Wednesday, November 28, 2007

Το κυνήγι

Διάβασα και 1-2 σοβαρά σχόλια, διότι τα ανώνυμα στο μεγαλύτερο σύνολό τους γράψαν για να γράψουν.
Το κυνήγι ΔΕΝ μπορείτε να το εξαλείψετε με κανέναν τρόπο.
Βρείτε λοιπόν τρόπους να το μειώσετε λοιπόν και αφήστε τα πομπώδη δίχως ουσία.
Ακόμα κι αν απαγορευόταν δια νόμου, γνωρίζετε πολύ καλά, πως οι Ελληνες σαν απείθαρχος λαός, θα κυνηγούσαν λαθραία, οπότε καταλαβαίνετε τι λέω.
Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες επιβάλεται η θανάτωση κάποιων ζώων, όταν αυτά είναι υπέργηρα και δεν μπορούν πλέον να τραφούν μόνα, όταν είναι τραυματισμένα και οι πληγές έχουν μολυνθεί και το ζώο υποφέρει, όταν ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πάρα πολύ και δημιουργούν πρόβλημα για την συνύπαρξη κάποιων άλλων ειδών, κ.α.
Το αλόγιστο κυνήγι είναι σκοπός να εξαληφθεί.
Και ποιός απο μας δεν απόλαυσε στη ζωή του λαγό στιφάδο; Ή μήπως είστε όλοι χορτοφάγοι; διότι εγώ δεν βλέπω απολύτως καμμία διαφορά στην θανάτωση ενός ζαρκαδιού, κι ενός μοσχαριού ή αρνιού, ή, μιας μπεκάτσας και μιας γαλοπούλας ή κότας.
Θα μου πεί κάποιος, τα μέν οικόσιτα, θανατώνονται για κατανάλωση και όχι απο χόμπυ, συμφωνώ, σας πληροφορώ όμως, πως και οι κυνηγοί τρώνε το θήραμά τους κατά 98% ή το μοιράζουν σε χωριανούς ή συγγενείς για βρώση. Ποιά η διαφορά πείτε μου.
Έχετε δεί τήν συμπεριφορά και τον τρόμο ενός μικρού αρνιού ή απο ένα μοσχαράκι, όταν πάνε να το θανατώσουν; Γιατί σας πληροφορώ διαισθάνονται τον θάνατό τους..κι αν βλέπατε τον τρόπο που τα θανατώνουν, σας πληροφορώ κυρίες και κύριοι, θα προτιμούσατε να το χτυπούσε κυνηγός να μην υπόφερε τόσο. Τουλάχιστον θα πέθαινε δίχως καν να το καταλάβει, δίχως να υποφέρει.
Αυτά, και μην διαβάσω πως είμαι κυνηγός ή λάτρης του κυνηγιού, είπαμε να είμαστε σοβαροί!
Καλή σας ημέρα απο Τορόντο

11 Comments:

Anonymous Anonymous said...

@AATON
Η φύση ψιθυρίζει.Εσύ την ακούς;
Γραψε σε κηνυγετικο blog καλυτερα.

November 28, 2007 at 12:25 PM  
Blogger Marialena said...

Καλύτερα να εκφράζεται κανείς ΕΠΩΝΥΜΑ και με το θάρρος της γνώμης του, όταν έχει κάτι να πει, παρά να χρησιμοποεί την "Ανωνυμία" όπως συμβαίνει κατά κόρον εδώ στον Πλανήτη τελευταία, για να επιτίθεται λεκτικά τους συντάκτες των άρθρων.

Άσχετα με το αν έχει δίκιο ή άδικο ο Aaton, έχει δικαίωμα να εκφράζει την αποψή του, διότι ζούμε σε δημοκρατία και όχι σε τυρρανικό πολίτευμα. Αυτή είναι η αποψή του και οφείλουμε να την σεβαστούμε, έστω και αν δεν συμφωνούμε με τις θέσεις του για κάποιον λόγο.

Ούτε έβρισε, ούτε εκφράστηκε άσχημα για να λαμβάνει σχόλια επιτιμιτικά και επιθετικά από "Ανωνύμους". Ο Πλανήτης δεν είναι αρένα, είναι χώρος που φιλοξενεί πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που διακρίνονται για το ήθος και το επίπεδό τους ως ιστολόγοι. Ας το κρατήσουμε έτσι και να μην ολισθαίνουμε σε ακραίες συμπεριφορές στα σχόλιά μας.

