Monday, October 1, 2007

Ελαιώνας - Η ανάπλαση δεν γίνεται με εμποροαθλητικά κέντρα

Όλες και όλοι έχουμε ακούσει πολλά τους τελευταίους μήνες για τη μεγάλη αναβάθμιση που δήθεν έρχεται στην περιοχή μας με σχεδιαζόμενο «νέο γήπεδο του ΠΑΟ».

Τι δεν μας λένε

• Ότι καταργείται ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου, γιατί το εμπορικοαθλητικό συγκρότημα κατασκευάζεται σε μια περιοχή 220 στρεμμάτων, που προοριζόταν για κοινόχρηστο πράσινο. 40 στρέμματα καλύπτει το γήπεδο. Τα υπόλοιπα θα γίνουν εμπορικά κέντρα, υπέργεια(!) πάρκιγκ, υπαίθριες εμπορικές χρήσεις. Το μόνον πράσινο που θα απομείνει –αν δεν τους σταματήσουμε- θα είναι στο τερραίν του γηπέδου. Μηδέν υψηλό πράσινο.

• Ότι το «νέο γήπεδο» είναι το προπέτασμα για να γίνουν δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, που θα φέρουν τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο στην περιοχή. Σίγουρα ο ΠΑΟ πρέπει να φύγει από τη Λεωφ Αλεξάνδρας αλλά υπάρχει και η λύση του ΟΑΚΑ.

• Ότι πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωση της περιοχής μας και της πόλης μας οφείλουν να αποτελούν οι πράσινοι πνεύμονες. Ειδικά μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, οι κάτοικοι της πιο φτωχής σε πράσινο πρωτεύουσας της Ευρώπης, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από ασφυξία. Όλοι οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να πρασινίσουν όχι να τσιμεντοποιηθούν.

• Ότι στη σημερινή ρύπανση θα προστεθεί η αυριανή υποβάθμιση, η κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία. Μόνον τα εμπορικά κέντρα θα φέρνουν κάθε μέρα στην περιοχή τόσα αυτοκίνητα όσα το γήπεδο σε κάθε αγώνα. Με 40.000 «επισκέπτες» και πόσους άλλους διερχόμενους, η ασφυξία είναι δεδομένη.

• Ότι μαζί με το νέο γήπεδο θα έρθει και «ο ιδιωτικός στρατός» των ΠΑΕ καθώς και ο κίνδυνος για επεισόδια τύπου Παιανίας, μια και τίποτα δεν διδάχθηκε ακόμη η Πολιτεία απ’ αυτά και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε

Με δύο λόγια:

Tο σχεδιαζόμενο μέλλον του Ελαιώνα είναι κάτι ανάμεσα στην κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία της Ομόνοιας και την κακόγουστη VOVO -πολη με τα γυάλινα εκτρώματα της Λεωφ. Κηφισίας.

Η πραγματική αναβάθμιση που ζητάμε

Για να σταματήσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στον Ελαιώνα θα έπρεπε να γίνουν ορισμένα απλά (και μάλιστα όχι δαπανηρά) πράγματα:

1. Να γίνουν το συντομότερο οι προβλεπόμενες από το 1995 απαλλοτριώσεις, που με πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και του Δήμου μένουν στα χαρτιά επί δεκαετία. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Σήμερα ο Δήμος Αθηναίων αγοράζει τα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις δαπανώντας δεκαπλάσιο κόστος, από αυτό που θα είχε αν έκανε απαλλοτρίωση πριν 4-5 χρόνια. Και παρ’ όλα αυτά βρίσκει τα λεφτά, που όμως δεν διαθέτει, αν είναι για το συμφέρον των κατοίκων. (ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !)

2. Να γίνουν πάρκα υψηλού πρασίνου. Μπορεί να μην είναι κερδοφόρα για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, είναι όμως προϋπόθεση για να επιβιώσουν οι πολίτες. Άλλωστε η δαπάνη κατασκευής και συντήρησης τους είναι πολύ μικρότερη από το δημόσιο χρήμα που κατασπαταλάται σε επιβλαβείς κατασκευές, όπως το σχεδιαζόμενο εμποροαθλητικό κέντρο.

3. Να αξιοποιηθεί η πολιτιστική και ιστορική –αρχαιολογική ταυτότητα της περιοχής, με την ανάδειξη του θαμμένου σ’ ολόκληρη την περιοχή του Ελαιώνα αρχαιολογικού θησαυρού. Αυτό θα πει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Συνεπώς προβληματίζει η δήλωση (γνωμάτευση;) του αντιδημάρχου κ. Ακριτίδη (Ελευθεροτυπία 28.04.2007) ότι στην περιοχή που πρόκειται να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ «είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν αρχαία»!!!

4. Να γίνουν, αλλά οργανωμένα, βιοτεχνικά πάρκα. Με βάση το ΠΔ του 1995 και με κατάλληλα κίνητρα να μετεγκατασταθούν εκεί οι μη οχλούσες βιοτεχνίες της περιοχής.

5. Να απομακρυνθούν αμέσως οι ρυπογόνες βιομηχανίες, όπως επιτάσσει το ΠΔ του 1995. Αλήθεια, γι’ αυτό που δεν απαιτεί καμμία δημόσια δαπάνη τι έχει κάνουν κάνει οι κυβερνήσεις και η Δημοτική Αρχή; Απλά επιτρέπουν στις ρυπογόνες βιομηχανίες ανεξέλεγκτα να μολύνουν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

€63.000.000 ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

- 13 εκατ ευρώ παραπάνω από την εύλογη τιμή (όπως την καθόρισε το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών) ξόδεψε ο Δήμος Αθηναίων για να αγοράσει τα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας

- 2 εκατ ευρώ είναι οι τόκοι του δανείου που θα λάβει ο Δήμος Αθηναίων για να πληρώσει την Εθνική Τράπεζα

- 27 εκατ ευρώ είναι η εκ των υστέρων επιβληθείσα υποχρέωση του Δήμου να πληρώσει για το νέο γήπεδο

- 21 εκατ ευρώ είναι η πληρωμή του Δήμου Αθηναίων προς τον «ερασιτέχνη» ΠΑΟ, με δήθεν αντάλλαγμα την παραίτηση του από τα (ανύπαρκτα) δικαιώματα του στο γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας, για τα οποία δεν υπάρχει καμμιά γραπτή εξασφάλιση

Ερώτηση: πόσα χρήματα επενδύουν η ΠΑΕ ΠΑΟ και ο ερασιτέχνης ΠΑΟ; Απάντηση: μηδέν. Ενώ, ο Αθηναϊκός λαός θα πληρώσει και θα κάνει δώρο (επί 49 χρόνια) στα ιδιωτικά συμφέροντα τις εγκαταστάσεις

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αντίθετο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα

«Στη «διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα», όμως, δεν τηρήθηκε καμία από τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ως TEE είχαμε θέσει. Η όλη παρέμβαση και τα επί μέρους αριθμητικά στοιχεία δηλώνουν ακριβώς αυτό που δε θα θέλαμε ! Τον χαρακτήρα, δηλαδή, της σημειακής παρέμβασης στο Ρυθμιστικό της Αθήνας για την εξυπηρέτηση και μόνο των αναγκών του αθλητικού συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα υποκύπτοντας στα ευρύτερα ιδιωτικά συμφέροντα αυξάνεται υπέρμετρα ο συντελεστής δόμησης στα Ο.Τ. της «ανάπλασης» σε βάρος των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου».

Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα

(210) 3459882 e-mail: leonkar@otenet.gr

Labels: ,

22 Comments:

Anonymous Anonymous said...

'Εχετε δίκιο εμείς θέλουμε το Ελαιώνα βρώμικο, με τσαντίρια, σκουπίδια, απόβλητα και αδέσποτα. Άλλωστε τόσα χρόνια οι πολίτες το δέχονται έτσι! Γραφικοί!
Το γήπεδο θα γίνει γιατί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι πολύ μεγάλη ιδέα για μικροπολιτικά συμφέροντα που κατευθύνονται από λαμόγια που ΔΕΝ δουλεύουν ποτέ τους.
Αυτό να το πάρετε απόφαση. Ασχοληθείτε με τα παιδιά σας για να μην συνεχίσουν να μεγαλώνουν στα σκατά όπως κάνουν τόσα χρόνια τώρα που είναι ο Ελαιώνας έτσι!

October 1, 2007 at 5:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ναι, μεγάλη ιδέα ο Παναθηναϊκός, ακόμη μεγαλύτερη ο Βαρδινογιάννης, κι ακόμη πιο μεγάλη ο ΒΩΒΟΣ, που επαίρεται για το νέο MALL που κατασκευάζει δίπλα στο γήπεδο. Και βέβαια μέγιστη ιδέα το κέρδος. Μόνον αν αυτά γίνουν τόσο "μεγάλες ιδέες", θα μπορούν όλοι αυτοί να στραγγίζουν το δημόσιο χρήμα, με συνέπεια ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ να ζούμε μια ζωή μεταξύ φθοράς και ασφυξίας.
Μην παίζεις το παιχνίδι τους φιλαράκο ...

