Thursday, July 5, 2007

Ψηφίστε για την Πάρνηθα

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ?

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !



Για άλλη μια φορά τα δάση μας καίγονται!


1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να γίνει αναδάσωση σε όλες τις εκτάσεις που κάηκαν...και κυρίως μην κτιστεί τίποτε και πουθενά!

2. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να έχουμε πίσω τον πνεύμονα ζωής του Δρυμού της Πάρνηθας και όλων των άλλων εκτάσεων που έχουν καεί.

3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Όλα τα κόμματα να χαράξουν κοινή πορεία απέναντι σε αυτές τις τεράστιες καταστροφές και το περιβάλλον γενικότερα.

4. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ: Όλοι σε κοινές προσπάθειες για την αναδάσωση και την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

5.ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ: Όλοι τις εξελίξεις...
Πάρτε μέρος, και αφήστε ένα δικό σας μήνυμα εδώ.

actclick

Labels: , , , ,

7 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Η καλυτερη ψηφος θα ειναι οταν θα εχουμε εκλογες...
Τοτε θελω να μας δω...

July 5, 2007 at 3:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

πρέζα tv συμφωνώ μαζί σου

July 5, 2007 at 4:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Δεν είναι ψηφοφορία, αλλα διαμαρτυρία.

July 5, 2007 at 4:48 AM  
Blogger anemos said...

tora prepei na diamartirithoume.

July 5, 2007 at 4:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΕΡΗΜΟΣ… Ή
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΜΕ ΣΒΩΛΟΥΣ ;
ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ !
http://www.ekke.gr/estia/Cooper/Mathper.htm
http://gym-pteleou.mag.sch.gr/drasthriothtes/gewrgia.htm
http://www.helada.org/05%20Events/Anthousadetails.htm
http://www.geocities.com/ne3go/evdhiathesia.htm me fotoyrafies sto meson tis selidas
Η διάβρωση και η απώλεια του εδάφους, οι πλημμύρες, οι κατολισθήσεις, η ταπείνωση του υδροφόρου ορίζοντα, η μείωση του οξυγόνου τής ατμόσφαιρας κι η μετατροπή των εύφορων εκτάσεων σε έρημους είναι οι εφιαλτικές συνέπειες του τραγικού αφανισμού των δασών...
Για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου για την ανθρωπότητα προβλήματος και στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσουν οι έρημες περιοχές, ο εμπνευστής και συγγραφέας τής «Φυσικής Καλλιέργειας» (:αντί τής αδιέξοδης μονοκαλλιέργειας, απλές συγκαλλιέργειες, όπως στα περιβόλια, για αυτάρκεια - προϋπόθεση της ευημερίας σε μικρές, ανθρώπινες πόλεις 30-35.000 κατοίκων και κατά τον Αριστοτέλη - με άφθονες θρεπτικές τροφές χωρίς φυτοφάρμακα-λιπάσματα-βοτάνισμα) Μ. Φουκουόκα έχει αναπτύξει μια μέθοδο αναδάσωσης τις τελευταίες δεκαετίες με θαυμαστά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της Ινδίας.
Λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά : «Όταν βρέθηκα στην έρημο των ΗΠΑ κατάλαβα ξαφνικά ότι η βροχή δεν "πέφτει" έτσι απλά από τον ουρανό, αλλά "πηγάζει" από αυτό το ίδιο το έδαφος : οι έρημοι δεν σχηματίζονται επειδή δεν υπάρχει βροχή˙ μάλλον η βροχή παύει να πέφτει όταν εξαφανιστεί η βλάστηση... Η κατασκευή ενός φράγματος στην έρημο είναι μια προσπάθεια να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα της ασθενείας, αλλά δεν είναι η στρατηγική που θα αυξήσει τις βροχοπτώσεις. Πρώτα θα πρέπει να μάθουμε πώς ν' αποκαταστήσουμε τα παλιά δάση».
Η μέθοδος έγκειται όχι στο αναποτελεσματικό συνήθως φύτεμα δενδρυλλίων που έχουν προσαρμοστεί σε συνθήκες φυτωρίου, αλλά στην ταυτόχρονη σπορά σπόρων δασικών δένδρων, θάμνων, καρποφόρων δένδρων, φυτών χλωρής λίπανσης (όπως τριφυλλιού, βίκου, κ.τ.λ.), λαχανικών και δημητριακών πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών. Για να προστατευθούν αυτοί οι σπόροι από τα τρωκτικά και τα πουλιά, τους κάνουμε σβώλους, ανακατεύοντάς τους με νερό και κοσκινισμένο χώμα καθώς τους περιστρέφουμε μέσα σε λεκάνες ή μπετονιέρες.
Σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία σπόρων μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι, όσο δυσμενείς συνθήκες κι αν τύχουν, αρκετοί θα βλαστήσουν, τα νέα φυτά θα συγκρατήσουν με το ριζικό τους σύστημα το χώμα και, ακόμα κι αν κάποια ξεραθούν στη συνέχεια, θα κρατήσουν θερμοκρασία και υγρασία στο έδαφος για τα επόμενα. Ένα χρόνο μετά τη σπορά τα φυτά που θα έχουν επιβιώσει είναι πια αυτά που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο έδαφος και κλίμα.
Ο πιο γρήγορος, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ξαναπρασινίσει η χώρα κι ολόκληρος ο πλανήτης είναι να σπέρνουμε με αεροπλάνα (ή και με την εθελοντική - γιορτινή συμμετοχή μικρών και μεγάλων!) μια μεγάλη ποικιλία σπόρων σε χωμάτινους σβώλους. Γι' αυτό...
ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ (σταφύλια, μήλα, κεράσια, βερίκοκα, εσπεριδοειδή, πεπόνια, καρπούζια, πιπεριές κλπ), ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ* Ή ΚΑΝΤΕ-ΤΟΥΣ ΣΒΩΛΟΥΣ. Επειδή χρειάζονται μεγάλες ποσότητες σπόρων, κάθε προσφορά, ακόμα και από σπόρους δένδρων των δρόμων (ακακίες, χαρουπιές κλπ) και των αλσυλλίων, βοηθά σημαντικά την προσπάθεια. Μπορείτε να οργανώσετε ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ σε γειτονιές, συλλόγους, σχολεία. Ήδη έχουν σπαρθεί χιλιάδες στρέμματα γύρω από την λίμνη Βεγορίτιδα, στα Τζουμέρκα, το Ποικίλο Όρος στην Αττική και αλλού. Ας γίνουμε οι σπορείς που θα ξαναπρασινίσουν τη μονάκριβη Γη !

