Tuesday, August 28, 2007

H εκκλησία που βρίσκεται;

Επιστολή Οικουμενικού Πατριάρχη στον πρωθυπουργό

ΜΕΤΑ άφατου θλίψεως» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακολουθούν την πρωτοφανή σε έκταση και θύματα εθνική τραγωδία που εξελίσσεται στην Πελοπόννησο, αναφέρει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

«Βιούμε στιγμάς ανεκδιηγήτου φρίκης», αναφέρει ο Οικουμενικός πατριάρχης και διαβεβαιώνει ότι η μητέρα εκκλησία «ίσταται εις τον πλευρό σας και εις το πλευρόν ολόκληρου του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού».

«Ο ευλογημένος λαός της Ελλάδος δοκιμάζεται σκληρώς και δια τούτο αι προσευχαί και η μέριμνα της μητρός Εκκλησίας είναι διαρκής και ακατάπαυστη», αναφέρει επίσης στην επιστολή του που εστάλη στον Έλληνα πρωθυπουργό από χθες Σάββατο.

Η επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στο Φανάρι καταλήγει ότι «υψούμεν δεητικάς χείρας προς τον Θεόν ίνα συνδράμει το έργον των μετ' αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως αγωνιζομένων δια την κατάπαυσιν του πυρός αδελφών μας».

Ωραία τα γράμματα, αλλά και λίγο ΕΛΕΟΣ για τους άστεγους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα μπορεί να υπάρξει;
Και η Ελληνική εκκλησία που είναι;
Mήπως νοσεί με τον αρχιεπίσκοπο;
Το πορτοφόλι θα το ανοίξει η εκκλησία???? Η μόνο να εισπράττει ξέρει ???
Γιατί δυστυχώς οι προσευχές δεν φτάνουν, ούτε να στεγάσουν, ούτε να σιτίσουν τόσα άτομα.
Αλλά ξέχασα, εδώ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ του αρχιεπισκόπου. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.
Mια ζωή υποτιμούν την νοημοσύνη μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Labels: , ,

14 Comments:

Blogger If...ιγένεια said...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

August 26, 2007 at 3:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πού είναι μωρέ η εκκλησία; Εκεί που ήταν και στους σεισμούς του 1999! Πού αλλού;

August 26, 2007 at 3:47 PM  
Blogger JustAnotherGoneOff said...

Μάλιστα. Τώρα είναι υπερβολή ή/και βλασφημία να πω ότι η Ελλάδα καίγεται και το Φανάρι χτενίζεται;

August 26, 2007 at 3:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Η εκκλησία μοναδικό σκοπό ύπαρξης έχει να ζητάει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από τους έλληνες να βάζουν διαρκώς το χέρι στην τσέπη και να της ακουμπάνε τον οβολό τους.

Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη. Παρά την αμύθητης αξίας περιουσία που κατέχει.

August 26, 2007 at 5:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Το δεσποταριό μαζί με τους θρασύδειλους κυβερνητικούς και υπόλοιπους τρομολάγνους είναι η ασσύμετρη απειλή κατά της κοινωνίας!
Στη Βενεζουέλα, με ειρηνικό τρόπο, ο λαός αποφάσισε από το 1999 να λογοδοτούν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ενώ αν ζητήσει το 15% των κατοίκων κατά τόπους, καθαιρείται ο οποιοσδήποτε! Πού χώρος για λαμόγια!
βλ.http://www.abn.info.ve, και http://www.venezuela.gov.ve

To Σύνταγμά τους στα αγγλικά:
www.analitica.com/bitblioteca/venezuela/constitucion_ingles.pdf
Μακάρι ΑΥΤΟΙ οι αδικοχαμένοι νεκροί να γίνουν η αρχή να απαιτούμε με καθημερινές ειρηνικές διαδηλώσεις να γίνει ο κοινοβολευτισμός πραγματική δημοκρατία με δημοψηφίσματα και ετήσια λογοδοσία!
Για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα. Το οφείλουμε στις νέες γενιές!

August 26, 2007 at 9:14 PM  
Blogger _ said...

quote :
«υψούμεν δεητικάς χείρας προς τον Θεόν ίνα συνδράμει το έργον των μετ' αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως αγωνιζομένων δια την κατάπαυσιν του πυρός αδελφών μας».