October 1, 2007 at 5:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Άραγε θα έγραφε ποτέ του ένας αυτοκαταστροφικός πομπηιανός κανίβαλος ότι είναι "μεγάλη ιδέα" τα σκιάχτρα τής κάθε αρένας τού μίσους, αν π.χ. όλα τα λαμόγια που γλύφει, ήταν υποχρεωμένα να λογοδοτούν συχνά και δημόσια, αντί να ανοίγουν τους λάκκους, όπου συνήθως πέφτουν πρώτοι από εμφράγματα, καρκίνους, άνοια κλπ;
Ταλαιπωρούν όλη την ανθρωπότητα αυτοί οι μεγαλομανείς, και μόνο οι όμοιοί τους για λίγο ακόμα θα ζηλεύουν τις μονομαχίες τους, ώσπου να τους σκεπάσει η ασφυξία των κλιματικών αλλαγών.
Ποιος θα ταϊζει αύριο τους αλαζόνες, μοχθηρούς εγωιστές;

October 1, 2007 at 11:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

φίλε xk δεν παίζω κανενός παιχνίδι. Όταν πάει να γίνει κάτι μια ομάδα "ευαισθητοποιημένων" πολιτών προσφεύγουν στο ΣτΕ για να σώσουν τη περιοχή. Τι έγινε το Γουδί που μας πρήξανε; Σκουπίδια. Το Ελληνικό. Σκουπίδια. Ο Ιππόδρομος; Γκετο. Εδω φωνάζουν οι κάτοικοι του Κερατσινίου και των Α. Λιοσίων που οι ίδιοι πήγαν και έχτισαν δίπλα στη ΔΕΗ και τη χωματερή επειδή ήταν φτηνά.
Αν δεν γίνει ο Βοτανικός γήπεδο (και να κάνεις το σταυρό σου που θα γίνει γήπεδο για να παίζουν τα παιδιά σου με μπάλες αντί για σύριγγες) τότε μετά από 10 χρόνια θα είναι ένα τίποτε όπως είναι το γουδί τώρα.
Και να σου πω και το άλλο; Ναι ρε φίλε, τους γουστάρω του επιχειρηματίες γιατί τελικά σ'αυτή τη κωλοχώρα του δημοσίου μόνο ότι έχει από πίσω ιδιώτη γίνεται στην ώρα του και παραμένει αξιοπρεπές μετά τη κατασκευή του. Ο,τι έχει αφεθεί σοτυς "πολίτες" και στο δημόσιο παραπέει...
PetrosS.

October 1, 2007 at 11:33 PM  
Blogger Pappas10 said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Πέτρο.Σ.

Κατ' αρχάς ποιος ή ποίοι είναι αυτή η περιβόητη επιτροπή η οποία ομιλεί για δάση εκεί που μέχρι σήμερα είναι παράγκες και σκουπιδότοποι. "Διάσωση του Ελαιώνα" από τι; Από το γήπεδο που θα αντικαταστήσει τις Παράγκες και τους σκουπιδότοπους και θα δώσει δουλειές;

Αλήθεια, αυτή η "διασωστική" επιτροπή πότε ιδρύθηκε; Έχει καταστατικό; Διοικητικό συμβούλιο; Μέλη; Γιατί γράφει ανώνυμα την εισαγωγική προκήρυξη;

Είναι κάτοικοι του Ελαιώνα και δη της συγκεκριμένης περιοχής;

Υπήρξε ποτέ δεδηλωμένη πρόθεση της πολιτείας ώστε η εν λόγω περιοχή να γίνει πάρκο υψηλών δέντρων;

Το γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι έργο πολύ μεγαλύτερης πολιτιστικής πνοής απ' ό,τι οποιοδήποτε "πάρκο" αλά Γουδί, Ελληνικό κ.ο.κ.

Δεν παίζουμε εμείς κανένα παιχνίδι, αντίθετα κάποιοι άλλοι παίζουν το παιχνίδι των συμφερόντων παρουσιαζόμενοι ως "οικολογικά ανήσυχοι" με οικιστικές προτάσεις της πλάκας.

Διότι είναι γνωστό ότι υπάρχει τεράστιο συμφέρον από ανταγωνιστές επιχειρηματίες ώστε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να μην έχει γήπεδο και να μην είναι ανταγωνιστικός σε έσοδα όσο οι αντίπαλοι του.

Είναι γνωστό ότι η πολιτεία έχει τεράστιο συμφέρον να υποχρεώνει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ να πληρώνει ενοίκιο στο ΟΑΚΑ ώστε να καλύπτει το κόστος της ματαιοδοξίας του σκέπαστρου Καλατράβα.

Αλλά κάτι που είναι επίσης γνωστό, είναι ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ παραχωρεί την έκταση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην πολιτεία σε αντάλλαγμα για την έκταση του Ελαιώνα. Και το παρόν γήπεδο μπορεί επίσης να γίνει έκταση πρασίνου.

Τέλος, αν τα μέλη της "επιτροπής για την διάσωση του Ελαιώνα" κόπτονται πραγματικά για την οικολογία, τότε ας φροντίσουν να περιφρουρήσουν αναδασωτέες περιοχές από τους οικοπεδοφάγους.

Η μετατροπή μίας παραγκούπολης σε γήπεδο και εμπορικό κέντρο είναι ένα βήμα εγγύτερα στην μετατροπή αυτής της πόλης σε πιο ανθρώπινη και όχι το αντίθετο. Η Περιοχή του Ελαιώνα, ελάχιστες γνώσεις οικιστικής να έχει κάποιος, δεν προσφέρεται για "πάρκο υψηλών δένδρων".

Τέτοια πάρκα περικυκλωμένα από οικισμούς (όπως το Πεδίο του Άρεως, το Πάρκο της Ν. Φιλαδέλφειας, το πάρκο πίσω από το Σταθμό Λαρίσης ή και αυτό ακόμα το Άλσος Συγγρού)γίνονται χώροι συγκέντρωσης ναρκομανών, περιθωριακών και - ενίοτε - εγκληματικών στοιχείων. Αφήστε λοιπόν το παραμύθι του "πάρκου αντί για γήπεδο" και ενσκήψτε με μεγαλύτερο ρεαλισμό αλλά και γνώση πάνω στα προβλήματα της πόλης μας.

Τέλος, αν υπάρχει μία ΠΑΕ η οποία να έχει επιδείξει όχι μόνο στα λόγια αλλά και με έργα πραγματική διάθεση για τον αποκλεισμό των ταραχοποιών στοιχείων από τις τάξεις των οπαδών της, αυτή δεν είναι άλλη από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και γενικότερα την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ οικογένεια.

Οι "αγωνιούντες" για τις "στρατιές των χουλιγκάνων" μάλλον κρίνουν εκ των ιδίων συλλόγων τα αλλότρια μιας και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και οι οργανωμένοι του φίλαθλοι ΠΟΤΕ δεν έχουν κατηγορηθεί για καταστροφές πόλεων ή διάφορα άλλα τέτοια τερατουργήματα που χαρακτηρίζουν τους οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας.

Η Επιθυμία του κόσμου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι το γήπεδο να αποτελέσει αφετηρία για την αναβάθμιση μίας περιοχής η οποία - επί της παρούσης - είναι κυριολεκτικά παρατημένη στο έλεος της μοίρας. Το σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής είναι άρτιο οικονομικοτεχνικά και πιστοποιημένο ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την ευζωία της περιοχής.

Ως εκ τούτου, νομιμοποιείται οποιοσδήποτε να πιστεύει ότι οι αντιδράσεις όπως αυτή της άγνωστης και άφαντης έως τώρα "Επιτροπής για την Διάσωση του Ελαιώνα", αν δεν προκαλούνται από άγνοια των πραγματικών αναγκών της περιοχής, είναι αντιδράσεις εκ του πονηρού.

Είναι αντιδράσεις εμπορευόμενες από σκοτεινές δυνάμεις επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και που καλλωπίζουν πίσω από δήθεν "οικολογικές" ή άλλες ανησυχίες τον φόβο και την απέχθεια τους προς τον υγιή ανταγωνισμό και την άμιλλα που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Ενός Αθλητισμού, εις του οποίου τις αξίες και τα ιδανικά στέκεται αρωγός εδώ και 100 χρόνια ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

Το γήπεδο στον Ελαιώνα θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής έως τώρα καταδικασμένης. Το όνομα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στέκει εγγυητής αυτής της δέσμευσης.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
.

October 2, 2007 at 3:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Στο πρόσφατο μακελειό στην Παιανία, φανατικοί της ρωμαϊκής αρένας (άλλωστε έτσι θέλετε να ονομάσετε και τη νέα κατάληψη ελεύθερου χώρου) και του αίματος, μήπως δεν είχαν συμφωνήσει και οι 2 μισούμενες πλευρές;
Έχετε ποτέ ακούσει ότι ο θεραπεύσιμος εθισμός σας στην επιθετικότητα δεν έχει να κάνει με αναζήτηση τροφής, όπου χρειάζεται υπομονή και αθόρυβη ψυχραιμία, αλλά με δυστυχία των μανάδων σας όταν σας κυοφορούσε;
Έχουν αφήσει τίποτα άλλο από καταστροφές όλοι οι φοβιτσιάρηδες εκφοβιστές πίσω τους, ώστε να πιστέψουμε ότι τυχαία οι μανδαρίνοι δεν είχαν εγκαταλείψει τον Ελαιώνα, για να χασκογελάνε με το "διαίρει και καταστρέψου" που με μανία υποστηρίζετε, αντί για πάρκα γελαστών παιδιών και συμφιλίωσης;
Οι αρχομανείς που σας φανατίζουν, μήπως δέχονται να κάνουν μια μαγνητοεγκεφαλογραφία για να δείτε τι σκοταδιστές προσκυνάτε;
Έχετε ακούσει κανέναν αιωνόβιο να έζησε επιθετικά τη ζωή του;
Τι φταίνε τα παιδιά που παρασύρετε στο μίσος;

October 2, 2007 at 4:14 AM  
Blogger Pappas10 said...

Αγαπητέ ανώνυμε,

Παραβλέπω το γεγονός ότι ουδόλως ασχολείσαι με τα επιχειρήματα και εστιάζεσαι σε ένα περιστατικό, και απαντώ ανά παράγραφο την ελάχιστα σχετική με το θέμα παρατήρηση σου.

Γράφεις:

"Στο πρόσφατο μακελειό στην Παιανία, φανατικοί της ρωμαϊκής αρένας (άλλωστε έτσι θέλετε να ονομάσετε και τη νέα κατάληψη ελεύθερου χώρου) και του αίματος, μήπως δεν είχαν συμφωνήσει και οι 2 μισούμενες πλευρές;"

2 βασικά λάθη.