Ευχαριστώ.

November 28, 2007 at 12:42 PM  
Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Η εξήγηση του γιατί οι οικο-λόγοι είμαστε κατά του Κυνηγιού είναι πολύ απλή. Το αρνάκι στο ζωϊκό βασίλειο σφάζετε απο τον λύκο για να τραφεί ο τελευταίος, δεν θηρεύεται για "ΣΠΟΡ!", για ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Δεν υπάρχει τίποτε το διασκεδαστικό όπως μας θύμισες στο να φονεύεται ένα ζώο ...

Ο οικολογικός ορθολογισμός λέει πως το κυνήγι μπορεί να επιτραπεί ως ΣΠΟΡ ΜΟΝΟ σε περιοχές και για πληθυσμούς όπου υπάρχει υπερ-πληθυσμούς ενός είδους και έτσι βοηθάμε στο να αποκατασταθεί μια διαταραγμένη ισοροπία του τοπικού οικοσυστήματος - και πάλι πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ελεγχόμενη και επιστημομικά ελεγχόμενη.

Η απάντηση ΚΛΗΤΙΔΗ είναι μια αναμενόμενα πολιτική απάντηση που προσπαθεί να ισοροπίσει ανάμεσα σε 2 ανιτκρουόμενες κοινωνικές ομάδες: τους παραδοσιακούς ελληνάρες που ανάμεσα στις "ελευθερίες" τους περιλαμβάνεται και το κυνήγι και την ανερχόμενη κοινωνική ομάδα των οικο-ευαίσθητων.

Όαοι θα υπερισχύει η πρώτη κοινωνική ομάδα τόσο η πολιτεία θα τις κάνει τα χατήρια ... Το γιατί το έχω παρουσιάσει στην Μετέωρη Δημοκρατία

Ο μοναδικός δρόμος για να σωθεί η Φύση είναι το συντομώτερο να αλλάξουν ΟΠΤΙΚΗ οι περισσότεροι συμ-πολίτες μας και να εκφραστεί αυτό πολιτικά με κάποιο τρόπο. Όπως φάνηκε η δύναμη των bloggers είναι ακόμη μικρή μπροστά την πολιτική δύναμη των πάσης φύσεως ... "θηρευτών"!

November 28, 2007 at 1:07 PM  
Blogger resident said...

Αγαπητέ φίλε,διαφωνώ με αρκετά από αυτά που έγραψες:

« Διάβασα και 1-2 σοβαρά σχόλια, διότι τα ανώνυμα στο μεγαλύτερο σύνολό τους γράψαν για να γράψουν.»

Μια χαρά τα έγραψαν και οι ανώνυμοι νομίζω.

»Το κυνήγι ΔΕΝ μπορείτε να το εξαλείψετε με κανέναν τρόπο.
Βρείτε λοιπόν τρόπους να το μειώσετε λοιπόν και αφήστε τα πομπώδη δίχως ουσία.»

Πως θα εξαλείψουμε το κυνήγι? Mε το να χαϊδεύουμε τους κυνηγούς? Kαι μετά δεν κατάλαβα :Λες: “να εξαλείψετε? Βρείτε?” Ποιοι? Εσύ όχι? Πολύ «κυνηγετικά» μου ακούγονται τούτα.

»Ακόμα κι αν απαγορευόταν δια νόμου, γνωρίζετε πολύ καλά, πως οι Ελληνες σαν απείθαρχος λαός, θα κυνηγούσαν λαθραία, οπότε καταλαβαίνετε τι λέω.»

Αν όμως απαγόρευαν και την οπλοκατοχη ταυτόχρονα που έτσι θα έπρεπε, πόσοι θα είχαν παράνομα όπλα και πως θα τα χρησιμοποιούσαν?

»Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες επιβάλεται η θανάτωση κάποιων ζώων, όταν αυτά είναι υπέργηρα και δεν μπορούν πλέον να τραφούν μόνα, όταν είναι τραυματισμένα και οι πληγές έχουν μολυνθεί και το ζώο υποφέρει, όταν ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πάρα πολύ και δημιουργούν πρόβλημα για την συνύπαρξη κάποιων άλλων ειδών, κ.α.»