Εκτός από το "υψούμεν δεητικάς χείρας" μήπως έπρεπε αυτοί οι κύριοι, κράτος εν κράτει, και χωρίς εγκράτεια ως προς τον πολυτελή βίο τον οποίον διάγουν, να δώσουν από τους δύο χιτώνας τον έναν σύμφωνα με την διδασκαλία του Χριστού ;
Από μόνη της η Εκκλησία μπορεί να θεραπεύσει πολλές πληγές. 'Εχει μεγάλη δύναμη. Ειλικρινά, είτε φορέσω μαύρα είτε όχι, δεν θυμάμαι τόσο βαριά ποτέ άλλοτε την καρδιά μου. Τα μάτια μου είναι υγρά. Δεν μπορώ να θυμώσω πια με το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Θυμώνω με τον λαό που ξεχνάει τόσο εύκολα και δεν τιμωρεί. Φοβάμαι ότι πάλι θα ξεχάσουμε πολύ εύκολα.

August 26, 2007 at 10:10 PM  
Blogger KitsosMitsos said...

Θα ψάλει, όπως πάντα, κάποια επίκληση ή κάτι αντίστοιχο. Όταν όμως θα έρθει το θέμα της ενίσχυσης, μάλλον θα ζητήσει για την αποκατάσταση των καμμένων εκκλησιών παρά θα δώσει σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Έτσι δε γίνεται;

August 27, 2007 at 3:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

Έτσι έτσι!! Ζητήστε απ την εκκλησία χρήματα... και απ΄την τράπεζα ευλογία. Μασκαρά γκρέκο, πότε πήγες τελευταία φορά στην εκκλησία?

August 27, 2007 at 3:24 PM  
Blogger Unknown said...

dinei 500.000 to anakoinose xtes kapou. To pire to auti mou...

August 28, 2007 at 12:21 AM  
Blogger Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος said...

Καλα βρε αθεοι δε ντρεπεστε να λετε κακα λογακια για το εκλεκτο μας παπαδαριο?
ΠΟιος στηριξε και στηριζει βρε παλιοπαιδα καθε προοδο και ευημερια στην πατριδα μας?
Ποιος βρε αχαριστοι στηριζε ανεκαθεν και στηριζει τη δημοκρατια μας?
Ποιος αοκνως εργαζεται για να μας κανει φιλους με τους γειτονες Τουρκους, Fyromιτες,κι Αλβανους ετσι ωστε να διαβιουμε εν ειρηνη και αγαπη?
Ποιος μονιμως δειχνει αγαπη και σεβασμο για οτι και οποιον διαφορετικο?
Τι αχαριστοι που ειστε πια...

August 28, 2007 at 2:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Η εκκλησία έδωσε 500.000 ευρώ, συγκεντρώνει υλική βοήθεια σε όλη την Ελλάδα, έθεσε τις κατασκηνώσεις της στη διάθεση των πολιτών από τις πυρίκαυστες ζώνες για προσωρινό τόπο κατοικίας και η εκκλησιαστική ΜΚΟ Αλληλεγγύη είναι από τις αποτελεσματικότερες ΜΚΟ ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Εσείς, μπλογκόπαιδα, τι κάνετε;

Γκρινιάζετε από τους υπολογιστές σας και βρίζετε τον Χριστόδουλο, έναν πολύ άρρωστο άνθρωπο. Ωραίο ήθος.

Πότε σας έφαγε χρήματα η Εκκλησία; Πότε δώσατε εσείς έστω και ένα ευρώ στην Εκκλησία; Αν η Εκκλησία, σε αντίθεση με την Πολιτεία, είναι τόσο καλά οργανωμένη ώστε να απαιτεί και να παίρνει ευρωπαϊκά κονδύλια, μαγκιά της.
Γράψτε κάτι και εναντίον των πολιτικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών που γάμησαν την Ελλάδα τόσα χρόνια. Η Εκκλησία αν μη τι άλλο κράτησε και 5-10 μπόσικα σε αυτόν τον τόπο.

Άντε, καλή βόλτα στο Σύνταγμα.

August 29, 2007 at 12:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο προσφέρει 80.000 δολάρια για τους πυροπαθείς στην Ελλάδα.

«Όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε την αγάπη και την γενναιόδωρη βοήθεια χιλιάδων αδελφών μας, στις δικές μας πολλαπλές ανάγκες. Αισθανθήκαμε λοιπόν το χρέος να συμβάλουμε και εμείς, με την προσφορά 80.000 δολαρίων ΗΠΑ (από τον προϋπολογισμό ανεγέρσεως ενός ναού) για την άμεση ανακούφιση των δοκιμαζομένων την εποχή αυτή από τις πυρκαγιές αδελφών μας».

Δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

August 31, 2007 at 2:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a good benign being is to have a make of openness to the far-out, an ability to group uncertain things beyond your own control, that can take you to be shattered in uncommonly exceptional circumstances for which you were not to blame. That says something uncommonly impressive about the condition of the ethical compulsion: that it is based on a conviction in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a prize, something kind of dainty, but whose very item attractiveness is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://www.blurty.com/users/aquamas584/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:48 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home