1. Ακριβώς επειδή ΜΕΣΑ στην "αρένα" ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ έχεις αυτού του είδους τα "ραντεβού".

Φυσικά ουδόλως φαίνεται να σε απασχολεί η πιθανότητα το μίσος αυτό να το βαθαίνει η ύπαρξη "αρένας" για την μία μόνο πλευρά και η 20ετής κοροϊδία της άλλης από τους ίδιους φορείς.

Ελπίζω πως δεν είσαι υποστηρικτής και των νόμων που κάποτε χώριζαν τους Έλληνες σε εθνικόφρονες - και πλήρως εξυπηρετούμενους από το κράτος και τους θεσμούς του- και τους υπόλοιπους που το μόνο που έκανε το κράτος ήταν να τους στερεί και να τους εξορίζει.

2. Πολύ συχνότερα "ραντεβού" τέτοιου είδους γίνονται και μεταξύ σχολείων. Προφανώς δεν πρέπει να χτίζουμε άλλα σχολεία για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Είναι το λιγότερο αστείο το επιχείρημα σου και φαίνεται πως κρίνεις χωρίς να έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο, συνδέσμους κ.λ.π. Ρεαλιστικά, τα γήπεδα θα λειτουργήσουν κατασταλτικά της βίας. Και φαίνεται κι όλας από την διαφορά της ατμόσφαιρας μεταξύ του παλαιού και του νέου Καραϊσκάκη.

Γράφεις επίσης:

"Έχετε ποτέ ακούσει ότι ο θεραπεύσιμος εθισμός σας στην επιθετικότητα"

Κατ' αρχάς διέγραψε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς περί "επιθετικότητας". Δεν με ξέρεις και πολύ περισσότερο δεν ξέρεις αν γράφω στο όνομα κάποιας ομάδας ανθρώπων. Η αμάθεια είναι καλύτερη της ημιμάθειας ως γνωστόν.

Γι' αυτό θα σε συμβούλευα και παρακαλούσα ταυτόχρονα, με όλη την καλή διάθεση που προϋποθέτει ένας διάλογος, να δεχτείς ότι είσαι αμαθής ως προς το άτομο μου αλλά και τα περί οπαδικών συνδέσμων και να αποφύγεις τέτοιους χαρακτηρισμούς. Σύμφωνοι;

Γυρνάμε λοιπόν στο προκείμενο

"Έχετε ποτέ ακούσει ότι ο θεραπεύσιμος εθισμός σας στην επιθετικότητα δεν έχει να κάνει με αναζήτηση τροφής, όπου χρειάζεται υπομονή και αθόρυβη ψυχραιμία, αλλά με δυστυχία των μανάδων σας όταν σας κυοφορούσε;"

Επί του προκειμένου λοιπόν που ακριβώς εντοπίζεται η επιθετικότητα - και δη θεραπεύσιμη -.

Σαφώς και δεν έχω αντίληψη της αιτίας μίας επιθετικότητας που δεν με χαρακτηρίζει. Όπως επίσης και δεν έχω γνώση της συναισθηματικής κατάστασης της όποιας μητέρας κατά την κύηση, μιας και δεν έχω κυοφορήσει ποτέ. Ως ανήρ άλλωστε δεν νομίζω και ότι θα συμβεί.

Η δική σας όμως τάση διαστρέβλωσης του αντεπιχειρήματος και εστίασης όχι στον αντίλογο και την αξία της επιχειρηματολογίας του αλλά, αντίθετα, σε αποκυήματα φαντασίας, που οφείλετε; Και κυρίως είναι θεραπεύσιμη ή ανίατη και ανίκητη, όπως άλλωστε και η ανοησία;

Συνεχίζετε λοιπόν


"Έχουν αφήσει τίποτα άλλο από καταστροφές όλοι οι φοβιτσιάρηδες εκφοβιστές πίσω τους,..."

Δεν γνωρίζω κάτι για «φοβιτσιάρηδες εκφοβιστές». Για τους συνδέσμους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ πάντως γνωρίζω ότι έχουν αφήσει χρήματα και ρουχισμό για παιδικά χωριά ΣΟΣ, όπως και βιβλία για ομογενείς. Και όσον αφορά τις χώρες τις οποίες έχουν επισκεφθεί, ακριβώς επειδή εκεί επικρατεί ισονομία και τα γήπεδα αξίζουν τον σεβασμό, τα εύσημα των αρχών για τους φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι γνωστά σε όποιον δεν αρέσκεται στο άδικο "τσουβάλιασμα" του "όλοι ίδιοι είναι".

Μάθετε τι είναι και τι πρεσβεύει η πλειονότητα - οι εξαιρέσεις μας επιβεβαιώνουν τον κανόνα - του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ κόσμου αγαπητέ κύριε ή κυρία και μετά θέστε ρητορικά - και εξ' ιδίων αλλότρια εκπορευόμενα - ερωτήματα.

Και συνεχίζετε

"... ώστε να πιστέψουμε ότι τυχαία οι μανδαρίνοι δεν είχαν εγκαταλείψει τον Ελαιώνα, για να χασκογελάνε με το "διαίρει και καταστρέψου" που με μανία υποστηρίζετε, αντί για πάρκα γελαστών παιδιών και συμφιλίωσης;"

Το επιχείρημα θα ήταν απλά αστείο αν δεν εξέθετε πλήρη άγνοια της κατάστασης των πάρκων ανά την Αθήνα αλλά και συνομοσιολογικές προσεγγίσεις 12χρονου ανήλικου ή απλά ενήλικου φανατικού. Πολύ πιο φανατικού από τους ανόητους που βιαιοπραγούν στο όνομα ενός Αθλητικού Σωματείου. Χώρια το ότι δεν βλέπω ακριβώς την σύνδεση των «μανδαρίνων» και της μάζας - όπως σαφώς υπαινίσσεστε – των «φοβιτσιάρηδων εκφοβιστών» αλλά τέλος πάντων.

Υποθέτω ότι οι "μανδαρίνοι" διασκεδάζοντες με το "διαίρει και καταστρέψου", κρατούν εγκαταλειμμένο και το Γουδί, το Μεταξουργείο, τον Κολωνό όπως παλαιότερα το Γκάζι κλπ. στερώντας από τους Αθηναίους τα πάρκα που δικαιούνται. Τα οποία πάρκα, εφόσον τα χαρακτηρίζετε, προφανώς και τα επισκέπτεστε συχνάκις.

Αφού λοιπόν συχνάζετε σε "πάρκα γελαστών παιδιών και συμφιλίωσης" αγαπητέ φίλε, σας προ(σ)καλώ να περάσετε μερικές νυχτερινές ώρες (ουχί μεταμεσονύκτιες, απλά νυχτερινές) στο πάρκο του πεδίου του Άρεως, και δη στους χώρους του όπου φύονται τα αγαπημένα σας "ψηλά δέντρα".

Φροντίστε μόνο να μην έχετε τίποτα εμφανώς πολύτιμο επάνω σας. Και να μην χτυπήσει εκείνη την στιγμή το κινητό σας τηλέφωνο.

"Οι αρχομανείς που σας φανατίζουν, μήπως δέχονται να κάνουν μια μαγνητοεγκεφαλογραφία για να δείτε τι σκοταδιστές προσκυνάτε;"

Κατ' αρχάς - για άλλη μία φορά - αποφεύγετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν "Προσκυνάμε" κανέναν αγαπητέ κύριε, απλά υποστηρίζουμε με πάθος έναν Αθλητικό Σύλλογο. Εσείς δέχεστε να κάνετε όμως μια μαγνητοεγκεφαλογραφία για να διαπιστώσετε τι ακριβώς είστε σε θέση να αντιληφθείτε;

Σας υπενθυμίζω ότι η συζήτηση εστιάζεται στο κατά πόσο η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στον χώρο του Ελαιώνα συνιστά πρόοδο και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την περιοχή. Ιδίως σε συνάρτηση με την "αντιπρόταση" κατασκευής ενός πάρκου που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.

Το γήπεδο αγαπητέ κύριε ή κυρία ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Προφανώς αυτό σας διαφεύγει ή αρέσκεστε στο να το ξεχνάτε και συνεχίζετε το εκτός θέματος λογύδριο...

"Έχετε ακούσει κανέναν αιωνόβιο να έζησε επιθετικά τη ζωή του;"

Γενικά δεν έχω ακούσει πολλούς αιωνόβιους, αλλά όσον αφορά τους υπερήλικες, μπορώ να αναφέρω από μνήμης τον Πολ-Ποτ, τον Αγκούστο Πινοσέτ, ενώ ζωντανός νομίζω ακόμα είναι ο Στυλιανός Πατακός. Απλά αναφέρω τα ονόματα, άλλωστε το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό πέρα από άσχετο με το θέμα.

Όσον δε αφορά την τελευταία σας ερώτηση...

"Τι φταίνε τα παιδιά που παρασύρετε στο μίσος;"

... απλά να απαντήσω ότι είχα την εντύπωση πως μιλώ με ενήλικες στην προκειμένη περίπτωση.

Αν ανήκετε στην κατηγορία "παιδί" τότε ζητώ συγνώμη αλλά δεν εντοπίζω κάτι που να σε παρασύρει στο να μισείς κανέναν μικρούλη. Αντίθετα σε προσκαλώ να αγαπήσεις τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Επίσης, αν είσαι παιδί, δικαιολογείται απόλυτα η εκτός θέματος απάντηση σου. Να προσέχεις μόνο στην έκθεση στο σχολείο και να διαβάζεις αρκετές φορές το θέμα πριν αρχίσεις να γράφεις.

Με εκτίμηση και τρυφερότητα απέναντι στην παιδική σου αφέλεια και φαντασίωση... άμα μεγαλώσεις μπορεί να καταλάβεις μερικά πράγματα και να γίνεις λίγο πιο ρεαλιστής αλλά και δίκαιος απέναντι στους ανθρώπους και τα αιτήματα τους.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

October 2, 2007 at 6:15 AM  
Blogger Pappas10 said...