(άλλο έμπειροι ναυτικοί, βοσκοί, ψαράδες, αναδασωτές, ειρηνοποιοί, κι άλλο οι αυτοαποκαλούμενοι "εκλεκτοί", "ειδικοί", τα φαραωνικά ιερατεία που προκαλούν τους πολέμους, τις Χιροσίμες, τα μεταλλαγμένα, την ερημοποίηση, τη γενικευμένη εξουθένωση της σημερινής παγκόσμιας Πομπηίας...)

Διαβάστε τις ηλιακές κηλίδες – μετά από την πρόσκαιρη υπερθέρμανση :
Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα για επικίνδυνη παγκόσμια ψύξη
Καναδάς, 20 Ιουνίου 2007
« Το μόνο σταθερό για το κλίμα είναι ότι αλλάζει συνεχώς και, κατά περιόδους, αρκετά γρήγορα.
» Πολλές φορές στο παρελθόν, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες από σήμερα, και, περιστασιακά, ήταν πιο κρύες. Μόλις 6.000 χρόνια πριν, ήταν περίπου 3°C θερμότερες από τώρα. 10.000 χρόνια πριν, ενώ ο κόσμος έβγαινε από τη χιλιετή κρύα περίοδο γνωστή ως «νεώτερη Δρυάδα», οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν μέχρι και 6°C σε μια δεκαετία, δηλ. 100 φορές γρηγορότερα από την αύξηση 0.6°C του προηγούμενου αιώνα που έχει αναστατώσει τους περιβαλλοντιστές.
» Οι εργασίες μας βρίσκουν εξαιρετικούς συσχετισμούς μεταξύ των κανονικών διακυμάνσεων στη λαμπρότητα του ήλιου και του γήινου κλίματος. Αυτό δε μας εκπλήσσει. Ο ήλιος και τα αστέρια είναι η μέγιστη πηγή ενέργειας του πλανήτη.
» Η ερευνητική μας ομάδα άρχισε να συλλέγει και να αναλύει δείγματα πυρήνων από το κατώτατο σημείο των βαθιών δυτικών καναδικών φιόρδ. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες, συλλέξαμε 5.000 ετών ιζήματα από αυτές τις λεκάνες. Είναι σαφώς ορατές στα δείγματά μας οι ετήσιες αλλαγές που καταγράφουν τις διαφορετικές εποχές. Σε εποχές όταν κυριαρχούσαν θερμά καλοκαίρια στο κλίμα της περιοχής, βλέπουμε σαφώς τα πολύ παχύτερα στρώματα διατόμων και λεπιών ψαριών από τα πιο δροσερά έτη. Έχουμε ένα από τα καλύτερης ποιότητας αρχεία κλίματος διαθέσιμα οπουδήποτε σήμερα και σ΄αυτά βλέπουμε την προφανή επιβεβαίωση ότι η φυσική αλλαγή κλίματος μπορεί να είναι δραματική.
» Έχουμε ανακαλύψει επαναλαμβανόμενους κύκλους στη θαλάσσια παραγωγικότητα σε μια περιοχή μεγαλύτερη από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, βρίσκουμε έναν πολύ ισχυρό και συνεπή 11-ετή κύκλο σε όλο το αρχείο. Αυτό συσχετίζεται πολύ με το γνωστό 11-ετή κύκλο των ηλιακών κηλίδων «Schwabe», κατά τη διάρκεια του οποίου η ηλιακή ακτινοβολία μεταβάλλεται κατά περίπου 0.1%.
