Friday, November 9, 2007

Πανελλαδική απαγόρευση του κυνηγιού!

Επιτέλους! Το άκουσα στην τηλεόραση και δεν πίστευα στ'αυτιά μου!

Στην -προσωρινή- απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, το πέμπτο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέστειλε την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την κυνηγετική περίοδο 2007-2008, με το σκεπτικό ότι η μεγάλης έκτασης και έντασης πυρκαγιές επέφεραν ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και διατάραξαν τα οικοσυστήματα σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει "στηριχθεί σε ειδικές μελέτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των καταστροφών από τις πυρκαγιές στη βιολογική ισορροπία των ειδών της άγριας πανίδας".

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για τη κύρια προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η "Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδας".

Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Από τον ΣΚΑΙ.

Labels:

12 Comments:

Blogger foxy vegan said...

Επιτέλους! μακάρι να το απαγόρευαν διαπαντώς.

November 9, 2007 at 12:09 PM  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Μπραβο...Πως το επαθαν;;;;

November 9, 2007 at 2:17 PM  
Blogger Ιάκωβος said...

ΜΜΜ. Καλά, προσωρινό είναι. Σε κανα χρόνο θα αρχίσουν πάλι... Άσε που κυκλοφορούν και σκοτώνουν χωρίς να τους νοιάζουν απαγορεύσεις και κανονισμοί.. Ξεφτίλες...

November 9, 2007 at 4:38 PM  
Blogger KitsosMitsos said...

Αυτό δείχνει ότι καμιά φορά κινείται κάτι στον ορίζοντα. Αρκεί να το βοηθήσουμε όλοι λιγάκι.

November 10, 2007 at 12:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλά όλα αυτά αλλά τα λεφτά που μας πήρε το κράτος και οι οικολογικές οργανώσεις ποιός θα μας τα επιστρέψει?Γιατί αν δεν επιστραφούν υπάρχει εξαπάτηση οπότε εγώ μπορώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη...Υπολογίστε 250000 κυνηγοί με 100 ευρώ μέσο όρο η άδεια......ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΡΕ!!!!!

November 10, 2007 at 3:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Δεν ντρέπεστε ρε που βγήκατε και κυνηγήσατε μετά από τον όλεθρο?

November 10, 2007 at 9:03 PM  
Blogger KitsosMitsos said...

Και φυσικά διεκδικείς τα χρήματά σου, όπως λες, πίσω από την ανωνυμία. Εύγε.

November 10, 2007 at 11:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ναι ρε διεκδικώ τα χρήματα μου αυτά που παίρνουν οι δήθεν οικολογικές οργανώσεις και το κράτος απο εμένα και αντί να δουλέψουν για να φτιάξουν κάτι μας κυνηγούν λες και εμείς καταστρέφουμε τον κόσμο όλο. Για πείτε μου λοιπόν ποιός θα επιστέψει τα χρήματα στους κυνηγούς? Τα λεφτά μου τα οποία δούλεψα για να τα πληρώσω και δεν τα έκλεψα απο κανέναν οπως διάφορες ΜΚΟ.Θα έιμαι ο πρώτος που θα κινήσω ένδικα μέσα για να πάρω τα χρήματα μου πίσω και πίστεψε με τότε θα μάθεις το όνομα μου.Όσο για το όλεθρο βάζω στοίχημα οτι τον είδες μόνο απο την τηλεόραση. Έυγε!

November 13, 2007 at 8:01 AM  
Blogger Eleni said...

Ησυχάστε, η τάξη αποκαταστάθηκε!
Μπήκαν τα μεγάαααλα μέσα και ο υπουργός αποφάσισε και διέταξε να... ανακληθεί η ανάκληση!
Τι κι αν υπόθεση εκδικάζεται στο ΣτΕ στις 21/11; Λεπτομέρειες...
Άντε, καλό βόλι πάλι από αύριο!
(ελπίζω να μη χάσατε πολλά λεφτουδάκια στις λίγες μέρες που κράτησε η απαγόρευση ε;)

November 15, 2007 at 7:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλά τα λέτε όλοι σας πίσω απο ένα γραφείο ή τρώγωντας απο τα έτοιμα λεφτά του μπαμπά σας (το πιθανότερο) για τραβάτε καμιά εβδομάδα στην οικοδομή και τότε ελάτε να μιλήσουμε για τα χρήματα.

November 15, 2007 at 10:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Και κάτι άλλο ψάξτε και διαβάστε δηλώσεις του κυρίου που έκανε την προσφυγή και πείτε μου αν συμφωνείτε (πχ ο θάνατος των ανθρώπων στις τριτοκοσμικές χώρες είναι φυσικό επακόλουθο του υπερπληθυσμού και δεν πρέπει να επέμβουμε!) τα ζώα έχουν ψυχή οι άνθρωποι όχι!Λυπάμαι...

November 15, 2007 at 10:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a adroit charitable being is to from a amiable of openness to the in the seventh heaven, an ability to trust aleatory things beyond your own manage, that can lead you to be shattered in hugely exceptionally circumstances as which you were not to blame. That says something remarkably weighty relating to the prerequisite of the honest life: that it is based on a trustworthiness in the unpredictable and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a treasure, something kind of fragile, but whose very special attraction is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:59 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home