Tuesday, November 27, 2007

Η απάντηση του κ. Κιλτίδη στα μηνύματα διαμαρτυρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις επιστολές και τα μηνύματα διαμαρτυρίας που μου στείλατε με αφορμή την έκδοση της νέας απόφασης που αφορά στις ρυθμίσεις θήρας.


Σέβομαι κάθε άποψη, πόσο μάλλον την αντίθετη άποψη, δεν επιθυμώ να τη σχολιάσω ή να αντιδικήσω με κανέναν, επιτρέψτε μου όμως να κάνω ορισμένες χρήσιμες διευκρινίσεις.


Η Πατρίδα μας είναι μια ευνομούμενη Πολιτεία όπου οι θεσμοί και οι νόμοι υπηρετούνται από τους εκφραστές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας. Στη χώρα μας μάλιστα εφαρμόζονται αυστηρότερα οι κανονισμοί που αναφέρονται στη θήρα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Οι Δασολογικές Σχολές εδώ και ενενήντα χρόνια έχουν έδρες με αντικείμενο τη θήρα, στη δε Γενική Διεύθυνση Δασών και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λειτουργεί και συγκεκριμένο τμήμα.


Ειλικρινά λυπούμαι που με αδικείτε γιατί αγνοείτε ή παραγνωρίζετε ότι ουσιαστικά στις περιοχές όπου έχει απαγορευθεί το κυνήγι, σύμφωνα με τη νέα ρυθμιστική απόφαση, έχουν προστεθεί πενήντα δύο πυρόπληκτες περιοχές, με περιμετρική έκταση πολλές φορές τριπλάσια της καμένης έκτασης.

Η ισορροπία της άγριας πανίδας σαφώς είναι ζητούμενο για την προστασία του περιβάλλοντος και βεβαίως εάν θέτετε θέμα παράνομης θήρας, όπως και σε κάθε παράνομη ή παράτυπη πράξη, πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να αγωνιστούμε για την πάταξη του φαινομένου και να ενισχύσουμε τις Δασικές Υπηρεσίες και τη θηροφυλακή.


Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κιλτίδης

Υφυπουργός Αγροτικής

Ανάπτυξης & Τροφίμων

14 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Πολιτικάντικη υπεκφυγή, όπου διαφημίζει τη "νόμιμη" "θήρα", ενώ πρόκειται για παρανοϊκή γενοκτονία. Όποιος δεν καταγγέλλει κάθε επιθετικότητα, προφανώς έχει θολώσει και παραληρεί.
Κι αν του μεταφέρουν τις απαντήσεις μας, ας του θυμίσουν ότι μυαλά εθισμένα στο μίσος έχουν αυξημένα ποσοστά άνοιας. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !
Δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσουμε να αμυνόμαστε στις κάθε είδους βαρβαρότητες και να ζητάμε τον αφοπλισμό των απανταχού ανισόρροπων. Να μας συγχωρεί η χάρη τους, αλλά από δικές τους μαγκιές χάνεται πανίδα και συνδολοφόνοι τους, και καμιά φορά παιδιά τους που πάνε να τους μιμηθούν...

November 27, 2007 at 8:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

Είσαι πολύ γελοίος Killtidi δεν τα χάφτει πιά τα παραμύθια σας ο λαός.

November 27, 2007 at 11:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Όσο θα ψηφίζουν οι καθυστερημένοι πρωτόγονοι αγριάνθρωποι τόσο οι κυβερνήσεις θα υποστηρίζουν το κυνήγι. Ντροπή μια κυβέρνηση να νομιμοποιεί το έγκλημα! Αλίμονο κι αν η πολιτεία αφήνει τους αγριάνθρωπους να κάνουν ότι θέλουν.

November 28, 2007 at 12:49 AM  
Blogger vossinakis said...

Αυτα τα σχόλια δεν νομιζω να τα διαβάσει κανείς τους. Η απάντηση του Κιλτίδη ήρθε με μαιλ σε όσους έστειλαν την επιστολή διαμαρτυρίας.

November 28, 2007 at 1:15 AM  
Blogger Marialena said...

Το έλαβα και εγώ σήμερα στο mailbox μου και θεωρώ πως η απάντηση του κ. Υφυπουργού δεν πείθει για την φιλαλήθειά της...

