Friday, November 16, 2007

Argos Animal Welfare Society

Αγαπητοί Φίλοι,

Τις τελευταίες μέρες είχαμε ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του κυνηγιού στη χώρα μας. Παραθέτω τα γεγονότα περιληπτικά.

Κατόπιν αίτησης ακυρώσεως του δικηγόρου κ. Αγγελέτου προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το ΣτΕ εξέδωσε την 9 Νοεμβρίου απόφαση αναστολής εκτελέσεως με αριθ. 1210/2007, με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της ρυθμιστικής απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νο. 97595/4553/9.8.2007 «ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2007-2008». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αναστέλλεται παντελώς το κυνήγι σε όλη τη χώρα μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση του ΣτΕ (δικάσιμος 21/11/07), πιθανόν γύρω στα Χριστούγεννα. Η απόφαση του ΣτΕ στηρίχθηκε σε 3 παράγοντες: 1) τις τεράστιες πυρκαγιές του καλοκαιριού, 2) στην απουσία ειδικής μελέτης για τις επιπτώσεις στην πανίδα, 3) το άρθρο 24 παρ.1 του Συντάγματος (το Κράτος υποχρεούται να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον).

Πριν καλά-καλά προλάβουμε να πάρουμε στα χέρια μας την απόφαση του ΣτΕ, πληροφορούμαστε πως το Υπουργείο υπέγραψε νέα ρυθμιστική (πρωτοφανής ταχύτητα για Υπουργείο και δη το συγκεκριμένο, θα ‘λεγε κανείς πως τα τεράστια θέματα των αγροτών, κτηνοτρόφων κλπ. που χρονίζουν στα συρτάρια των αρμοδίων ωχριούν σε σημασία μπροστά στην επιτακτική ανάγκη των κυνηγών να κυνηγήσουν). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να κινηθεί νέα διαδικασία κατά της δεύτερης ρυθμιστικής που θα πάρει μήνες να ολοκληρωθεί – και στο μεταξύ το κυνήγι μπορεί να συνεχιστεί ανενόχλητα, πιθανώς και μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου.

Η τακτική αυτή του Υπουργείου (έκδοση νέας ρυθμιστικής ώστε να καταργήσει την προσφυγή μας στο ΣτΕ, να κερδίσει χρόνο προς όφελος των κυνηγών και σε βάρος του περιβάλλοντος) είναι πάγια εδώ και χρόνια και θα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να γίνει σαφές στον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο και κάθε αρμόδιο πως είναι ανεπίτρεπτο να εξυπηρετούνται συμφέροντα ομάδων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, να αγνοείται επιδεικτικά ο Νομοθέτης (ΣτΕ) και να καταστρατηγείται τόσο προκλητικά το Σύνταγμα.

Σας παρακαλώ όλους να στείλετε άμεσα φαξ στους παρακάτω, ως φορείς, ως ιδιώτες ή ως ομάδες, δηλώνοντας τη θέση σας στο θέμα. Επισυνάπτω τη δική μας επιστολή αλλά θα ήταν καλό ο καθένας να γράψει το δικό του κείμενο.

Φαξ:

Πρωθυπουργού: στο γραφείο Πρωθυπουργού 210 3238129 (την επομένη μπορείτε αν θέλετε να καλέσετε στα 210 3385434 ως -37 για να πάρετε Αριθμό Πρωτοκόλλου). Στο γραφείο Προέδρου Ν.Δ. 210 7418235. Προτιμότερο είναι να το στείλετε στο πρώτο φαξ, εγώ το έστειλα και στα 2.

Υπουργού: 210 5237904 και μπορείτε αν θέλετε να καλέσετε την επομένη στο 210 2124305 για Αριθμό Πρωτοκόλλου

Άλλα φαξ και e-mail που μπορείτε να το στείλετε:

Βουλή των Ελλήνων 210-3692170

Αρχηγοί Κομμάτων: Γεώργιος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) 2103811852 gpapandreou@parliament.gr

Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) 2102592298 cpg@int.kke.gr

Αλέξανδρος Αλαβάνος (ΣΥΝ) 2103212828 alavanos@syn.gr

Γεώργιος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ) 2109407034 karatzaferis@parliament.gr ; laos@otenet.gr

ΜΜΕ ktroupis@ert.gr ; terens@alter.gr ; kanelli@otenet.gr ; kalimeraellada@antenna.gr ; newsline@megatv.com

Effie Dodoura

President

Argos Animal Welfare Society

Thessaloniki, Greece

www.argosgr.org

Προς

Τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέγραψε νέα ρυθμιστική για το κυνήγι. Με την – πολύ πρόσφατη, από 9/11/2007 – απόφαση αναστολής εκτελέσεως του ΣτΕ (αριθ. 1210/2007), η προηγούμενη ρυθμιστική (αριθ. 97595/4553/9.8.2007) αναστέλλεται.

