Thursday, July 5, 2007

Σχόλιο - Ανακοίνωση της WWF

Παιδιά καλημέρα σε όλους.
Οι άνθρωποι του WWF είναι συνεχώς στο βουνό και με κόπο ανταποκρινόμαστε στις εκκλήσεις για ενημέρωση και σχολιασμό. Σήμερα βγάζουμε ένα δελτίο τύπου με πολλά στοιχεία ενημέρωσης και πολλές απαιτήσεις για το τι πρέπει να γίνει στην Πάρνηθα την επόμενη μέρα. Σε λίγες μέρες θα ολοκληρώσουμε και την καταγραφή της καταστροφής που κάνουμε και θα σας ενημερώσουμε για ότι έχει συμβεί και για ότι πρέπει να γίνει από εδώ και μπρός.

Σας παρακαλώ πολύ μέχρι τότε, σημειώστε τα παρακάτω:
1. Τα ελάφια δεν έχουν πρόβλημα τροφής. Το Δασαρχείο έχει πολύ μεγάλα αποθέματα και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να απομακρυνθούν τα ελάφια από τα καμένα, και για αυτό δεν πέφτει τροφή σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός για τη σταδιακή μετακίνησή τοςυ σε άλλες περιοχές του βουνού - και προς αυτό χρησιμοποιείται η τροφή σε διάφορα σημεία. Πηγαίνοντας και ταίζοντας τα ελάφια όπου να 'ναι δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα, ένώ αντίθετα δυσκολεύουμε πολύ το έργο του Δασαρχείου και των ειδικών. Επίσης, οι ακατάλληλες τροφές μπορούν μέχρι και να προκαλλέσουν θάνατο στα ζώα.
2. Υπάρχουν πράγματι κάποια τραυματισμένα ελάφια, και ήδη έχουν ξεκινήσει δράσεις περίθαλψης. Τις υλοποιεί το WWF, μαζί με τους κτηνιάτρους του ΑΠΘ και σε συνεργασία με το Δασαρχείο.
3. Γενικά υπάρχουν πολλοί επιστήμονες και ειδικοί στο βουνό, τόσο από τις δασικές υπηρεσίες όσο και από το WWF. Τα πράγματα παρακολουθούνται στενά και όταν υπάρξει ανάγκη για εθελοντική ή άλλη βοήθεια θα το μάθετε άμεσα.
4. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή γενικά να μένουμε μακριά από το βουνό και να μην προχωράμε σε παρορμητικές κινήσεις (τάισμα ζώων, φυτεύσεις, πορείες, κλπ). Το δάσος και τα ζώα του προσπαθούν να βρουν κάποιο ρυθμό, και με όλες αυτές τις δράσεις απλώς το δυσκολεύουμε.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν πολλά πράγματα που όλοι μας θα μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Σας αφήνω με αυτά τα λίγα.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και συγχαρητήρια για την κινητοποίηση.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για κάθε νέο από το site του WWF (www.wwf.gr) ή να επικοινωνείτε και μαζί μας για να τα λέμε....

Σας χαιρετώ - Κωνσατντίνος Λιαρίκος Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Δράσεων WWF Ελλάς

(σχόλιο που έλαβα πριν λίγο, elafini)

Labels: ,

2 Comments:

Blogger anemos said...

stin parnitha walame ton liko na filaei ta arnia...na prostatepste ta elafalia mas...

July 5, 2007 at 2:16 AM  
Blogger o βασιλιάς του δάσους said...

efxaristoume pou iparxete.

July 5, 2007 at 12:56 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home