Thursday, March 8, 2007

Φρίκη με την έγκριση της καναδικής κυβέρνησης



Ξεκίνησε το ετήσιο κυνήγι της φώκιας, που γίνεται στον Καναδά και το οποίο προβλέπεται ότι θα στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300.000 νεογέννητες φώκιες για την πανέμορφη λευκή γούνα τους. οι περιβαλλοντικές οργανώσεις βρίσκονται και φέτος επί ποδός καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις για όρια στον αριθμό των ζώων που θα θανατωθούν και για τις "ανώδυνες" μεθόδους θανάτωσης, η πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι οι κυνηγοί αποδεικνύονται αδίστακτοι.




Η κυβέρνηση του Καναδά υποστηρίζει ότι το κυνήγι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ζώων. Όμως, όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες γνωρίζουν ότι η αλήθεια κρύβεται πίσω από τα οικονομικά συμφέροντα, καθώς κάθε χρόνο το εμπόριο δερμάτων και κρέατος φώκιας αποφέρει στην τοπική οικονομία περίπου 12 εκατ. ευρώ. Στο πλευρό τους, διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Πολ Μακάρτνεϊ και η γνωστή φιλόζωη Μπριζίτ Μπαρντό, που διαμαρτύρονται έντονα χαρακτηρίζοντας το κυνήγι βάρβαρο και χωρίς λόγο



Τόπος της σφαγής, ο κόλπος στην περιοχή του Σεντ Λόρενς, στο Κεμπέκ, όπου έχουν συγκεντρωθεί ακτιβιστές διαμαρτυρόμενοι για την αποτρόπαια δολοφονία. Οι κυνηγοί, όμως, συνεχίζουν απτόητοι, ενώ δε διστάζουν να προβούν και σε ανατριχιαστικές πράξεις. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα κυνηγό να πετά το νεκρό και γδαρμένο σώμα μιας φώκιας, μέσα σε ένα φουσκωτό σκάφος γεμάτο με δημοσιογράφους και ακτιβιστές.




Από την πλευρά του, ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, υποστηρίζει ότι ο Καναδάς είναι "θύμα της διεθνούς επιχείρησης προπαγάνδας" και επιμένει ότι το κυνήγι διεξάγεται με "ανθρώπινες μεθόδους".

Στην πραγματικότητα, οι χιλιάδες φώκιες θανατώνονται με χτυπήματα δια αιχμηρού ροπάλου ή γδέρνονται ζωντανά. Φέτος, ο Καναδάς αύξησε τον αριθμό των ζώων, που επιτρέπεται να δολοφονηθούν, με το πρόσχημα ότι ο πληθυσμός τους άγγιξε τα 6 εκατομμύρια, αριθμός κατά τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της δεκαετίας του ’70. Όμως, οι ίδιοι οι κυνηγοί έχουν παρατηρήσει ότι ο αριθμός των ζώων έχει μειωθεί δραματικά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας




Δείτε τα παρακάτω βίντεο της IFAW (International Fund for Animal Welfare )


Watch as Cheryl Jacobsen documents the hunt's cruelty

Μπορούμε να δηλώσουμε όλοι την αγανάκτησή μας!!

Η οργάνωση International Fund for Animal Welfare έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών και διαμαρτυρίας για την ανθρώπινη βιαιότητα απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα, που τιμωρούνται με τον τρόπο αυτό για την ομορφιά τους. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε κι εσείς να στείλετε το μήνυμά σας και να δηλώσετε έμπρακτα τον αποτροπιασμό σας.



Labels:

5 Comments:

Blogger Unknown said...

Καλημέρα

Υπέγραψα

Το έστειλα σε όσους μπόρεσα
να υπογράψουν και αυτοί
και να το στείλουν σε άλλους

να είσαι καλά

καλό πρωινό
καιρός είναι να ξυπνήσουν όλοι
να δουν τον ήλιο της ζωής
κατάματα

March 8, 2007 at 4:10 PM  
Blogger nyctolouloudo said...

αυτή την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους, πότε, πως και με πιο τρόπο θα την σταματήσουν;;

March 8, 2007 at 6:11 PM  
Blogger ellinida said...

Αχ μεθυσμενάκι, πότε αλήθεια;
Εβλεπα χθες στην τηλεόραση βιντεάκι με τον βιασμό μιας μαθήτριας, από αυτά τα αρρωστημένα που καταγράφουν οι νεολαίοι. Μέσα στους θεατές που έπαιρναν μάτι και ένας καθηγητής.
Τι παιδιά μεγαλώνουμε; Εδώ δεν δίνουν σημασία στην ανθρώπινη ύπαρξη, θα δώσουν στα ζώα;
Υπέγραψα. Πάω να βάλω λινκ και στο μπλογκ μου.

March 8, 2007 at 10:12 PM  
Blogger Nature said...

Είναι από αυτά που συμβαίνουν και ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος.

March 8, 2007 at 11:06 PM  
Blogger Unknown said...

ελπιζω να γινει κατι
αν και αμφιβαλλω
ποτε θα 3υπνήσουμε επιτέλους????

το μέλλον είναι πιο αβέβαιο από ποτέ!

July 18, 2007 at 5:09 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home