» Βλέπουμε επίσης τους πιο μεγάλους κύκλους «Gleissberg» των 75-90 ετών, τον «Suess» των 200-500 ετών, και τον «Bond»των 1.100-1.500 ετών. Η μεταβολή στη λαμπρότητα του ήλιου σ΄ αυτούς τους πιο μεγάλους κύκλους μπορεί να είναι πολλές φορές μεγαλύτερη στο μέγεθος από αυτή που μετριέται κατά το σύντομο κύκλο Schwabe.
» Η εύρεσή μας ενός άμεσου συσχετισμού μεταξύ των μεταβολών στη λαμπρότητα του ήλιου και των γήινων δεικτών κλίματος δεν είναι η μοναδική. Εκατοντάδες άλλων μελετών, που χρησιμοποιούν δείκτες από τους δακτυλίους των δέντρων στη χερσόνησο Κόλα της Ρωσίας, ως τις στάθμες του Νείλου, παρουσιάζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: ο ήλιος φαίνεται ότι προκαλεί τις κλιματικές αλλαγές.
» … Καθώς μεταβάλλεται η ακτινοβολία του ήλιου και ο προστατευτικός ηλιακός άνεμος, διάφορες ποσότητες γαλαξιακών κοσμικών ακτίνων από το διάστημα είναι σε θέση να εισέλθουν στο ηλιακό σύστημά μας και να διαπεράσουν τη γήινη ατμόσφαιρα. Αυτές οι κοσμικές ακτίνες ενισχύουν το σχηματισμό νεφών που, γενικά, έχει ως αποτέλεσμα ψύξη τού πλανήτη.
» … Αυτό ακριβώς συνέβη από τα μέσα τού 17ου ως τις αρχές του 18ου αιώνα, όταν η είσοδος ηλιακής ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρά μας, όπως υποδεικνύεται από τον αριθμό ηλιακών κηλίδων, ήταν στο ελάχιστο, και ο πλανήτης πέρασε την Μικρή Παγετώδη περίοδο. Αυτά τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι οι αλλαγές στην ακτινοβολία τού ήλιου προκάλεσαν την πιο πρόσφατη αλλαγή κλίματος. Συγκριτικά, οι μεταβολές του CO2 παρουσιάζουν μικρό συσχετισμό με το κλίμα του πλανήτη μας στα μεγάλα, τα μεσαία ακόμα και τα σύντομα χρονικά διαστήματα.
» Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ηλιακή ακτινοβολία προβλέπουν ότι μέχρι το 2020 ο ήλιος θα αρχίσει τον πιο αδύνατο των τελευταίων δύο αιώνων 11ετή (Schwabe) κύκλο του, που πιθανό να οδηγήσει σε ασυνήθιστα ψυχρή περίοδο τη γη.
» Ο προγραμματισμός για την προσαρμογή σε μια τέτοια ψυχρή περίοδο, που μπορεί να συνεχιστεί πολύ πέρα από έναν 11ετή κύκλο, όπως έγινε κατά τη Μικρή Παγετώδη περίοδο, πρέπει να είναι μια προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις. Είναι η παγκόσμια ψύξη, και όχι η υπερθέρμανση, η σημαντικότερη κλιματική απειλή στον κόσμο, ειδικά τον Καναδά.
» Σα χώρα στο βόρειο όριο της γεωργίας στον κόσμο, μια μικρή μόνο ψύξη θα καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της συγκομιδής μας, ενώ μια θέρμανση θα απαιτούσε μόνο να υιοθετήσουμε τεχνικές καλλιέργειας που ασκούνται στο νότο».

