Monday, August 27, 2007

Ασύμμετρες απειλές-αμέτρητη ανικανότητα και media

φωτογραφία http://akapsalis.blogspot.com/2007/08/1.html

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου .
Τρομολαγνεία και παραπληροφόρηση στο βωμό του θεάματος, και των πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Χθες είχαμε show τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού της μάζας στα περισσότερα media,με δηλωσεις υπουργών ,δημάρχων ,δημοσιογράφων.

Λίγο αργότερα οι καταγγελίες κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτο απο τους ίδιους!!!
Οι "εμπρηστικοί μηχανισμοί" αποδείχτηκαν πεταμένα σκουπίδια (κουρέλια,εξάρτημα μηχανής καθαρισμού,στουπιά-κουρέλια που βρίσκονταν ανάμεσα στα ξερόχορτα που κανείς υπεύθυνος δεν φρόντισε να καθαρίσει.

Τα οποία ναι κύριοι υπεύθυνοι, είναι εμπρηστικοί μηχανισμοί "ξεχασμένοι από εσάς" ,που λειτουργούν σαν βόμβες στα χέρια του κάθε ασύδοτου που σκοπό έχει να επωφεληθεί απο το κάψιμο μιας έκτασης.
Και είναι πολλοί αυτοί.
Οι οποίοι κ.υπεύθυνοι δρουν ανενόχλητοι εξ' αιτίας της δικής σας ανικανότητας , και της ιδανικής για αυτούς κατάστασης, που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε τόσα χρόνια τώρα.

Ζήσαμε κωμικοτραγικές στιγμές με την αμηχανία του Δημου Βερύκιου στα ερωτήματα της Ελλης Στάη, περί "άγνωστου επαγγελματικού στρατού εμπρηστών" που χτυπάνε με την τρομερή τεχνολογία των στουπιών.
Ο ίδιος στην αρχη είπε οτι από απόρρητες συνελήφθησαν 2 εμπρηστές με εμπριστικό μηχανισμό (στουπιά) ,μετά απο 5 λεπτά ο ίδιος είπε ότι διέφυγαν.(!!!)Μετα 1 λεπτό χτύπησε το τηλέφωνό του (στο αθόρυβο) και είπε οτι τον παρακαλούν "ανώτερες αρχές" να μ ην μιλαει άλλο για αυτο το θέμα.

Την στιγμή που η ίδια είδηση έκανε το γύρο των καναλιών και εξελιχθηκε τραγελαφικά
Φτάσαμε να γελάμε μέσα στο δράμα μας από την αντιπαράθεση δυο δημάρχων για το ίδιο θέμα (Αγ.Παρασκευής-Χολαργού) οπού αργότερα αναιρούσαν τα πάντα και αποδεικνύονταν ότι τίποτα δεν υπήρχε και ο λόγος έγινε για σκουπίδια.
Σκουπίδια που οι ίδιοι δεν έχουν φροντίσει να απομακρυνθούν από τα δάση.

Ο ΑΝΤ1 ,είχε μόνιμο παραπλανητικό μπάνερ "πήγαν να κάψουν την ιστορία μας".
Χωρίς να αναφέρει ότι είναι μέτωπο από την η ίδια φωτιά που ξεκίνησε απο 10δες χλμ μακρυά και τόσες ημέρες κόβει βόλτες από την κρατική ανικανότητα.
Έσπευσαν να επικροτήσουν τον κ.Βουλγαράκη όταν δήλωνε επί τόπου μπροστά στις κάμερες ότι απλα κάηκαν λίγα δέντρα στον Αρχαιολογικό τόπο της Ολυμπίας,ενώ αργά την νύχτα μάθαμε από τον ίδιο ότι η ζημιές είναι πολύ μεγάλες.(σήμερα τα μαυρισμένα μάρμαρα και ο κρανίου τόπος στον Κρόνιο λόφο μιλάνε από μόνα τους)

Η ανέκαθεν κρατική τηλεόραση ΝΕΤ έκανε πρώτη από όλους λόγο, για "άγνωστες απειλές",τονίζοντας για συλλήψεις εμπρηστών που έχουν γίνει.
Στην συνεχεια καταλάβαμε ότι οι συλλήψεις ήταν οι γνωστοί μας απο προχθές εμπρηστές, για τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Ζαχάρω και Αερόπολις, η 75χρονη που έφτιαχνε κόλλυβα και ο 70χρονος με τις μπουκάλες, καθώς και οι δύο νέοι,11χρονοι που έπαιζαν με τη φωτιά.

Αυτοί οι εμπρηστές, μαζί με τους άλλους συλληφθέντες που έκαναν τις ηλεκτροκινήσεις,συγκολλήσεις,έκαιγαν χόρτα,άλλους αμελείς,και σε συνδυασμό με τα αφημένα στην μοίρα τους δάση , τους σκουπιδότοπους βόμβες που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των οικοπεδοφάγων και άλλων εμπρηστών, αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της "ασύμμετρης απειλής".
Και με ακόμα καλύτερο σύμμαχο, την κρατική ανικανότητα και την πλήρη διάλυση.