Παρεμπιπτόντως,

Ζητώ συγνώμη αν σας κουράσα, αλλά έχω βαρεθει να βλέπω ψευτο-οικολογικές "ανησυχίες" που διυλίζουν κώνοπες και καταπίνουν καμήλους.

Το Γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στην συγκεκριμένη περιοχή θα είναι ΕΥΛΟΓΙΑ και ΠΡΟΟΔΟΣ για τον Ελαιώνα ενώ θα ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ και ουχί βρωμίσει μια ΑΣΤΙΚΗ περιοχή.

Όσοι αρνούνται να το παραδεχτούν ή είναι αφελείς ή υπηρετούν συμφέροντα εντελώς άσχετα και αντίθετα με αυτά της οικολογίας, της προόδου και της ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

October 2, 2007 at 6:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

Χαίρομαι που βλέπω ευαισθητοποιημένους ανθρώπους όπως της επιτροπής διάσωσης του Ελαιώνα, που μπορούν να κοιτάζουν το θέμα χωρις να θαμπώνονται από "τις χάντρες και τα καθρεφτάκια" που θα μας πλασάρουν σε εμας τους ιθαγενείς οι ανάλγητοι επιχειρηματίες!

Από τι να θαμπωθούμε άλλωστε; Μηπως από το γεγονός πως θα αλλάξει ριζικά μορφή μια ολόκληρη περιοχή που (τα τελευταία 10 χρονια που την θυμάμαι τουλάχιστον); Δεν είναι καλύτερα να περιμένουμε άλλα 10 (20-30-100) χρόνια ωστε να μετατραπεί ως δια μαγείας από τον σκουπιδότοπο που είναι σε ενα τροπικό παράδεισο;

Σιγα μην μας εντυπωσιάσει το γεγονός πως τα έργα που θα γίνουν εκει (ΜΕΤΡΟ, συγκοινωνίες, χωροι πάρκινγκ κλπ κλπ) θα δώσουν μια ανάσα στο ταλαιπωρημένο κέντρο της πρωτευουσας.

Λεμε επίσης ενα βροντερό ΟΧΙ στα λογής-λογής Mall, Village και λοιπά εμπορικά κατασκευάσματα που θα γίνουν εκει, παρά το ότι θα δωσουν δουλεια σε τόσο κόσμο γειτονικών περιοχών που πλήττονται από την ανεργία. Άλλωστε, σιγα, τι δουλειες θα δώσουν; Υπάλληλους θα θέλουν για να κονομάνε τα αφεντικά. Ή ολοι διευθυντές ή τίποτα!

Μικρης σημασίας επίσης το γεγονός πως το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που θα φτιαχτεί θα απορροφήσει παιδία διαφόρων ηλικιών στον αθλητισμό. Γιατι να σπαταλάνε ασκοπα χρόνο σε ακαδημίες ποδσοφαίρου, μπάσκετ, βόλλευ, στίβου, κολύμβησης κλπ, ενω μπορούν να εκμεταλλευτουν τον χρόνο τους σε καφετεριες, με το playstation τους (μην χανουν και την επαφή με την τεχνολογία), και την τηλεόραση;
Εμεις να επιμένουμε να μιλάμε πως θα φτιαχτεί μονο γηπεδο, και όχι ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ωστε μπορει ο πολίτης να επικεντρώνει στα αρνητικά των επεισοδίων.

Και μιας και είπαμε για επεισόδια, πιστευει κανεις πως θα ψαρώσουμε με την ψευδαίσθηση ασφάλειας που θα χαρίζει η παρουσία αστυνομίας, security κλπ. Οχι βέβαια! Αυτοι άλλωστε θα ειναι εκει για να προστατευσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Ασε που δεν σηκώνουμε εμεις αστυνομοκρατούμενες κοινωνίες.
Προτιμάμε την περιπέτεια του να κυκλοφορείς βραδυ εκει, οπως είναι τωρα και να μην ξέρουμε αν θα φτάσουμε σπίτι μας. Ανεβάζει και την αδρεναλίνη.

Α, και το γεγονός πως εκει που είναι η Λεωφόρος θα γίνει πάρκο, ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Μονο εμεις εχουμε ανάγκη πρασίνου, οι άλλοι ας πάνε να πνιγουν!

Ευχαριστούμε κύριοι της επιτροπής! Ελπίζουμε να επεκταθείτε και σε άλλες περιοχές, ωστε να ανοίξετε τα μάτια και σε άλλους αφελείς ιθαγενείς!!!

October 2, 2007 at 7:38 AM  
Blogger KitsosMitsos said...

Ξαφνικά ανακαλύψαμε τον Ελαιώνα. Μέχρι πριν τις συζητήσεις ήταν ένας χώρος με τσαντίρια, φτώχεια, απίστευτη βρωμιά και εγκατάλειψη, ανεξέλεγκτη χωματερή βαρέων υλικών, υποβαθμισμένη από τις νταλίκες και τα απόβλητά τους. Πού είδε ο κύριος τον "πνεύμονα πρασίνου"; Εκτός αν εννοεί τα πράσινα λύματα.
Προσωπικά υποστηρίζω την ΑΕΛ, ούτε έχω συμφέρον. Αν όντως η Λεωφόρος γίνει πράσινο (ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας) και λειτουργήσει το γήπεδο στον Ελαιώνα, η Αθήνα αποκτά άλλο ένα μητροπολιτικό πάρκο. Πάρκο ψυχαγωγίας, κατανάλωσης, αθλητικό σε ένα χώρο όπου μέχρι σήμερα υπάρχει χαβούζα. Και μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το μετρό επεκτάθηκε προς τα εκεί ακριβώς λόγω της μελλοντικής ύπαρξης του γηπέδου. Και πράσινο θα γίνει, γιατί οι επενδυτές (βλέπε Βωβός) θέλουν να προστατέψουν τις επενδύσεις τους και οπτικά και μόνο δεν μπορούν να αφήσουν την περιοχή χάλια.
Το ένα ξινίζει, το άλλο βρωμάει. Ας δούμε επιτέλους και λίγη πρόοδο και μία πρόταση θετική. Όλο άρνηση χωρίς αντιπρόταση είναι τεράστιο πρόβλημα.
Αυτά τα ολίγα, λοιπόν.

October 2, 2007 at 7:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, εσύ Μιχάλη, εγώ και οι ιδιοκτήτες των μονομάχων με μαγνητοεγκεφαλογραφίες, για να δούμε τον αλτρουϊσμό ή την εγωμανία καθενός!
Τι θα σου απαντούσαν, νομίζεις, όσοι πληρώνουν φόρους για να βρίζεστε στις ρωμαϊκές αρένες σας, όταν τους λες "αφού έχουν οι εχθροί μου, γιατί να μην έχουμε κι εμείς;"
Όσον αφορά τους καυγάδες σχολείων, πάλι οι εθισμένοι αρχηγοί σας (ψευτοαθλητικοί – γιατί ο άθλος κάποτε ήταν κοινωφελής και όχι για τις αρπαχτές-, κομματικοί κοκ) είναι η αφετηρία, αφού αντί για ειρηνική συμβίωση υποθάλπτουν το μίσος. Βέβαια όλοι οι καίσαρες νομίζουν ότι θα είναι πάντα νικητές…
Αν σε ενοχλεί η κριτική για την επιθετικότητά σου και η υποστήριξη του ανταγωνισμού, μπορείς να τη διαψεύσεις, ενώ θα έπρεπε να επιδιώκεις να σε κρίνουν για να βελτιώνεσαι! Οι ειρωνείες σου είναι μια απόδειξη ότι φοβάσαι να κρίνεσαι.
Όσο για τα χωριά ΣΟΣ κλπ, θα έπρεπε να φιλοξενούν τα ΜΜΕ σας και την αντίθετη άποψη για την πλύση εγκεφάλου που κάνετε από κοινού στα παιδιά...
Η δε θολούρα σου είναι διάχυτη παντού όταν νομίζεις ότι εύχομαι στον Ελαιώνα να γίνει πάρκο όπως τα υπόλοιπα παρατημένα.
Τέλος για τους (υγιείς ενν.) αιωνόβιους, ατύχησες, καθώς χρησιμοποιείς παραδείγματα τεχνητά διατηρημένων ανοϊκών.
Σε ευχαριστώ πολύ, οπαδέ, πάντως, για τον κόπο που απάντησες!
Λίγη αποσιωπημένη ιστορία στα ελληνικά: http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm

October 2, 2007 at 10:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Παλι κάλα που υπάρχει και η επιτρόπη διασωσης Ελαιώνα και θα σωθει αυτο το Διαμαντι στο κεντρό της Αθήνας......
Φυσικα αναρωτιέμαι γιάτι δεν υπήρχαν παρομοίες αντιδράσεις όταν καταστραφήκε ενα στάδιο στην Περιόχη του Φαλήρου που μπορούσε να στέγασει δεκαδές αθλητικά σωματεία και στην θέση του χτιστηκε ένα γήπεδο το οποίο ανήκει σε επιχειρηματία,αλλα μάλλον αυτος ο επιχειρημάτιας δεν ειναι κάκος σαν αυτούς που πάνε να καταστρέψουν το σπανίας ομόρφια δάσος με την πανίδα(αδέσποτα) και χλωρίδα(Φούντες).
Εν κατακλέιδι αγαπήτα ανώνυμα και αφαντα μέλη της καθ΄ολα σεβάστης Επιτρόπης για την Διασωση του Ελαιωνα επιτρέψτε μου ανα αμφιβάλλω για τις αγνες πρόθέσεις σάς και επιτρέψτε μου να σας ενήμερωσω οτι θα βρέιτε απενάντι σας και εσέις και το αφεντίκο σάς όλους τους φιλαθλούς του Παναθηνάικου.

October 2, 2007 at 11:12 PM  
Blogger Pappas10 said...