Ο Ρ. Timothy Patterson είναι καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Γεωεπιστημών Οττάβας-Κάρλετον, Τμήμα Γήινων Επιστημών, Πανεπιστήμιο Carleton.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο: http://www.canada.com/nationalpost/financialpost/comment/story.html?id=597d0677-2a05-47b4-b34f-b84068db11f4&p=4

Το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών προβλέπει παγκόσμια ψύξη σε 6-9 χρόνια
Παγκόσμια ψύξη θα μπορούσε να έχει η γη σε 50 χρόνια και να έχει σοβαρές συνέπειες, λέει η έκθεση του αστρονομικού παρατηρητήριου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Βάσει της έρευνας της ηλιακής ακτινοβολίας, ο Khabibullo Abdusamatov και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια περίοδος παγκόσμιας ψύξης παρόμοιας με αυτή που συνέβη προς το τέλος του 17ου αιώνα - όταν πάγωσαν τα κανάλια στις Κάτω Χώρες και οι άνθρωποι έπρεπε να αφήσουν τους κατοικίες τους στη Γροινλανδία - θα μπορούσε να αρχίσει το 2012-2015 και να φθάσει στο χαμηλότερο σημείο το 2055-2060. Είπε ότι θεωρεί ότι η μελλοντική κλιματική αλλαγή θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες και ότι οι αρχές πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται από σήμερα επειδή η «ψύξη του κλίματος συνδέεται με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά για τις βόρειες χώρες».
http://www.mosnews.com/news/2006/08/25/globalcooling.shtml

July 5, 2007 at 8:00 AM  
Blogger o βασιλιάς του δάσους said...

oyf...

July 5, 2007 at 12:17 PM  
Blogger Void Network said...