Σήμερα το πρωί τα ίδια τα media που τρομοκρατούσαν τον κόσμο χθές βράδυ, κάνουν την αυτοκριτική τους, μιλώντας για κυβερνητική προπαγάνδα και δική τους παραφροσύνη.(ΜΕGA 12.10)

Τα ιδία media χλευάζουν τα χθεσινά "περί ασύμμετρης απειλής".
Μιλάνε επίσης για 1000δες εμπρηστικούς μηχανισμούς στουπιά (βλ.κουρέλια) που θα βρεις σε κάθε δάσος σκουπιδότοπο, και την τρέλα των τηλεθεατών που βομβάρδιζαν χθες τα κανάλια με τηλεφωνήματα για την ανακάλυψη "ύποπτων αντικειμένων"

Οι τακτικές "ασύμμετρων απειλών" και εθνικής συσπείρωσης είναι τακτική πολιτικής Μπούς, για να συγκαλυφθούν ευθύνες ,πράξεις και ανικανότητα.

Ας μας πουν επιτέλους ποια είναι αυτή η απειλή.
Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ;
H ANIKANOTHTA ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ;

Θα τελειώσω με μέρος από σχόλιο που έκανε ο nefelikas σε προηγούμενο θέμα , και που θα άξιζε να αποτελούσε από μόνο του διαφορετικό post.

"Δεχόμαστε επίθεση, αυτό είναι αλήθεια. Επίθεση ανικανότητας, ανοργανωσιάς, κομματισμού, ευθυνοφοβίας, τρομολαγνείας, προβοκάτσιας, παραπληροφόρησης, σπέκουλας, κερδοσκοπίας.

Επίθεση ενάντια στη λογική, αυτό δεχόμαστε.

Ενώ η χώρα εξακολουθεί να καίγεται και οι κάτοικοι τόσων περιοχών παραμένουν αβοήθητοι, έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μας το γυρίσει σε "ασύμμετρη απειλή" μπας και καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο και να μη χάσει τις εκλογές.


Έχουμε ένα πρωθυπουργό που εμφανίζεται με μπουφανάκι κατακαλόκαιρο για να το παίξει G.W.Bush την 11η Σεπτεμβρίου.


Κι αν όντως υπάρχει πανελλαδικής εμβέλειας οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και εκτεταμένο δίκτυο ξένων πρακτόρων, αναρχοκομμουνιστών ή εξωγήινων, από πού κι ως πού αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του;

Δεν οφείλει να γνωρίζει ποιός είναι αυτός ο φανταστικός εχθρός του έθνους μας;

Ή μήπως το γνωρίζει και δε μας το λέει γιατί τον καλύπτει; θα μιλάμε όλοι πια με μισόλογα και υπονοούμενα σαν τον Βερύκιο και τον Τράγκα;
Έλεος δηλαδή.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι πριν από τρισίμισυ χρόνια πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Κι αυτό σημαίνει ότι δουλειά τους είναι (ανάμεσα σε πολλά άλλα) να μας προστατεύουν.

Αόριστες θεωρίες συνομωσίας βγάζει κι ο ψιλικατζής μου.
Και δεν του πληρώνω και φόρους από πάνω..."

Επι του πιεστηρίου (12.35μμ- Δελτία ειδήσεων ΤV)

Οι αρχές αναζητούν πράκτορα της "ασύμμετρης απειλής",για σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό.
Πρόκειται για μεσήλικη γυναίκα που έβαλε φωτιά όταν έπεσε καντήλι και διέφυγε με ραδιοταξί.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Diladi esu tora pisteveis oti auto DEN einai organomeni tromokratiki energeia? Den einai polemos? Ma einai dunato na eiste toso afeleis kai na nomizete oti OLES AUTES tis purkagies tis ebalan OLOS TYXAIOS TAUTOXRONA giagiakes me Altsxaimer kai papppoudes pou den xonevoun ton geitona??

Sigoura kapoies apo autes mpikan me auton ton tropo opos kai kathe xrono, alla MES THN ANAMPOUMPOULA O LUKOS KAI O KLEFTHS xairontai kai arpazoun thn eukaireia.

Ligo h hlithiothta ton katoikon pou den prosexan tis foties tous, ligo oi kairikes sunthikes, ligo h anorganosia, ligo oi ekloges, ligo oi oikopedofagoi, plakosan kai oi UCKades, Gkrizoi Lukoi kai loipoi gnostoi agnostoi kai to eidan os protis taxeos eukaireia na mas dialusoun touristika, istorika kai oikonomika me elaxisto gi autous kostos.

August 27, 2007 at 7:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

entometaksi se alvania boulgaria tourkia croatia italia kai livioi
dexonte episeis asymetres apiles ...
...
to kako h kalo malon einai oti ekei den exoun 63 nekrous

p.s. protino na ginei epistrateush

August 27, 2007 at 9:14 AM  
Blogger KitsosMitsos said...

Μάλλον κάποιος κάνει πλάκα, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται.

August 27, 2007 at 12:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κοίτα τί έγραφε το ΒΗΜΑ, κάτω δεξιά, στις 29 Ιουνίου και συγκρινέ το με αυτά που συνέβησαν... Τί να τα κάνεις τα "μέτρα" όταν ο άλλος σου έχει πάρει μέτρα;

September 2, 2007 at 11:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a adroit human being is to have a amiable of openness to the world, an cleverness to trusteeship undeterminable things beyond your own pilot, that can take you to be shattered in hugely extreme circumstances as which you were not to blame. That says something remarkably weighty about the condition of the principled life: that it is based on a trustworthiness in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a sparkler, something fairly dainty, but whose very item attraction is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://accutro5607.tumblr.com/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:50 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home