Αγαπητέ Ανώνυμε συνομιλητή.

Αρχικά να σε ενημερώσω ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση που παραθέτεις στο τέλος του - για άλλη μία φορά καθ΄ ολοκληρία άσχετου με το θέμα μας - κειμένου σου είναι ανενεργή.

Πέραν αυτού, για άλλη μία φορά θα εφαρμόσω την τακτική της παράθεσης του κειμένου σου ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

Πάμε λοιπόν;

Γράφεις

"Ας αρχίσουμε, λοιπόν, εσύ Μιχάλη, εγώ και οι ιδιοκτήτες των μονομάχων με μαγνητοεγκεφαλογραφίες, για να δούμε τον αλτρουϊσμό ή την εγωμανία καθενός!"

Η εγώ-μανία δηλαδή είναι αντίθετη του Αλτρουισμού; Τέλος πάντων το προσπερνάω γιατί δεν καταλαβαίνω που απαντάει η συγκεκριμένη φράση. Εγώ προκάλεσα την αντίληψη και όχι την συναισθηματικότητα ή τον χαρακτήρα σου.

Συνεχίζεις λοιπόν...


"Τι θα σου απαντούσαν, νομίζεις, όσοι πληρώνουν φόρους για να βρίζεστε στις ρωμαϊκές αρένες σας, όταν τους λες "αφού έχουν οι εχθροί μου, γιατί να μην έχουμε κι εμείς;"

Φυσικά και απορρίπτω μετά βδελυγμίας τον τίτλο "Ρωμαϊκές αρένες". Εγώ τις βλέπω περισσότερο σαν στάδια της Ολυμπίας.

Όπως και να έχει, Εφ' όσον οι φορολογούμενοι είναι οπαδοί του δικαίου και της ισονομίας - αλλά και αντίθετοι με την κατασκευή χώρων αθλητικής δραστηριότητας - θα μου απαντούσαν ότι πρέπει να γκρεμιστεί η "αρένα" των "εχθρών" και ο ηγέτης τους να επιστρέψει τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για την ανέγερση της.

Για να έχουμε όμως καλό ερώτημα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις την υποστήριξη της πλειοψηφίας των φορολογούμενων ή και τη γνώση της άποψης τους; Κάτι έλεγες για εγώ-μανία πριν. Για άλλη μία φορά, αλτρουιστικά φαίνεσαι να κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια.

Και συνεχίζεις...


"Όσον αφορά τους καυγάδες σχολείων, πάλι οι εθισμένοι αρχηγοί σας (ψευτοαθλητικοί – γιατί ο άθλος κάποτε ήταν κοινωφελής και όχι για τις αρπαχτές-, κομματικοί κοκ) είναι η αφετηρία, αφού αντί για ειρηνική συμβίωση υποθάλπτουν το μίσος. Βέβαια όλοι οι καίσαρες νομίζουν ότι θα είναι πάντα νικητές…"

Οι καβγάδες των σχολείων δεν γίνονται με αθλητικά κίνητρα. Προφανώς έχεις πάει σε ιδιωτικό σχολείο εσώκλειστος ή δεν έχεις πάει σχολείο.

Το επιχείρημα μου απλά σε παρέπεμπε στα κοινωνικά και "φυσικά" -πρόσεξε τα ""- αίτια της βίας τα οποία, αν έχεις μυαλό περισσότερο από πίθηκο, αντιλαμβάνεσαι ότι ουδόλως σχετίζονται με τις ομάδες και το ποδόσφαιρο ή όποιο άλλο άθλημα αυτό καθεαυτό. Αν θέλεις να κάνουμε μία κοινωνική ανάλυση της βίας, τότε η κοινωνική και οικονομική ανισότητα και μη τήρηση της ισονομίας είναι ένας από τους πρώτους λόγους. Είπαμε ότι η κατασκευή του γηπέδου σημαίνει και την αποκατάσταση μίας αδικίας αλλά αρέσκεσαι στο να αρνείσαι έναν πραγματικό λόγο εκδήλωσης βίας και να αναφέρεσαι σε αποκυήματα της φαντασίας σου κατά το δοκούν.

Τέλος για άλλη μία φορά, ούτε έχω αρχηγό ούτε είμαι αρχηγός. Εθισμένος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ίσως, αλλά αυτό δεν με κάνει ούτε να ποδηγετούμε ούτε να ποδηγετώ. Το δικό σου κίνητρο όμως ποίο είναι; Γιατί για να αδιαφορείς για την ισονομία και την ανάπτυξη της περιοχής του ελαιώνα θα πρέπει να έχεις κάποιο κίνητρο.

Αν ήσουν απλά εναντίων των "αρένων", τότε θα εναντιωνόσουν στις ήδη υπάρχουσες με λεφτά των πολιτών χτισμένες νομίζω.

Αλήθεια λοιπόν, ποιο είναι το κίνητρο της αντίδρασης σου στην κατασκευή γηπέδου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στην περιοχή του Ελαιώνα;

Συνεχίζεις τις υποθέσεις σου - μιας και προφανώς από επιχειρήματα πραγματικά έχεις στερέψει - επί προσωπικού και γράφεις...

"...Αν σε ενοχλεί η κριτική για την επιθετικότητά σου και η υποστήριξη του ανταγωνισμού, μπορείς να τη διαψεύσεις, ενώ θα έπρεπε να επιδιώκεις να σε κρίνουν για να βελτιώνεσαι!..."

Για άλλη μία φορά σε προκαλώ να μου υποδείξεις που ακριβώς εντοπίζεται η επιθετικότητα στα κείμενα μου. Το ποιος από τους δύο μας αντέχει την κριτική είναι εμφανές, τόσο από την απόλυτη ανωνυμία πίσω από την οποία καλύπτεται όσο και από την απόδοση ευφάνταστων προσωπικών χαρακτηρισμών προς τον συνομιλιτή του.

Ως προς την ανάγκη βελτίωσης, σαφέστατα και η κριτική συμβάλει προς αυτήν, από την στιγμή όμως που στηρίζεται σε αντικειμενικές πραγματικότητες και όχι ευκαιριακά και υποκειμενικά ψεύδη που απορρέουν από καθ’ ολοκληρία αβάσιμες παραδοχές όπως η παρακάτω...

"Οι ειρωνείες σου είναι μια απόδειξη ότι φοβάσαι να κρίνεσαι."

Αδυνατώ να καταλάβω την σύνδεση. Εσύ την καταλαβαίνεις ή απλά λειτουργείς ως αυτοδίδακτος ψυχολόγος;

Συνεχίζεις λοιπόν την "επιχειρηματολογία σου" με το παρακάτω...

"Όσο για τα χωριά ΣΟΣ κλπ, θα έπρεπε να φιλοξενούν τα ΜΜΕ σας και την αντίθετη άποψη για την πλύση εγκεφάλου που κάνετε από κοινού στα παιδιά..."

Η οποία αντίθετη άποψη συνίσταται στο ότι κακώς ο Χ σύνδεσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μοίρασε Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά του χωριού ΣΟΣ της Βάρης ας πούμε; Δεν είχε τριφυλλάκια η μπάρμπυ επάνω, σε διαβεβαιώνω. Ούτε γράφανε "Πράσινε Θεε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ" τα τραπεζογραμμάτια των δωρεών μας σε κοινωφελή ιδρύματα.

Για άλλη μία φορά η άγνοια σου σε συνδυασμό με τα γενικευμένα στερεότυπα που σε διακατέχουν (όπως π.χ. «όλοι οι οπαδοί είναι και βίαια χουλιγκάνια», σε οδηγούν σε συμπεράσματα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Όπως απέχεις επίσης πολύ από την αλήθεια όταν θεωρείς πως...

"Η δε θολούρα σου είναι διάχυτη παντού όταν νομίζεις ότι εύχομαι στον Ελαιώνα να γίνει πάρκο όπως τα υπόλοιπα παρατημένα."

Το ποιος διαχέεται - αλλά και διακατέχεται - από θολούρα μάλλον φανερώνεται από την παντελή έλλειψη επιχειρήματος αλλά και ρεαλισμού που διακρίνει τη θέση "αυτό το πάρκο θα είναι διαφορετικό". Και πως ακριβώς το εγγυάσαι αυτό;

Γιατί στην δική μου περίπτωση το επιχείρημα είναι απλό. Όπου στον κόσμο υπάρχει λειτουργικό αθλητικό κέντρο σε αστικές περιοχές, αυτό λειτουργεί ευεργετικά τόσο για την περιοχή όσο και για τους κατοίκους της.

Συνεχίζεις όμως αλλάζοντας τις υποθέσεις σου.

"Τέλος για τους (υγιείς ενν.) αιωνόβιους, ατύχησες, καθώς χρησιμοποιείς παραδείγματα τεχνητά διατηρημένων ανοϊκών."

Δεν γνωρίζω πόσο τεχνητά ήταν διατηρημένοι πάντως ήταν. Το "υγιείς" είναι σχετικό, ιδίως όταν μιλάς για αιωνόβιους. Έχε πάντως υπ' όψιν σου ότι κάποιος αιωνόβιος του σήμερα έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 2 παγκόσμιους πολέμους. Έτσι πληροφοριακά το λεω...

Και στο τέλος με "σκοτώνεις" με την ευγένεια σου.

"Σε ευχαριστώ πολύ, οπαδέ, πάντως, για τον κόπο που απάντησες!"

Δεν μου έκανε κόπο, εύκολο ήταν. Λυπούμαι που δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω για τον ίδιο λόγο μιας και δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματα μου.

Θα ανταποδώσω όμως την ευγένεια του λόγου σου, ευχαριστώντας σε για την ευκαιρία που μου δίνεις να αποδείξω το άτοπο των ισχυρισμών όλων εκείνων που αντιδρούν στην κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στον ελαιώνα.