Τα ζώα που σκοτώνουν οι κυνηγοί σε ποια από τις παραπάνω κατηγόριες ανήκουν ?

»Το αλόγιστο κυνήγι είναι σκοπός να εξαληφθεί.»

Ολο το κυνήγι είναι αλόγιστο, άσε που είναι τέτοια η φύση του που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

»Και ποιός απο μας δεν απόλαυσε στη ζωή του λαγό στιφάδο;»

Το θέμα είναι ο λαγός τι φταίει.

«Ή μήπως είστε όλοι χορτοφάγοι; διότι εγώ δεν βλέπω απολύτως καμμία διαφορά στην θανάτωση ενός ζαρκαδιού, κι ενός μοσχαριού ή αρνιού, ή, μιας μπεκάτσας και μιας γαλοπούλας ή κότας.»

Εδώ κάπως να συμφωνήσω αλλά και πάλι υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά καλύτερα να απαντήσουν αυτοί που τρώνε κρέας αλλά είναι κατά του κυνηγιού.

»Θα μου πεί κάποιος, τα μέν οικόσιτα, θανατώνονται για κατανάλωση και όχι απο χόμπυ, συμφωνώ, σας πληροφορώ όμως, πως και οι κυνηγοί τρώνε το θήραμά τους κατά 98% ή το μοιράζουν σε χωριανούς ή συγγενείς για βρώση. Ποιά η διαφορά πείτε μου.»

Η διαφορά είναι ότι οι κυνηγοί σκοτώνουν από ευχαρίστηση και ανεξέλεγκτα. Με το ζόρι τα τρώνε τα κακόμοιρα για μη πάνε χαμένα και όχι όλα.Πολλά σαπίζουν στους καταψύκτες.Η χαρά τους είναι να τα σκοτώνουν.

»Έχετε δεί τήν συμπεριφορά και τον τρόμο ενός μικρού αρνιού ή απο ένα μοσχαράκι, όταν πάνε να το θανατώσουν; Γιατί σας πληροφορώ διαισθάνονται τον θάνατό τους..»

Που να δεις τον τρόμο του λαγού και των πουλιών όταν βλέπουν κυνηγούς σκύλους κλπ η όταν ακούν τα σμπάρα.

»κι αν βλέπατε τον τρόπο που τα θανατώνουν, σας πληροφορώ κυρίες και κύριοι, θα προτιμούσατε να το χτυπούσε κυνηγός να μην υπόφερε τόσο. Τουλάχιστον θα πέθαινε δίχως καν να το καταλάβει, δίχως να υποφέρει.»

Ε όχι! Δεν σκοτώνονται και όλα τα θηράματα ακαριαία.Πεθαίνουν και το καταλαβαίνουν πολύ καλά, δεν τους κάνουν ευθανασία οι κυνηγοί.

»Αυτά, και μην διαβάσω πως είμαι κυνηγός ή λάτρης του κυνηγιού, είπαμε να είμαστε σοβαροί!»

οκ

"Καλή σας ημέρα απο Τορόντο"

Καληνύχτα από την χώρα που λέγεται Ελλάδα.

November 28, 2007 at 1:57 PM  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Καλημέρα Τορόντο.

Όπως ίσως ξέρεις, το 'φτωχό πλην τίμιο" Ελληνικό Κράτος επέλεξε πρόσφατα να επενδύσει στην πρόσληψη εκατοντάδων αγροφυλάκων.

Αν υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί ΔΕν θα πίνουν όλη μέρα καφέ στην πλατεία των χωριών, μήπως θα ΄λεπρεπε να ασχοληθούν και με τη λαθροθηρία;

Επιτέλους, σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να ακούγεται το επιχείρημα 'γιατί να υπάρχουν κανόνες αφού δεν θα εφαρμοστούν".

Να υπάρχουν ΛΟΓΙΚΟΙ νόμοι και να εφαρμόζονται.

Και είναι απόλυτα λογικό με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα να απαγορευτέι το κυνήγι...

November 29, 2007 at 1:30 AM  
Blogger ellinida said...

Τορόντο διαφωνώ με όλα όσα έγραψες.
Κανείς δεν γράφει για να γράφει.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στα άγρια ζώα.
Δεν είμαστε θεοί και δεν μας ανήκει ο πλανήτης.
Με ποιά λογική να κάνουμε ευθανασία στα υπέργηρα ζώα;
Να μην το φάει το γαμημένο το στιφάδο όταν ξέρει ότι οι σημερινές συνθήκες επιτάσσουν προστασία των ζώων.
Δημοκρατία είναι να εκφέρουν γνώμη και οι ανώνυμοι.