Δεν θέλει να θίξει συμφέροντα και θέτει το θέμα της λαθροθηρίας σαν ζήτημα που άπτεται της κοινωνίας γενικότερα και όχι των οργάνων που είναι αρμόδια για την παρεμπόδισή της.

Να θυμήσω το έγκλημα που έγινε στο Αγρίνιο πέρσι, όταν ο υιός- βοσκός "θέρισε" μια ομάδα κυνηγών που κυνηγούσε κοντά στο μαντρί του...

Πάντως να σημειώσω πως μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος είναι και ο μόνος που απάντησε, έστω κι έτσι. Οι υπόλοιποι κωφεύουν?

November 28, 2007 at 1:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Υφυπουργέ

Εκπλήσσομαι με το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής σας. Σας παραθέτω ένα απόσπασμά σας: «Η Πατρίδα μας είναι μια ευνομούμενη Πολιτεία όπου οι θεσμοί και οι νόμοι υπηρετούνται από τους εκφραστές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας. Στη χώρα μας μάλιστα εφαρμόζονται αυστηρότερα οι κανονισμοί που αναφέρονται στη θήρα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Πραγματικά πιστεύετε ότι εφαρμόζονται αυστηρότερα οι κανονισμοί από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Δε θα σας κουράσω με κατεβατά εκατοντάδων περιστατικών που έχουμε ως περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις συλλέξει και αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ξεχνάτε όμως ότι εσείς ορίζετε (νομοθετείτε) κάθε Αύγουστο τη Ρυθμιστική, και ότι παράλληλα εσείς την εκφράζετε ως εκτελεστική εξουσία; Σας θυμίζω εδώ την αναγκαιότητα διάκρισης των εξουσιών. Είναι υπουργική απόφαση και μάλιστα πάντα επιλεκτική, ικανοποιώντας τους κυνηγούς.

Έχετε αντίρρηση πάνω σ’ αυτό; Ανοίξτε την ιστοσελίδα των κυνηγών και δείτε τα σχόλιά τους για τις ρυθμιστικές περιόδους θήρευσης από το 2000 ως σήμερα. Πάντα θετικά και πάντα το θεωρούν επιτυχία τους. Δείτε και των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Μόνιμη απογοήτευση από τη μικροπολιτική ψηφοθηρική αντίληψη των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης ή παλαιότερα Γεωργίας.

Μάλιστα γι’ αυτό ακριβώς διαμαρτυρηθήκαμε. Γιατί θελήσατε να παρακάμψετε με πλάγιο (νομότυπο είναι αλήθεια τρόπο) την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κύριε Υφυπουργέ οι διαφορά των φιλοπεριβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων με τους κυνηγούς, βρίσκεται στο ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ αυτές είναι ευαισθητοποιημένοι. Δεν αγωνίζονται και δεν αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για το προσωπικό τους όφελος και τη διασκέδασή τους όταν αγωνίζονται για το περιβάλλον. Δεν είναι γραφικοί. Είναι η Κοινωνία των Πολιτών. Το ότι κάποιοι δεν είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω σε ένα θέμα είναι δικό τους πρόβλημα. Γι’ αυτό και δεν διεκδικούμε πλέον. Απαιτούμε με τη φόρα που σου δίνει το ανιδιοτελές κίνητρο και η αίσθηση δικαίου.

Μην αισθάνεστε λοιπόν ότι σας αδικούμε. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της προσωπικής ευθιξίας. Όλα γύρω μας κραυγάζουν για άμεση αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και βλέπουμε το περιβάλλον. Θα μας επιτρέψει το μέλλον τη σημερινή μας αμέλεια και αδιαφορία;


Με εκτίμηση

November 28, 2007 at 2:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Δεν πείθετε κανέναν κύριε KILLτίδη. Ολοι γνωρίζουν ποιά συμφέροντα υπηρετείτε.
Τ.Κ.

November 28, 2007 at 2:40 AM  
Blogger Stelios Frang said...