Όσο για το τέλος,

"Λίγη αποσιωπημένη ιστορία στα ελληνικά: http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm"

Είπαμε δεν ανοίγει.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

October 3, 2007 at 1:03 AM  
Blogger Pappas10 said...

Μετά από αρκετές προσπάθειες το λίνκ λειτούργησε.

Απλά προς αποκατάσταση της αληθείας.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

October 3, 2007 at 1:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αφού ξοδεύεις, Μιχάλη, χρόνο για να απαντήσεις υπέρ αρένας, φόβου και πίστεως, κάποτε θα ήταν χρήσιμο να συζητήσουμε δημόσια. Πότε;
Όταν δεχτείς τη μαγνητοεγκεφαλογραφία, ή όταν αποκτήσεις την εμπειρία να διακρίνεις ότι ένας υγιής (δηλαδή όχι συντηρημένο ζόμπι) αιωνόβιος έχει συμμετάσχει σε πόλεμο ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ.
Αλλά ψάχνεις εναγωνίως στοιχεία του βιογραφικού μου να πιαστείς και ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου σε δηλωτικές τής ανασφάλειάς σου ειρωνείες. Μια ενδεικτικά:
["Οι ειρωνείες σου είναι μια απόδειξη ότι φοβάσαι να κρίνεσαι."]
"Αδυνατώ, λες, να καταλάβω την σύνδεση. Εσύ την καταλαβαίνεις ή απλά λειτουργείς ως αυτοδίδακτος ψυχολόγος;"
Ώστε σου είναι δυσνόητο το γεγονός ότι φράσεις τύπου "αν έχεις μυαλό περισσότερο από πίθηκο", δείχνουν φόβο, επιθετικότητα και απροθυμία διαλόγου;
Το κίνητρο όλων όσων συνεχώς και όχι ευκαιριακά υποστηρίζουν την αύξηση των ελεύθερων χώρων στα αστικά κέντρα, είναι η ασφυξία, ιδιαίτερα των παιδιών, από τους εθισμένους σε φατρίες, ντόπες, μανία καταδίωξης (εδώ από τους αντίπαλους γαύρους, αλλού από και προς όποιον θέλει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, αντί για τον σκοταδισμό των αρχομανών).
Μια διαφορά στις εκφράσεις μας, που εύχομαι να δεις σύντομα, είναι ότι εμένα δε με ενοχλούν τα αφυψηλού λόγια, γιατί τα κρίνουν και βελτιώνονται συνήθως όλοι όσοι τα ακούνε, ενώ εσύ έχεις τάσεις εκφοβισμού, μην τυχόν και πειστείς να απαλλαγείς από τον εθισμό σου.
ΥΓ: Πολλές αρένες περιηγήθηκα από περιέργεια και την αυτοκαταστροφή των μονομάχων παρακολουθώ, πριν γράψω για την κατευθυνόμενη, άρρωστη σπατάλη ενέργειας που στερεί από όλους μια ήρεμη ζωή αισιοδοξίας και καλύτερης αντιμετώπισης των αντιξοοτήτων.
Άσε που τα ονόματα των ορδών και μόνο δείχνουν ότι αυτοί που τα διάλεξαν θέλησαν να ξεγελάσουν και να υποτάξουν την ενθουσιώδη νεολαία στα βίτσια τους και όχι να υπενθυμίσουν τη γενοκτονημένη αμεσοδημοκρατική Αθήνα, τους αρχικά επίσης αμεσοδημοκρατικούς Ολυμπιακούς (όπου δε συμμετείχαν υπήκοοι τυράννων), τους γενοκτονημένους Μικρασιάτες κοκ.
Ο πατέρας μου (που λυπάται που ατυχίες τον κατάντησαν οπαδό...) με έπεισε ότι μια βόλτα και μια φιλική συζήτηση είναι υγιέστερη από οποιοδήποτε λάκκο αλληλομισούμενων φανατικών.
Αν σε ενοχλεί τόσο η "ανωνυμία" όσο και η κριτική μας, φώναξέ το στην ανώνυμη εξέδρα, ώστε να αφανίσουν κάθε αντιρρησία, μπας και μείνετε μόνοι σας στην πομπηιακή έρημό σας.
Σκέψου όμως και το ενδεχόμενο οι λεγόμενοι αντίπαλοί σας να μέναν χωρίς κανένα να πολεμήσουν παρά μεταξύ τους!
Ευχαριστώ και πάλι για την ανταλλαγή απόψεων. Όλο και κάτι μαθαίνουμε αναίμακτα!
Ελεώνας (όπως το βλέπεις), αν σε βολεύει.

October 3, 2007 at 6:25 AM  
Blogger Pappas10 said...

Αγαπητέ Ανώνυμε φίλε,

Αφού επιμένεις να είσαι εκτός θέματος και να ανασκευάζεις την "επιχειρηματολογία" κατά πως - νομίζεις πως - σε βολεύει, θα συνεχίσω τον διάλογο με τον ίδιο τρόπο ώστε να φαίνεται από τη μεριά μου τι απαντάω.

Πάμε λοιπόν. Γράφεις...

"Αφού ξοδεύεις, Μιχάλη, χρόνο για να απαντήσεις υπέρ αρένας, φόβου και πίστεως, κάποτε θα ήταν χρήσιμο να συζητήσουμε δημόσια. Πότε;
Όταν δεχτείς τη μαγνητοεγκεφαλογραφία, ή όταν αποκτήσεις την εμπειρία να διακρίνεις ότι ένας υγιής (δηλαδή όχι συντηρημένο ζόμπι) αιωνόβιος έχει συμμετάσχει σε πόλεμο ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ..."

Υπέρ ισονομίας, ποδοσφαίρου και δικαιώματος σε καλύτερη ποιότητα ζωής έξω από στερεότυπες αποτυχίες απαντάω αλλά τέλος πάντων. Είπαμε έχουμε ένα ψιλό-θέμα αντίληψης και πομπωδών χαρακτηρισμών. Προφανώς ένας γερμανός αιωνόβιος ή ένας βρετανός αιωνόβιος ανήκει στην αμυνόμενη κατηγορία που αναφέρεις.

Θα ήταν καλύτερο να παραδεχτείς ότι η βιολογική διάρκεια ενός σαρκίου ουδεμία σχέση έχει με την επιθετικότητα παρά να εκτίθεσαι αρνούμενος πεισματικά να δεις την αλήθεια.

Και συνεχίζεις...

"Αλλά ψάχνεις εναγωνίως στοιχεία του βιογραφικού μου να πιαστείς και ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου σε δηλωτικές τής ανασφάλειάς σου ειρωνείες. Μια ενδεικτικά:
["Οι ειρωνείες σου είναι μια απόδειξη ότι φοβάσαι να κρίνεσαι."]
"Αδυνατώ, λες, να καταλάβω την σύνδεση. Εσύ την καταλαβαίνεις ή απλά λειτουργείς ως αυτοδίδακτος ψυχολόγος;"...
Ώστε σου είναι δυσνόητο το γεγονός ότι φράσεις τύπου "αν έχεις μυαλό περισσότερο από πίθηκο", δείχνουν φόβο, επιθετικότητα και απροθυμία διαλόγου;..."

Κατ' αρχάς στο ίδιο σου το κείμενο αντιφάσκεις ή - για άλλη μία φορά - φανερώνεις σοβαρότατο έλλειμμα προσοχής - αν όχι αντίληψης - ως προς το τι σου γράφω.

Ξεκινώντας λοιπόν, σαφέστατα και η οχύρωση πίσω από την απόλυτη ανωνυμία φανερώνει πολύ περισσότερο φόβο από την ειρωνεία ή τον σαρκασμό. Δεν ψάχνω εναγωνίως στοιχεία του βιογραφικού σου, απλά προσπαθώ να δικαιολογήσω την παντελή έλλειψη ρεαλισμού αλλά και ορθολογισμού που διακρίνει τις θέσεις σου. Καθώς επίσης και την απροθυμία / αδυναμία σου να απαντήσεις στα επί του προκειμένου ερωτήματα.

Μία απροθυμία / αδυναμία που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια σου να μου αποδώσεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς, επίσης αστήρικτους αλλά εμφανώς διογκωμένους από τι κίνητρο ακριβώς δεν ξέρω.

Μάλλον φόβος και ανασφάλεια είναι, αλλά την καμπούρα μας δεν την κοιτάμε συνήθως. Αντίθετα την προβάλουμε στους άλλους. Ναι.. είναι από τα πρώτα που μαθαίνεις σε μαθήματα ψυχολογίας.

Επίσης, αφού είσαι σε θέση να διαγνώσεις φόβο και επιθετικότητα σ' εμένα, αυτό σίγουρα συνιστά επιστημονική αντίληψη και προσέγγιση της ψυχολογίας μου. Άρα δεν είναι ειρωνικό το ερώτημα. Πραγματικό είναι.

Τέλος, την παραπομπή στο μυαλό του πιθήκου δεσ' την σε συνάρτηση με το υπόλοιπο επιχείρημα το οποίο - αν δεν κάνω λάθος - δεν αντέκρουσες.

Τόσο το να εγκαταλείπεις το θέμα συζήτησης - Το γήπεδο δηλαδή στον Ελαιώνα - και να εστιάζεσαι σε προσωπικές κρίσεις περί "επιθετικότητας" κ.α. όσο και το να απομονώνεις μία φράση από το υπόλοιπο κείμενο και να την χρησιμοποιείς κατά το δοκούν είναι δείγματα χάλκευσης και ουχί διαλόγου.

Αντί λοιπόν να πασχίζεις στο να διαγνώσεις τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις μου, καλύτερα κοίταξε τι φανερώνουν οι δικές σου. Ακριβώς ό,τι κατηγορείς πως χαρακτηρίζει τον λόγο μου αλλά και την θέση μου απέναντι στον διάλογο.