November 29, 2007 at 10:03 AM  
Blogger AATON said...

Ο resident είπε...
Μια χαρά τα έγραψαν και οι ανώνυμοι νομίζω.

και ο ΑΑΤΟΝ απαντά:
τα θεωρείς μια χαρά τα παρακάτω;
Δικαίωμά σου και το σέβομαι..για μένα δεν παύουν όμως να είναι "γράφω για να γράφω"...Π.Χ..

Ο/Η Anonymous είπε...
Είσαι πολύ γελοίος Killtidi δεν τα χάφτει πιά τα παραμύθια σας ο λαός.

Ο/Η Anonymous είπε...
Όσο θα ψηφίζουν οι καθυστερημένοι πρωτόγονοι αγριάνθρωποι τόσο οι κυβερνήσεις θα υποστηρίζουν το κυνήγι. Ντροπή μια κυβέρνηση να νομιμοποιεί το έγκλημα! Αλίμονο κι αν η πολιτεία αφήνει τους αγριάνθρωπους.....

Ο/Η Anonymous είπε...
Δεν πείθετε κανέναν κύριε KILLτίδη. Ολοι γνωρίζουν ποιά συμφέροντα υπηρετείτε.

Ο/Η Anonymous είπε...
@AATON Η φύση ψιθυρίζει.Εσύ την ακούς;Γραψε σε κηνυγετικο blog καλυτερα.


Ρωτάς φίλε μου resident,
Λες: “να εξαλείψετε? Βρείτε?” Ποιοι? Εσύ όχι? Πολύ «κυνηγετικά» μου ακούγονται τούτα.

Αγαπητέ αδερφέ, σε ευχαριστώ για την "Καληνύχτα από την χώρα που λέγεται Ελλάδα" , όμως ΟΧΙ! τίποτε απο όλλα αυτά που αναρωτιέσαι δεν συμβαίνει, απλά εγω ζω στην άλλη άκρη της γής, δεν μπορώ να είμαι εκεί που είσαι εσυ, εκεί που βρίσκεται το αγκάθι και εκεί που η πληγή βγάζει πύον. Εσύ, εσείς..ναι εσείς θα πρέπει να πολεμήσετε εκ του συστάδην, εγω όσο και να συμπάσχω, δεν είμαι στην 1η γραμμή...καταλαβαίνεις πως το ενοούσα λοιπόν όταν το έγραφα;
Να είσαι σίγουρος όμως, πως αν μπορώ να συμβάλλω ακόμα και στο ελλάχιστο, απο εδω που βρίσκομαι, θα το κάνω με όποιον τρόπο μπορώ! Σου αρκεί φίλε μου σαν απάντηση;

ellinida, με αφορμή το ξεκίνημά σου: Τορόντο διαφωνώ με όλα όσα έγραψες , δράττομαι της ευκαιρίας να σας συστηθώ, με λένε Νίκο :-)
Τώρα το ότι διαφωνείς, με χαροποιεί, διότι διαφωνία για μένα σημαίνει έναυσμα για συζήτηση χωρίς τον φόβο να βαρεθούμε εύκολα..μι πιάνς; ;-)

Σε ευχαριστώ πολύ για την ευγενική υποστήριξη Marialena..

Καλό σας βράδυ
πάντοτε με την φιλία μου
Νικόλας

November 29, 2007 at 6:53 PM  
Blogger Marialena said...

Νίκο να είσαι καλά και να συμμετέχεις στη προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο, από όποια χώρα και αν βρίσκεσαι!

Ελληνίδα, δημοκρατία είναι να εκφέρουν γνώμη και οι ανώνυμοι φυσικά, αλλά όχι να ολισθαίνουν σε τραμπουκισμούς και προσβολές, επειδή καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία τους. Αυτό επισημαίνω στο σχόλιό μου και όχι κάτι άλλο...

November 30, 2007 at 4:09 AM  
Blogger resident said...