Η συμμετοχή μας στην διαδήλωση έξω από την Βουλή στις 8 Ιουλίου στις
8.00 το βράδυ ενάντια στον εμπρησμό της Πάρνηθας που καλούν οι
ευαίσθητοι πολίτες της Αθήνας δεν τρέφει αυταπάτες. Στεκόμαστε δίπλα
σε όλους τους ρομαντικούς οικολόγους, διαδηλώνουμε μαζί τους αλλά δεν
μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες με αυτούς…..Δεν αιτούμαστε τίποτα από την
εξουσία…Δεν ελπίζουμε σε καμία αναδάσωση της Πάρνηθας…Δεν επιθυμούμε
έναν ευαίσθητο, ανθρώπινο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο
διακυβέρνησης της ζωής μας…Δεν ονειρευόμαστε την στιγμή που οι
κυβερνήτες μας θα καταλάβουν τα αυτονόητα και θα κυβερνήσουν σωστά και
τίμια αυτή τη χώρα…
Γνωρίζουμε ότι
ο πλανήτης Γη δεν πεθαίνει…Ο Πλανήτης Γη δολοφονείται
και αυτοί που τον σκοτώνουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις…
Το να στέκεσαι με τα χέρια απλωμένα και τα μάτια δακρυσμένα απέναντι
σε αυτούς τους ανθρώπους ίσως είναι συμμετοχή στην δολοφονία της Γης
και όχι αγώνας για την σωτηρία της…Στην διαδήλωση για την Πάρνηθα
(όπως και σε όλες τις άλλες διαδηλώσεις) θα έπρεπε να κατεβαίνουμε
στον δρόμο με τις γροθιές μας σφιγμένες και τα μάτια γεμάτα οργή για
τους κυβερνήτες και τους πλούσιους αυτού του κόσμου…
Το πραξικόπημα της ελιτιστικής δημοκρατίας, ο εκβιασμός της εργασίας,
τα χονδροειδή στερεότυπα, η δουλική απάθεια απέναντι στο κράτος και
τους μηχανισμούς της οικονομίας, η εκμετάλλευση κάθε ανάγκης και κάθε
επιθυμίας και η αδηφαγία της εξουσίας για έλεγχο και γρήγορο
πλουτισμό θα έπρεπε να μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο
αναδάσωση ή προστασία της φύσης δεν θα συμβεί αλλά δεν θα μείνει ούτε
μια πτυχή της ζωής μας υγιείς όσο συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε της
κυρίαρχη κουλτούρα και τον πολιτισμό της ασημαντότητας που την
συνοδεύει.
Το ζήτημα δεν είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αιχμαλωσίας μας
στην σημερινή κοινωνία…Δεν λυπούμαστε για τα δέντρα, λυπούμαστε για
την ζωή μας που χάθηκε όταν τα δέντρα χάθηκαν μαζί της…Δεν λυπούμαστε
για το δάσος που κάηκε, λυπούμαστε για την ζωή μας που κάηκε μαζί με
το δάσος…Δεν είναι άλλη η μοίρα μας από την μοίρα του δάσους…Αυτοί που
έκαψαν το δάσος για χάρη του πλουτισμού και της ανάπτυξης και αυτοί
που προστάτευσαν τα συμφέροντα των εμπρηστών, των καταπατητών και των
κατασκευαστικών εταιριών για έναν αιώνα είναι αυτοί που πυρπόλησαν και
την ζωή μας φυλακίζοντας μας στις σύγχρονες νεκροπόλεις της
απομόνωσης, της τηλεδημοκρατίας, του τραπεζικού δανεισμού, της
αστυνομοκρατίας και της αποβλακωμένης κατανάλωσης.
Αυτοί που σκότωσαν τα ποτάμια και έκαναν θάνατο το φως του Ήλιου
σύντομα θα ζητήσουν την ψήφο μας για να συνεχίσουν το έργο τους…Πρέπει
να βρούμε μέσα μας και μέσα στις σχέσεις μας την δύναμη να διακόψουμε
την ανάπτυξη του άρρωστου αυτού κόσμου.
Πρέπει να καταστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να επιτεθούμε σε
κάθε καταναγκασμό και εκμετάλλευση, να αρνηθούμε τον υποβιβασμό της
ζωής σε μίζερη επιβίωση.
Αυτή είναι μια αφετηρία για να μιλήσουμε για την οικολογική ευαισθησία
και πως αυτή συναντιέται με την ανατροπή και την εξέγερση. Δεν
μπορούμε να στεκόμαστε σαν ζητιάνοι μπροστά στους βασανιστές και τους
δολοφόνους της Γης δίχως να πολεμάμε τις εξουσίες που δημιούργησαν
όλες αυτές τις καταστάσεις.
Θα ήταν τουλάχιστον αντιφατικό να μιλάμε για τον αγώνα σωτηρίας της
Γης, αν ταυτόχρονα δεν επιτεθόμασταν σε ό,τι ευθύνεται για την
καταστροφή της.
Θα συναντηθούμε σύντομα στους δρόμους.

Κενό Δίκτυο
(Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
http://voidnetwork.blogspot.com

July 5, 2007 at 7:15 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home