Συνεχίζεις λοιπόν λέγοντας

"...Το κίνητρο όλων όσων συνεχώς και όχι ευκαιριακά υποστηρίζουν την αύξηση των ελεύθερων χώρων στα αστικά κέντρα, είναι η ασφυξία, ιδιαίτερα των παιδιών, από τους εθισμένους σε φατρίες, ντόπες, μανία καταδίωξης (εδώ από τους αντίπαλους γαύρους, αλλού από και προς όποιον θέλει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, αντί για τον σκοταδισμό των αρχομανών)..."

Μα ο χώρος για τον οποίο συζητάμε δεν είναι ελεύθερος. Αντίθετα είναι εξόχως κατειλημμένος από ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία και την παιδεία από ένα σημείο και μετά κτίσματα. Το γήπεδο συνιστά λειτουργική αποδέσμευση του χώρου και όχι τσιμεντοποίηση. Αντίθετα η ιδέα του "πάρκου" όπως σου εξηγήθηκε εμπεριέχει τόσο πρακτικές όσο και λειτουργικές "παγίδες".

Σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα της περιοχής του Ελαιώνα δεν είναι τόσο η έλλειψη χώρου (άλλωστε ο Ρέντης είναι δίπλα και το βουνό Αιγάλεω από πάνω) αλλά η χρήση του. Η οποία χρήση του έως τώρα δημιουργούσε παράγκες και απόβλητα.

Μία πρόταση που αλλάζει αυτό το σκηνικό στα πλαίσια του αστικού σχεδιασμού είναι πολλάκις χρησιμότερη από την οποιαδήποτε ουτοπική και καθόλου σίγουρη για την επιτυχία της αντιπρόταση για "δάσος" και "πάρκο με υψηλά δέντρα". Λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει...

Συνεχίζεις λοιπόν επί προσωπικών και ουχί επί του θέματος διαφορών - προφανώς εκεί σε κάλυψα.

"Μια διαφορά στις εκφράσεις μας, που εύχομαι να δεις σύντομα, είναι ότι εμένα δε με ενοχλούν τα αφυψηλού λόγια, γιατί τα κρίνουν και βελτιώνονται συνήθως όλοι όσοι τα ακούνε, ενώ εσύ έχεις τάσεις εκφοβισμού, μην τυχόν και πειστείς να απαλλαγείς από τον εθισμό σου..."

Φοβάμαι ότι δεν ακούω τίποτα παρά μόνο διαβάζω, άρα μου είναι δύσκολο να καταλάβω το πόσο αφ' υψηλού είναι τα λόγια. Λυπάμαι που δεν εντοπίζω κάτι βελτιωτικό σ' αυτά, προφανώς κάπου λειτουργούμε με διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας και αντίληψης.

Ως προς τον εθισμό μου - όπως εσύ τον ονομάζεις – ο χειρότερος εθισμός είναι αυτός που σου προκαλεί παραισθήσεις, όπως για παράδειγμα την δημιουργία πάρκων γελαστών παιδιών και συμφιλίωσης σε βαριά αστικές περιοχές.

Ευχαριστώ αλλά προτιμώ τον δικό μου εθισμό. Έχει λιγότερη παραίσθηση. Και ακόμα λιγότερη υποστήριξη ανισοτήτων και συμφερόντων. Γιατί είναι προφανές ότι η μή κατασκευή του Γηπέδου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ εξυπηρετεί πολλά περισσότερα συμφέροντα απ' ό,τι η κατασκευή του.

"...ΥΓ: Πολλές αρένες περιηγήθηκα από περιέργεια και την αυτοκαταστροφή των μονομάχων παρακολουθώ, πριν γράψω για την κατευθυνόμενη, άρρωστη σπατάλη ενέργειας που στερεί από όλους μια ήρεμη ζωή αισιοδοξίας και καλύτερης αντιμετώπισης των αντιξοοτήτων..."

Λυπάμαι αυτά που γράφεις δεν συνάδουν με την γνώση που ισχυρίζεσαι πως έχεις. Είμαι σίγουρος ότι Ουδέποτε υπήρξες οργανωμένος οπαδός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και σαφέστατα δεν γνωρίζεις το πόσο ήρεμη είναι η ζωή μου ή τι αντιξοότητες έχω αντιμετωπίσει και πως, τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι απανταχού οπαδοί – οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ουδόλως ομοιάζουν με μονομάχους.

Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεις εσύ τις αντιξοότητες και πόσο ήρεμα και τι αντιξοότητες αντιμετώπισες στη ζωή σου, αλλά είναι το λιγότερο Ναρκισσισμός και εγωπάθεια στα πρόθυρα συμπλέγματος που χρήζει ψυχιατρική παρακολούθηση το να αναγάγεις εαυτόν σε κριτή της ζωής και του τρόπου των άλλων.

Συνεχίζεις λοιπόν λέγοντας...


"...Άσε που τα ονόματα των ορδών και μόνο δείχνουν ότι αυτοί που τα διάλεξαν θέλησαν να ξεγελάσουν και να υποτάξουν την ενθουσιώδη νεολαία στα βίτσια τους και όχι να υπενθυμίσουν τη γενοκτονημένη αμεσοδημοκρατική Αθήνα, τους αρχικά επίσης αμεσοδημοκρατικούς Ολυμπιακούς (όπου δε συμμετείχαν υπήκοοι τυράννων), τους γενοκτονημένους Μικρασιάτες κοκ..."

Εδώ κοτζάμ Σπάρτη εφεσιβάλει το Δικαίωμα του Πέρδικα να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες αμφισβητώντας την Ελληνικότητα των Μακεδόνων για να μην χάσει στην αρματοδρομία.

Και αν δεν κάνω λάθος οι γυναίκες δεν συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες ούτε ως θεατές.

Καλές οι ωραιοποιήσεις, αλλά το αθλητικό ιδεώδες πάντα δεχόταν υπηρεσίες ΚΑΙ από τους οπαδούς του. Οι οποίοι είχαν αρκετά βίαιες αντιδράσεις. Θυμήσου το γκρέμισμα των τειχών αλλά και τον μέχρι θανάτου ραβδισμό όποιου έκλεβε ή καταδικαζόταν πως έκλεψε από τους Ελλανοδίκες.

"...Ο πατέρας μου (που λυπάται που ατυχίες τον κατάντησαν οπαδό...) με έπεισε ότι μια βόλτα και μια φιλική συζήτηση είναι υγιέστερη από οποιοδήποτε λάκκο αλληλομισούμενων φανατικών..."

Συμφωνώ απόλυτα με τον πατέρα σου. Αλλά στο γήπεδο μπορείς να πας για βόλτα και να πιεις τον καφέ σου.

Συνεχίζεις με άλλη μία ανεδαφική και αστήρικτη άποψη λέγοντας...

"...Αν σε ενοχλεί τόσο η "ανωνυμία" όσο και η κριτική μας, φώναξέ το στην ανώνυμη εξέδρα, ώστε να αφανίσουν κάθε αντιρρησία, μπας και μείνετε μόνοι σας στην πομπηιακή έρημό σας...."

Η ανωνυμία σας δεν με ενοχλεί απλά μου δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσω τω αγαθώ τόσο των κινήτρων όσο και των προθέσεων σας. Και νομίζω ότι καταλαβαίνεις γιατί. Όσο για την εξέδρα, τουλάχιστον σε συνάρτηση με την ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο στερείτε την ανωνυμία της αλλά και γίνονται προσπάθειες να μη γυρίσει ποτέ σ’ αυτή.


"...Σκέψου όμως και το ενδεχόμενο οι λεγόμενοι αντίπαλοί σας να μέναν χωρίς κανένα να πολεμήσουν παρά μεταξύ τους!..."

Όμορφη παλαιοχριστιανική θέση και εξόχως ρομαντική, χωρίς ίχνος ειρωνείας. Απόλυτα μη ρεαλιστική όμως. Λυπάμαι αλλά έχω ξεπεράσει - ή έστω με έχουν ξεπεράσει - τα Δονκιχοτικά σύνδρομα.

"...Ευχαριστώ και πάλι για την ανταλλαγή απόψεων. Όλο και κάτι μαθαίνουμε αναίμακτα!..."

Ευχαρίστως να μάθουμε και με καφέ. Οπαδός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είμαι, όχι του αίματος.

Για την ανταλλαγή απόψεων σε ευχαριστώ κι εγώ. Για την ανταλλαγή επιχειρημάτων όμως είσαι σε πρακτικό έλλειμμα φίλε μου.

"..Ελεώνας (όπως το βλέπεις), αν σε βολεύει..."

Σίγουρα δεν είναι Εάλωνας όπως αρέσκεσαι να το βλέπεις εσύ απ' ό,τι καταλαβαίνω.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

