιοποικιλότητας.

March 3, 2008 at 10:15 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Φίλε gmoikology, προσπάθησα με τη δεύτερη φωτογραφία να δείξω ότι τα μοντέλα των κονδυλιάκηδων πάσχουν σε τουλάχιστον 5 σημεία:
1. Δε λαμβάνουν υπόψη τους τη συμπεριφορά τού 95% κύριου αερίου τού θερμοκηπίου, των υδρατμών
2. Παρομοίως, τη διακύμανση της ηλιακής ακτινοβολίας
3. Παρομοίως. τον κατευθυνόμενο υπερπληθυσμό-υπερκαταναλωτισμό και
4. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ παντελώς για τη Διεθνή Εκεχειρία και την ιερή παρακαταθήκη τής ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ. (Το 5ο στο τέλος).
Εμπιστεύεσαι, λοιπόν, ένα γνωστό για τα σκάνδαλά του πανικόβλητο ιερατείο, το ίδιο ιδιοτελές όπως και όλα, το οποίο,επίσης όπως όλα, πολεμά συστηματικά τη βασική αρχή της ειρηνικής συμβίωσης, την Αυτάρκεια;
Ενδεικτικά ας δούμε τι συμβουλές έδωσαν τα όργανά του στους εγχώριους και αλλοδαπούς ερημοποιούς κανίβαλους που συνεχίζουν να παρεμποδίζουν τις αντιδιαβρωτικές σπορές στις πυρόπληκτες και μη περιοχές, δηλαδή παντού...
Γιατί, λοιπόν, να μην ενώσουμε τις δυνάμεις μας όπου συμφωνούμε, αντί να στεκόμαστε στα εξαιρετικά αβέβαια κλιματικά, έστω και (5) λόγω του ενδεχόμενου μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης;
Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη!
Σημ.: Τα προηγούμενα αποτελούν και τη μόνιμη επωδό μας σε διεθνή συνέδρια των τελευταίων ετών, όπου συναντούμε βουβαμάρα ενοχής και καλοπροαίρετες ερωτήσεις... Έχουμε όμως και σημάδια αλλαγής.

March 4, 2008 at 4:02 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Επί του πιεστηρίου:
Γιατί άραγε ο πολυδιαφημισμένος, πάμπλουτος κανίβαλος Γκορ αρνήθηκε τα 200.000 δολάρια που παίρνει για κάθε παραλήρημά του, και να αντικρούσει δημόσια μερικούς από τους εκατοντάδες επιστήμονες που τον αμφισβητούν;

Το επιχείρημα για το ποιός διοργανώνει τη συνάντηση είναι συνήθης υπεκφυγή των σκοταδιστών που απευθύνονται σε ελεγχόμενα ακροατήρια... Γιατί άραγε δεν οργανώνει ο ΟΗΕ και λοιπά ευαγή ιδρύματα που τα ακριβοπληρώνει η ανθρωπότητα με ιδρώτα και αίμα συνεχείς και ανοιχτές συζητήσεις;;;
Ελπίζω να μη μου προσαφθεί το δόλιο ότι παίρνω δήθεν το μέρος αντίπαλων προς τους γκόρηδες εχθρών τής Αυτάρκειας...

March 4, 2008 at 4:19 AM  

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home