Ποια είναι η "νόμιμη θήρα"; Ποιος επιτρέπεται και γιατί να σκοτώνει στη φύση "νόμιμα" τα πουλάκια, τα λαγουδάκια και τα αγριογούρουνα για να ικανοποιήσει το πρωτόγονο κυνηγετικό ένστικτό του; Η απάντηση του κ. υπουργού/υφυπουργού κρίνεται ανάλογα με τις θέσεις μας σ' αυτά τα ερωτήματα.

Αν θεωρούμε ότι κάθε άντρακλας δικαιούται με ένα κανόνι στο χέρι να σκοτώνει ζωάκια, έχει δίκιο ο κ. Κιλτίδης... Θα έπρεπε όμως αυτούς τους "κυνηγούς" και τον εκάστοτε αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα να τους παραδώσουμε σε μια αρκούδα, σε κάποιο κάπρο ή σε κάποιο κερασφόρο ελάφι για να καταλάβουν σε βάθος ονύχων, οδόντων ή κεράτων και σε ένταση πόνου τί σημαίνει κυνήγι.

November 28, 2007 at 4:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

klap-klap-klap

Όχι ότι είχαμε καμιά αμφιβολία για τις αγαθές του προθέσεις, αλλά τώρα βεβαιωθήκαμε. Άντε, τώρα που θα κάνει και ιδιωτικά ας κάνει και Ανωτάτη Θηρευτική για αυτόν και τους φίλους του.

November 28, 2007 at 5:34 AM  
Blogger whispering said...

Ευνομούμενη πολιτεία κύριε KILLτίδη δίκιο έχετε. Βρίσκουμε έναν πλάγιο νομότυπο τρόπο να υπονομεύσουμε την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού. Ενα λαμόγιο που σέβεται τον εαυτό του σίγουρα δεν θα σεβόταν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

November 28, 2007 at 11:00 AM  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Δεν με καλύπτει αυτή η απάντηση.

Δεν με καλύπτει γιατί υποτιμά τις καταστροφές που έχουν ήδη γίνει και αγνοεί τις καταστροφές που θα γίνουν.

November 29, 2007 at 1:32 AM  
Blogger pølsemannen said...

Ασόβαρη απάντηση.

Απλά το μόνο που εξυπηρετείται από την παρέμβαση του κ. υφυπουργού είναι τα συμπλέγματα των εν δυνάμει ψηφοφόρων του που προσπαθούν να τονώσουν τον "ανδρισμό" τους, σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα ζώα σε πυρόπληκτες περιοχές χρησιμοποιώντας σύγχρονα τυφέκια.

Εάν επιθυμούν κρέας ας πάνε στον χασάπη.

Εάν θέλουν να το παίξουν "άνδρες" ας πάνε να πηδήσουν καμιάν γόμεναν ('Οχι επί πληρωμή. Το επί πληρωμή δεν μετράει στον πίνακα του σκορ).

Εάν επιθυμούν να παίξουν με όπλα και αισθάνονται και πολύ πατριώτες ναούμε, ας πάνε να κάνουν τα κομάντα στην Κερύνεια να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, όταν το "θήραμα" μπορεί να ανταποδώσει τα πυρά.

Ξέρετε, ένας που πάει με συντριπτική υπεροπλία να θανατώσει ένα πλάσμα την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα εύρεσης κρέατος ή τροφής γενικότερα, δείχνει άτομο θρασύδειλο και συμπλεγματικό. Πόσο μάλλον όταν η πατρίδα μας έχει υποστεί τέτοια τεράστια οικολογική καταστροφή.

Αλλά έτσι είναι σε αυτή την χώρα(;). Τα πάντα για να ικανοποιηθούν οι κάφροι.

November 29, 2007 at 2:06 AM  
Blogger ellinida said...

Με κάλυψαν οι άλλοι. Απλά να συμπληρώσω πως δεν υπάρχει τσίπα φιλότιμο σε αυτή την χώρα. Μόνο συμφέροντα και ψήφοι.
Eμένα δεν μου γράψατε ιδιωτικώς, γιατί άραγε; Επειδή σας είπα φονιά των ζώων και υπηρέτη των κυνηγών;
Ωραίος ο τρόπος που παρακάμψατε την απόφαση του ΣτΕ, νομότυπη απατεωνιά ολκής.

November 29, 2007 at 9:51 AM  
Blogger AATON said...

This comment has been removed by the author.

November 29, 2007 at 6:52 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home