October 3, 2007 at 9:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Έχεις γνωρίσει ποτέ σου, Μιχάλη, υγιή αιωνόβιο που να είναι και επιθετικός δηλ. εθισμένος, άρρωστος; Αν υπήρχε, θα ήταν μια ακόμα βεντέτα του ΝΑΤΟ.
Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν κοινή μεν καταγωγή με τους άλλους Έλληνες, αλλά μετά την υπερ-υπερθέρμανση και ερημοποίηση πριν 6000 χρόνια (www.saharasia.org), με πρώτους τους φονιάδες Μυκηναίους ("μήνιν" πάσχοντες, Όμηρος, Α1), μετά οι Πελλαίοι, όχι οι ανυπότακτοι ορεσίβιοι, περιέπεσαν στις γενοκτονίες, που ακολούθησαν την περσοεφορική συμμαχία, η οποία γονάτισε την Ελλάδα, και την παρέδωσαν στους αρενολάτρες Ρωμαίους (π.χ. οι αυλικοί του άτυχου Περσέα)...
Γι΄αυτό δε συμμετείχαν στους πρώιμους, ελάχιστα ανταγωνιστικούς Ολυμπιακούς, όπου οι μόνοι που είχαν τιμωρηθεί ως πόλη ήταν η ειλωτόφονη Σπάρτη.
Πού να πιάσουμε και τις αμέτρητες προσπάθειες των γενοκτονημένων δημοκρατικών (π.χ. με Ασπασία, Παυσανία-Άγη-Κλεομένη), να συμμετέχουν στην Εκκλησία τού Δήμου οι γυναίκες, να απελευθερωθούν οι είλωτες και οι άλλοι δούλοι κλπ κλπ.
Αν έλεγαν την αλήθεια οι ιστορικοί των ιερατείων, γιατί άραγε δεν έχουν καταφέρει ακόμα την "τέλεια" πυραμιδική τρομοκρατία και όλο τους τη χαλάμε;
Πολύ ευχαρίστως να συναντηθούμε για συζήτηση, όταν ελέγξεις λίγο την παρορμητικότητά σου (την κριτική την επιζητώ, αλλά τι συζήτηση θα γίνει όταν δε θεωρείς τον άλλο συζητήσιμο;), κι όταν αναρωτηθείς γιατί ΟΛΕΣ οι ειρηνικές κοινωνίες (ενδεικτικά www.peacefulsocieties.org, όπου όμως έχουν καταχωρήσει και φοβικές), στηρίζονται στην αλληλοβοήθεια, δεν έχουν αρένες και προστατεύουν έγγυες και παιδιά από οποιοδήποτε εθισμό.
ΥΓ: Παράτησα τον τουρισμό στις ντοπέ εξέδρες, όταν έμαθα το αποτέλεσμα μιας μονομαχίας τής φατρίας σου, πριν από την ίδια την αναμέτρηση, σικέ, που λέμε, παράγκες, ελεώνες, διαίρει και πέθανε, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, ώσπου να τυφλωθούμε όλοι...
Λυπάμαι που δεν έχω άφθονο χρόνο για να σου απαντώ φράση-φράση. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το ΜΕΤΑ την κατάρρευση των πομπηιακών αρένων, κι ο πανικός τους δείχνει ότι δεν αποκλείεται να είμαστε αυτόπτες μάρτυρες σε πολλές "Κατρίνες".
Καλή αντάμωση σε καλύτερες συνθήκες!

October 4, 2007 at 3:01 AM  
Blogger Pappas10 said...

Αγαπητέ Ανώνυμε του διαλόγου,

Δεν τυγχάνω λάτρης της ρεβιζιονισγτικής και "απόκρυφης" ιστορίας γιατί πολλές "πηγές" της καταρίπτονται αμά την αναζήτηση πρωτογενούς απόδειξης όπως λέμε. Πολλές επίσης εστιάσεις της αποτελούν την μαγιά της θεωρίας της Παγκόσμιας Συνομοσίας την οποία δεν πολυασπάζομαι... τέλος πάντων, αλλού είναι το θέμα.

Νομίζω ότι ο παρορμητισμός μου είναι ιδιαίτερα ελεγχόμενος, ίσως περισσότερο κι από τον δικό σου. Άλλωστε δεν ήμου εγώ εκείνος που κατέστησε τη συζήτηση για το γήπεδο του Ελαιώνα σε ανταλαγή απόψεων για την ψυχοσύνθεση του άλλου.

Ως προς το αιώνόβιο - και προφανώς και αιώνιο - παράδειγμα σου, ένας αιωνόβιος όσο υγιής και να είναι είναι βιολογικά δύσκολο να είναι επιθετικός.

Αν μιλάς για επιθετικότητα της σκέψης, πολλοί γέροι "σοφοί" είνα αρκετά επιθετικοί. Όσο για τους εθισμούς ή φανατισμούς... επίσης ξέρω αρκετούς. Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι να ζήσω 100 χρόνια αλλά να κάνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γήπεδο.

Όπως και να έχει, σε οικολογικοοικιστικό επίπεδο, θεωρώ ότι δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα κατά της κατασκευής του γηπέδου στον Ελαιώνα. Αυτό μου αρκεί.

Για τα της ιστορίας όπως και τις οικολογικές σου ανησυχίες, πίστεψε με, είμαι αρκετά δραστήριος. Στην περίπτωση όμως του γηπέδου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ακριβώς επειδή δραστηριοποιούμαι χρόνια, θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι οι "οικολογικές" αντιδράσεις είναι μάλλον κατευθυνόμενες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Χρόνο δεν είχα ούτε κι εγώ. Απλά επειδή άλλα έλεγα κι άλλα απαντούσες νομίζω ότι ο τρόπος μου ήταν ο καλύτερος.

Υ.Γ.2 Κι εγώ ελπίζω να βρεθούμε να παλεύουμε στο ίδιο στρατόπεδο για κάτι. Άλλωστε πέρα από τον Ελαιώνα υπάρχουν χιλιάδες μέρη που οφείλουμε να υπερασπιστούμε πραγματικά.

October 4, 2007 at 9:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Κι εγώ ελπίζω να βρεθούμε να παλεύουμε στο ίδιο στρατόπεδο για κάτι. Άλλωστε πέρα από τον Ελαιώνα υπάρχουν χιλιάδες μέρη που οφείλουμε να υπερασπιστούμε πραγματικά".
Το καλύτερο όλων!
http://us.share.geocities.com/afovik1/fearlessness.wmv
C3
Επιθετικότητα και θυμός σχετίζονται με τη χρόνια φλεγμονή

Οι άνδρες με έντονη επιθετικότητα, θυμό και κατάθλιψη εμφανίζουν μακροπρόθεσμα αυξημένα επίπεδα μιας ουσίας στο αίμα, η οποία αποτελεί δείκτη φλεγμονής και μπορεί να τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

«Τα ευρήματά μας αποτελούν ακόμα μία ένδειξη ότι τα αρνητικά συναισθήματα υπονομεύουν την υγεία», δήλωσε στο Ρόιτερς ο επικεφαλής ερευνητής δρ Στίβεν Μπόιλ, από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στη βόρεια Καρολίνα. Η επιθετικότητα, ο θυμός και η κατάθλιψη έχουν σχετισθεί εδώ και χρόνια με την καρδιοπάθεια, αλλά παρέμενε άγνωστος ο μηχανισμός μέσω του οποίου έβλαπταν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία της, γράφουν ο δρ Μπόιλ και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «Εγκέφαλος, Συμπεριφορά και Ανοσία». Εντούτοις, ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδήλωναν ότι πιθανώς τα συναισθήματα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη φλεγμονής στο σώμα. Για να διερευνήσουν το θέμα, ο δρ Μπόιλ και οι συνεργάτες του εξέτασαν σε 313 άνδρες, μέσης ηλικίας 50 ετών, τα επίπεδα δύο ουσιών-δεικτών φλεγμονής: των ουσιών C3 και C4. Οι σχετικές μετρήσεις έγιναν το 1992, το 1997 και το 2002. Επιπλέον, αξιολόγησαν τα επίπεδα επιθετικότητας, θυμού και κατάθλιψης, με τη χρήση ειδικών ερωτηματολογίων, τα οποία συμπλήρωσαν οι εθελοντές το 1985. Οπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, οι άνδρες με τα εντονότερα αρνητικά συναισθήματα είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην ουσία C3, αλλά όχι στην C4. Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα της C3 με αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και διαβήτη. Ο δρ Μπόιλ τόνισε ότι υπάρχουν τρόποι για να περιορισθεί ο αντίκτυπος της προσωπικότητας στην υγεία - λ.χ. με τεχνικές χαλάρωσης που θα επιτρέψουν σε έναν άνθρωπο ο οποίος γρήγορα «παίρνει φωτιά» να ηρεμεί ταχύτερα ή να πάψει να θυμώνει τόσο εύκολα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 2-10-2007
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=28992480
Η συμφιλίωση είναι ασφαλέστερη από τον ανταγωνισμό.

October 5, 2007 at 12:01 AM  
Blogger Unknown said...

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗΣ 10 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΟΣ Η ΣΤΗΝ ΛΕΟΦΟΡΟ?
ΣΤΟΝ ΕΛΕΩΝΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΟΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ?
ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ?
ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ?
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Η ΠΑΡΑΓΚΕΣ Η ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

FIREBLADE.

October 5, 2007 at 1:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

Γη χωρίς αρένες και χωρίς εθισμούς!
Ο κανιβαλισμός είναι επιθανάτιος σπασμός των επιθετικών.
Κι επειδή αργά ή γρήγορα η επερχόμενη μικρή ή μεγάλη ψύξη θα αφανίσει τους διαιρεικαταστρέφοντες, καλύτερα να ετοιμάζουμε τις νέες γενιές από τώρα για αλληλοβοήθεια και όχι αλληλοσπαραγμό!
Δε σας μισούμε, οπαδοί, αλλά προσπαθούμε να ακούσετε ότι η γενοκτονημένη Αθήνα φώτισε τον κόσμο όταν δεν είχε αρένες, ακόμα και όταν την πλημμύρισε στο αίμα ο αρενολάτρης Σύλλας.
Μήπως οι σημερινοί Σύλλες δε θέλουν να ονομάσουν την Πομπηία τους "Panathinaikos Arena";
http://www.youtube.com/watch?v=3V_tDy4dMD8

October 5, 2007 at 4:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι το -πρόβλημα- με τούς οικολόγους-μαριονέτες δεν είναι μόνο τών εκάστοτε Παναθηναικών Λαρισινών κτλπ κτλπ είναι βασικό πρόβλημα τών πραγματικών ειλικρινά δραστηριοποιημένων οικολόγων που δυστυχώς κάποιοι καπηλεύονται το όνομα μα τους για να βγάζουν μεροκάματο... και σας ξαναλέω ότι γιά το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να είναι ένα πραγματικό ξεγύμνωμα αυτών τών επαγγελματιών οικολόγων αλλά σας πληροφορώ ότι είναι και τό μικροτέρης σημασίας... Πού να ψάξεται και να βρείτε την δράση τους σε πολλά άλλα γεγονότα.. εκέί να δείτε -υπηρεσία στο περιβάλλον....._

October 6, 2007 at 3:04 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home