Sunday, August 19, 2007

ΔΑΣΟΣ

Πριν πούμε oτιδήποτε για το δάσος θα έπρεπε πρώτα να δώσουμε έναν ορισμό για το τι σημαίνει δάσος για να ξέρουμε ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Βασικά εγώ πιστεύω πως είναι πάρα πολλά πράγματα μαζί που κάνουν αυτό που λέμε δάσος. Άλλα απ’ αυτά είναι ορατά στο μάτι και άλλα υποψιαζόμαστε την ύπαρξη τους. Βλέπουμε τα δέντρα , τους θάμνους, τα μανιτάρια, τα πουλιά, τα ζώα, τα έντομα, σκουλήκια. Βλέποντας ένα μεγάλο δέντρο να πεθαίνει και σε δυο- τρία χρόνια να αποδομείται και να γίνεται κοπριά τότε νοιώθεις πως υπάρχουν χιλιάδες που δε βλέπεις, που δε ξέρεις. Βασικά νομίζω πως είναι μια ολόκληρη κοινωνία που συμβιώνει, αλληλουποστηριζόμενη,¨η αλληλομαχόμενη και που αν πειράξεις ένα μέλος της πειράζεις τη δομή της και υπάρχει κύνδινος να καταρρεύσει
Γι’αυτό λοιπόν πρέπει σα κοινωνία να προσπαθήσουμε να σεβαστούμε το δάσος και να αφήσουμε όσο γίνεται πιο μεγάλα κομμάτια του. Χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση και παρουσία. Ακόμα και η παρουσία και του πιο προσεκτικού επισκέπτη είναι ενόχληση για το δάσος.
Προσωπικά ονειρεύομαι μεγάλα κομμάτια της Πίνδου που θα είναι απροσπέλαστα στους πυρήνες τους και μόνο περιφερειακά θα υπάρχει ανθρώπινη παρουσία.
(υλοτόμηση, τουρισμός κτλ.) Στη καρδιά του δάσους ακόμα και οι δρόμοι που πρέπει να περάσουν να είναι υπόγειοι. Άμα δεις το χάρτη της ΕΟΚ θα δεις πως εδάφη σα τη Πίνδο που να προσφέρονται δεν υπάρχουν. Ας πληρώσει η ΕΟΚ να κάνουμε το ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

3 Comments:

Blogger kanataki said...

δηλαδή που δεν μίλησες καθόλου για την κοκκινοσκουφίτσα και για τον κακό λύκο,πως να το πάρω?
υγ σαν υπονοούμενο????

August 19, 2007 at 9:47 AM  
Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Φίλε Νίκο παρεβλέποντας το ομολογουμένως χαριτωμένο και έξυπνο αστείο της πτερωτής μας φίλης, αυτό που μάλλον έχεις στο μυαλό σου και εσύ είναι ο Τοπογραφικό Ορισμό του Δάαους.

Στο πόστ μου θα διαπιστώσεις πως έχει γίνει ήδη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η άποψη που έχει αναφερθεί λέει πως ανεξάρτητα του ορισμού δεν υπάρχει πραγματικά η βούληση απο την ελληνική κοινωνία (την πλειοψηφία δηλαδή) να προστατέψουν το Δάσος για πάρα πολλούς λόγους.

Κατά την γνώμη μου στον πυρήνα όλων αυτών των λόγων τελικά βρίσκεται και χοντροκάθεται η Διάφθορη Μετριότητα των νεο-Ελλήνων.

Καλή ψήφο σε όλους! Α και πριν αποφασίσετε ποιό κόμμα θα ψηφίσεττε χρήσιμο είναι να διαβάσετε και το πόστ μου για την Μετέωρη Δημοκρατία!

August 19, 2007 at 12:04 PM  
Blogger μελονικος said...

Εχθές κουβέντιασα με ένα που δήλωνε δασολόγος. Προσπαθούσε να με πείσει πως το μόνο που χρειάζεται το δάσος χαλεπίου Πεύκης είναι να κοπούν οι θάμνοι που φυτρώνουν κάτω από τα πεύκα. .Προσπάθησα να τον πείσω πως οι θάμνοι είναι σπουδαίοι για το δάσος γιατί είναι η ποικιλία που δίνει τροφή σε πολλά ζώα, έντομα, πουλιά. Τώρα έγιναν τα τζίτζιφα και το τι πουλιά μαζεύουν δε λέγεται.

August 20, 2007 at 7:21 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home