Αγαπητέ φίλε Νίκο το κυνήγι δεν είναι τοπικό πρόβλημα αλλά παγκόσμιο, εξάλλου και δω να ζούσες τι παραπάνω να έκανες από το να στείλεις επιστολές και email και να γράφεις στα blogs σχετικά με το θέμα? πράγμα που μπορεί να γίνει από οπουδήποτε. άρα όχι «εμείς» αλλά όλοι μπορούν να κάνουν κάτι αν θέλουν.
Οσον αφορά τα ανώνυμα σχόλια δεν ήταν μόνο αυτά που έγραψες αλλά και κάποια άλλα, όπως και να έχει εγώ τα προτιμώ από «κυνηγετικού τύπου» σχόλια πχ ότι «το παράνομο κυνήγι είναι το πρόβλημα» η «αφού τρώμε και το γουρούνι γιατί να μη σκοτώσουμε και τον τσίχλα» κλπ .
Ας μην κλείσω διαφωνώντας.Κάνε λοιπόν και συ ότι μπορείς καλύτερο.
Καλημέρα

November 30, 2007 at 4:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Το ανώνυμος και επώνυμος μεγάλη κουβέντα στο ιντερνετ, να με συγχωρείτε αλλά προσωπικά την βαρέθηκα. Για μένα το Citronella είναι όσο επώνυμο χρειάζεται.

Και έγραψα για να γράψω, γι αυτό δεν γράφουμε όλοι??? Δε νομίζω ότι σε ένα μπλογκ μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα από το να γράφεις:)

Διαφωνώ με την ουσία του ποστ σου, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι κακό.
Διαφωνώ πιο πολύ με το ύφος του που μού φαίνεται πολύ πιο επιθετικό από όσο χρειάζεται.
(Όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή δεν μού φαίνεσαι από τους φανατισμένους ανθρώπους.)

Καλή σου ημέρα και από την Ελλάδα.

November 30, 2007 at 5:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Citronella, δεν σου ζήτησε κανένας τα στοιχεία σου, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Και το ψευδώνυμο ανωνυμία είναι στην ουσία, μα είναι κάποια ταυτοποίηση σε σύγκριση με το "Ο/Η ανώνυμος έγραψε.." που χρησιμοποιούν απο κοινού κάποιοι ενω π.χ. το AATON μόνο εγώ.
Γράφεις για επιθετικότητα; σε διαβεβαιώ μόνο εσύ την νοιώθεις, ήμουν πιο ήρεμος, χαλαρωμένος, ευδιάθετος και χαμογελαστός απο ποτέ όταν το έγραφα. Τώρα σου κάνω επίθεση..βλέπεις μεγάλη διαφορά;
Δεν κατάλαβα καθόλου το τελευταίο σου μέσα σε παρένθεση, μου το εξηγείς; Δεν σου φαίνομαι καθόλου για φανατισμένος;
Απεχθάνομαι κάθε ένοια φανατίλας, όπως ο διάολος το λιβάνι.
Το αν οι φυσιολάτρεις και οι οικολόγοι δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουν κάτι μεγάλο σε καμία χώρα, οφείλεται στο επιθετικότατο ύφος τους λές και είναι οι σωτήρες της πλάσης (και ο καθένας αμύνεται απο ένστικτο σε κάθε είδους επίθεσης) και ο φανατισμός τους. Κανένας δεν αγαπάει τον φανατισμένο. Ακόμα και οι φανατικοί χριστιανοί κάνανε εγκλήματα λόγω φανατισμού..με πιάνετε ωρέ ή άδικα μιλάω;
Επίσης αγαπητοί μου φίλοι, δεν είμαι τόσο ευγενικός και μελιστάλλαχτος. Εδω απλά σέβομαι τον χώρο που με φιλοξενεί, και προσαρμόζω το ύφος μου ανάλογα με το σύνολο.
Αυτά, και κάτι ακόμα να μην χαλιόμαστε.
Στον χώρο σας δεν ήρθα απο φανατίλα αντικηνυγετική και ώχ αμάν, μα ούτε υπέρ του κηνυγιού είμαι, ήρθα μετα απο πρόσκληση.
Χώρο να βγάζω τα απωθημένα μου έχω δικό μου. Αν δεν αντέχετε την παρουσία μου, κανένα πρόβλημα, σας απαλάσσω απο μένα στο λεπτό, μη χαλιέστε.
Την καλημέρα μου

November 30, 2007 at 8:01 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home