Η απόφαση του ΣτΕ στηρίχθηκε μεταξύ άλλων: 1) στην τρομερή καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, 2) στην απουσία ειδικής μελέτης, 3) στο άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος που ορίζει πως το Κράτος υποχρεούται να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

Η νέα ρυθμιστική φυσικά δεν λαμβάνει υπόψη τίποτα από τα παραπάνω, αλλά για να ανασταλεί με νέα απόφαση του ΣτΕ πιθανόν θα χρειαστεί καιρός, ίσως μάλιστα να φτάσουμε στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου. Η ζημία, όμως, που θα έχει ήδη υποστεί το περιβάλλον θα είναι τεράστια.

Ζητούμε:

1) Να ανακληθεί άμεσα κάθε ρυθμιστική για το κυνήγι και να μην εκδοθεί νέα, αν δεν συσκεφθούν και ληφθούν υπόψη όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών, οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων.

2) Να εκδιωχθούν από το Υπουργείο με κάθε μέσο οι υπεύθυνοι αυτής της σκανδαλώδους τακτικής, που έσπευσαν μέσα σε 2 μέρες να «τακτοποιήσουν» το θέμα, εξυπηρετώντας συμφέροντα των λίγων, αγνοώντας επιδεικτικά το πνεύμα του Νομοθέτη, το Σύνταγμά μας και το κοινωνικό σύνολο και προδίδοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας μας που ανέθεσε με τις πρόσφατες εκλογές στην Κυβέρνηση την προάσπιση των συμφερόντων της.

3) Να ληφθεί κάθε μέτρο άμεσα και με τη μέγιστη αυστηρότητα ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για όλους τους πολίτες και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα, αλλά και να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή του. Ευελπιστούμε πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και δεν θα δεχθείτε να θεωρηθείτε υπεύθυνοι για την εξόντωση του περιβάλλοντος.

Με εκτίμηση,

.....................

Κοινοποίηση: ΜΜΕ

6 Comments:

Blogger Μαύρος Γάτος said...

***ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ***: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΙΛΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

URGENT: OPEN LETTER TO THE EUROPEAN COMMISSION AND THE EUROPEAN PARLIAMENT REGARDING THE RECENT ENVIRONMENTAL DISASTER IN GREECE AND HUNTING

November 22, 2007 at 1:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

To be a adroit benign being is to be enduring a amiable of openness to the far-out, an gift to guardianship unsure things beyond your own pilot, that can front you to be shattered in very exceptional circumstances on which you were not to blame. That says something uncommonly important about the condition of the ethical autobiography: that it is based on a trust in the unpredictable and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a sparkler, something fairly dainty, but whose very special attraction is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a adroit human being is to be enduring a make of openness to the mankind, an cleverness to group aleatory things beyond your own restrain, that can take you to be shattered in very extreme circumstances on which you were not to blame. That says something uncommonly impressive about the prerequisite of the righteous life: that it is based on a trustworthiness in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a jewel, something rather fragile, but whose acutely item handsomeness is inseparable from that fragility.
Appareils photo
[url=http://BoutiquePhotographique.com]Camescope[/url]

November 4, 2010 at 5:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Chalets for Rent in Canada

July 18, 2021 at 12:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Visit these great Photography Websites:

For Royalty-Free Stock Images
For Colorful Stock Medias
For Amazing Stock Photography
For Commercial Use Stock Photos
For Super Creative Stock Images

July 18, 2021 at 12:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

Take a peek at these great Stock Photography Websites:

For Really Cool Royalty-Free Stock Images
For Amazing Stock Medias
For Creative Stock Imagery
For Awesome Creativity
For Creative Stock Imagery

September 28, 2021 at 12:47 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home